Arhiv UNS — Zabava

Vez ČUDESNI UBOD IGLE

VE2ENI PREKRIVAČ ZA BRAČNI KREVET Materijal: za centralni deo potrebno vam je materijaia 210 x 175 cm (raćunajući i rubove), zatim jedna traka platna u zelenoj boji široka 8 cm (podrazumevajući i porube) koju ćete našiti svuda unaokolo (vidi sliku), muline u različitim bojama.

Primenjeni bodovi: veze se bodom pokrslice sa 2 i 3 niti, Na našim šemama viđite oznake za bodove i boje. a na crtežu raspored veza na prekrivaču. Veća šema sa kružnim ružama veze se u centru a granćice (romb) ćete raditi po maloj šemi. Sema sa legenđom bojom naiazi se na našem krojnom tabaku.

CVETN! TEPIH Ovaj veoma lep cvetni tepih možete i sami uraditi sa malo veštine i truda. Materijal: 145 x 145 cm kanafas platna (sa 2 duple niti). a možete

koristiti i jutu. Vuna u raznim bojama. Primenjeni bodovi: bodom krstića prateći šemu. Kada se uradi ceo tepih ondaga treba obrubiti omčastim bodom. Semu i objašnjenje sa legendom boja je na našem krojnom tabaku.

LALE I RUŽE Ovaj lep okrugli stolnjak možete uraditi zimi da bi ga u leto 1986. koristili u bašti za sto na terasi. Stolnjak se radi na smeđem platnu širine 180 cm, s tim što definitivna mera iznosi 174 cm u prečniku. Stolnjak se radi bodom krstića, DMC koncem po šemi koju smo vam dali. 2a svaku boju dat je odgovarajući znak. Zbog nedostatka prostora nastavak velike šeme smo dali takođe na ove dve strane, zato kada budete radiii vodite računa o tome da za veliku šemu na mestu označenom A i B zakačite deo šeme označen sa A’ B', dakle A 1 sastavite za A, a B' za B. U donjem desnom uglu velike šeme nalazi se šema lale za salvete koju ćete izvesti u jednom uglu salvete. Kada završite rad, donji deo stolnjaka obrubite širokom trakom u boji koju ćete sami odrediti. Sema sa legendom boja naiazi se na našem krojnom tabaku.

75