Arhiv za istoriju Srpske pravoslavne karlovačke mitropolije

ПР ин у НИ" ПАЧУ со “

5 Е -

Архив за историју српске православне карловачке митрополије 361

2. Поп Теодор Георгијевић, р. из Санада, 25 год. учио се у Петровом селу код попа Јована, оженио се од 17 год. има кћер, зађаконио га и запопио Георгије Поповић 1751. Авг 6., има 6 књига.

Сидоксије даје 12 ф. 36 кр.

У шкатуљи се нашло 14 ф. 36 кр. (1 страна празна.)

14. Село Чона.

Црква: храм св. Архистратигов, од плетера, 2 прозора, 2 врата, покривена трском, свод од дасака, тороњ од дрвета прост, на њему звоно. Порта и гробље неограђено.

Олтар: прост, св. трапеза од цигње, на њој плаштаница, 2 чирака и кивот од цина, имају св. Миро, Антиминс осветио Никола Димитријевић 1733. Нов. 3., Јеванђеље московско, литургијар.

Проскомидија од дрвета проста, дискос од цина, звездица од сребра, копље — нож прост, аер и дарци од свиле, петохлебница од плеха, звонце, кадионица. |

Фелона 2 од белог платна и стихар; епитрахиља 2 и нарукквице од свиле; 2 појаса — тканица.

При Олтару: Темпло просто од дасака, горе Распјатије, 12 апостола, 4 престолне иконе, 2 кандила од пиринџа, певница проста | од дасака, 2 иконостаса, барјак и 21 прости столица.

Књиге: Октоих, Минеј општи, Триод постни и цветни, Псалтир

мали, Часловац, Соборник, Ирмологија. У Паперти: 6 разних икона.

Ексамен свештенички:

Поп јефтимије Поповић, р. из Мола, 31 год. учио се у Молу код свога оца, од 18 год. оженио се, има 2 сина и кћер, зађаконио га и запопио Георгије Поповић 1747. Нов 12., има 5 књига.

Сидоксије даје 12 ф. 36 кр.

15. Село Сентминлуш — мали,

Црква: храм св. Николаја, од черпића, обељена, 3 прозора, 2 врата тишлерска, покривена рогозом, патосана цигљом, свод од да-

" сака, тороњ прост на два дрвета, на њему звоно. Порта заграђена

прошћем а гробље незаграђено.

Олтар: окречен, св. трапеза од цигље, на њој 3 плаштанице, Антиминс осветио Никола Димитријевић 1733. Нов. 1., св. Миро имају, кивот од цина, крст од дрвета прост, Јеванђеље и литургијар московски, 2 чирака од пиринџа.

Проскомидија : проста од дасака, икона на платну, чирак од пиринџа, путир, звездица и кашика, копље од сребра, дискос од

'цина, аер и дарци од дамашке, звонце и кадионица од пиринџа, ка-

дионица од цина.

При Олтару: темпло просто од дасака, горе Распјатије, 12 апостола, 4 престолне иконе, 4 кандила од пиринџа, 3 чирака велика од гвожђа и 1 од дрвета, барјака 2 — од мусулина и платна, 10 столова, 2 иконостаса од дасака. -

»