Balkanski rat

Страна 464

БАЛКАНСКИ РАТ

Број 29

ШТАМПАРИЈА НАУМОВић И '■.'ТРфАНОВИЋ, ЗеОГРАД, ЧиКА-ЉуБЧНА УЛ.БР. 8,

Одговорни уредник: Ст. МИИ. Шијаии.

Н>. Кр. В. грчна прпнцеза Јелена. Мила и племенита седамнајестогодишња ћерка Њ. В. Краља Кон стантина, док јој је узвишени Отац водио грчку војску из по беде у победу, са свима женским члановима Краљевског Дома посветила се делу милосрђа негујући оне, који крв своју дадоше за величину и част Отаџбине. Племенитошћу и љупкошћу својом задужила је она и српске рањенике у Солуну, а Српски Народ уме да захвално поштује све оне у којима је упознао праве и искрене пријатеље.

ДОбјЈО И ДОМ, Б1К0Ј10ВИ ИНОК! к џ*. »т»тш

Грмо тоиови са Калимсјдана, У цркви свакој сјаје со олтари Двоглави оро високо шостари Ко у времо гордо Силнога Душана. Збришито умор с иотавнелих лица, Хероји наши и јунаци мрки Прошли су дани крвави и грки Венце вам илето ваша престоница. И кличе вама који сте крв лили, Ускликом топлим силнијим од свију. Срцима нежним која топло бију: „Добро нам дошли, ооколови мшш!“

И кад прођете вонце и капије Увече што нежне сестро рука расу, Осетите се у том. светом часу, Горди — мислећ на оне што их није. На н.их што паше, на умрле диве; По молте се под статуом Вожда, 8а оне који само трснут можда Осташе мртви, да вечито живе. А затим смерно нека војска цела Приступи Вожду — и док звона брује Громко и да цела Европа чује, Кликните: „Мисли твоје сад су дела ‘.