Beogradske novine

Strana 4 .

Beograd, subota

Beogradske Novine

Broj 1

1. januara 1916

Naklada: Beogradsko novinsko društvo, Beograd.

Odgovoran za uredništvo: JURAJ GROF ORŠIĆ SLAVETIĆKI.

svijetle najbolje, pa su i najtrajnije.

CAROIJELLINEK DR. S. 0. JAMSTVOM Beč I., Deutschmeisierplatz 4 rodužnice: Bodenbach, Budapest, Halbstadt i Trst

preuzimaju prevoze sviju vrsti u balkanske države. Upute badava.

Moja kemička čistiona i bojadisaona odijela, opet je za moje mušterije otvorena. Anton Kellner Bojadisar i kemički čistilac. BEOGRAD, Zeleni venac br. 14. Tvornica: DUŠANOVAC, KRALJEVA UL. 16.

SARDINE JIZEJTIND sviju sorta, haringe, južno voće, razne konzerve, tijesto za supu a la Maggi po 5 hellera, ćaj i kafu prodaje po najpovo]jn : jim cijenama J. F R E U N D, P R A G Karolinenthal Palackystrasse Nr. !.

Srpski, njemački, franzuski i engleski jezik predaje dugogodišnja nastavnica. Posebni i opšti časovi. Zapitati usmeno ili pismeno od 2—3 sata Dobračina ulica 3, ili knjižara MITA STAIv^ knez Mihajlova 8.

Ratna pošta.

Beogradske Novine „Beogradske Novine“ će donašati ratne izvjestaje austro-ugarskog. njemačkog, turskog i bugarskog glavnog stožera, kao i vijesti iz neprijateljskih zemalja. ..Becgradske Novine ;< će izvješćivati o svim važnim dogagjajima tu i inozemstva sa osobitim obzirotn na osvojene zemlje. Ponajveću će pažnju obraćati gospodarskim prilikama u zernlji. Ovaj program garantuje „Beogradskim Novinama“ najveće proširenje, što će osobito koristiti onima, koji će u ,,B. N.“ oglašivati. Dopise prima rado uprava lista. .Beogradske Novine" izlaziti će za sada — ' tri puta u sedmici = —

i to:

utorkom, cetvrtkom i nedjeljom Uredništvo i uprava: Beograđ, ullca Čubrir.a 3. Štamparija : ulica Vuka Karadžića 26.

Tražim svoju ženu Katarinu Vrško staru 56 godina i moju kćer T e r e z i j u. staru 14 godina, koji su prilikom evakuisanja Beograda od strane srpske vojske, otišli odavde neznam kud. Molim svakog, koji bi ma šta o njima znao da me izvesti, za što ću mu bittveoma zahvalan Vrška Gyula. Beograd Zlatiborska ulica 14.

Molim moju majku Mariju S. Cvetkovićku, Maiićanin koja se sada nalazi u Trsteniku, da se što pre vrati kući u Beograd. Ja sam zdrava i radim u mojoj kafani. Olga D. Gjorić. brazovanjem, potpuno vičan njemačkoni jeziku i pismu, traži mjesto Za adresu upitati u upravi ovoga lista.

M elegantno nainještene sobe, sa uporabom kuhinje, izdaju se odmah. Stan se nalazi u sredini varoši. Upitati pod šifrom „Centrale Lage“ u upravi.