Beogradske novine

Strana 2.

Petak

3E0GRADSKE HOVINE

21. decembra 1917.

' Njemaćkl novtnari u Petrogradu. (NaroCitJ brzojav „Beoaradsklli Novtna“) Lugano, 20. decembra. Prenia vijestima ,,C o r r i e r e d e 11 a S e r a“ iz Petrograda, uživaju Nijemci u Petrogradu opet potpunu slobodu i njemački trgovci su otvorili svoje radnje. OpSte vlada veliki'interes zasrcd i š n j e v I a s t i. Očekuje se u skoro vrljemc, da ć e uPetrograd đoći njemački n o v i n a r i. Nezavitnost Bijele Rusije. (NsroCltl brzojav „Bcogradstclh Nov!na“.) Zftrich, 20. decembra. ,,T c tn p s" javlja u Petrograda, da je na kongresu Bijeio-Rusa prog 1 a § e n a nezavisnost Bijele R u s i j e. Kornjilovljeva vojska potučena. Kornjilov b j e ž i. (NaroJiti brzojav „Beosradskib Novhia".) Ženeva, 20. dcceinbra. Pariski listovi javljaju iz Pctrograda, da jo vojska generaia Kornjilova p o t u č e n a, a sam je Kornjiiov p o b i c g a o ji e z n a s e k u d a.

Rumunjsko primirje. U eugleskom objašnienju. (Naročiti brzojav „Beosradskih Novlna") Haag, 20. decembra. ,,T i m c s“ donosi ovo čudnovato obavještenjc o rimumjskom lieroizmu> po izvještaju iz rumunjskog glavnog stana: Vijest o primirju iznenadila .ic r um u n j s k i n a r o d kao grorn iz vedra neba, jer je poslijc tolikog ti spješnog otpora uvijek živo tcž i o za tim, da se b o r b a d o k r a j a v o d i. V o j s k a n a f r o n t u n c vjeruje u mir bez pobjede. Svi sti s n a j v e ć i m j u n a č k i m podvigotn (?) išli u susret z i m s k o m r a t u, ali kako }e stotiiic hiljađa Rusa stajaio na boku rumunjske .vojske, to su Rumimji bili n e m o ć n i i m o r a 1 i s u p r i s t a t i n a p r im i r j e. Ali đok rusko prhnirje ima mir kao svrhu, rumunjsko primirje je samo jedna v o j n i č k a m j e r a, 1 z n u d j cn a o k o 1 n o š ć u i bez ikakvog političkog značaja. Ritmunjski su izaslanici naročito zahtjevali, da neprijat e 1 j s r u m n n j s k o g f r o n t a n c smije povlačiti svojc čete, pa d a ili upo t r ijebi na zapadnom f r on t u. Dopisnik je iz iiajpouzdanijeg izvora saznao, da Rumunji, ma šta se dogodilo, neće izncvjeriti svoje s a v e z n i k e. Preokret u Italiji. * Većiua komore protiv Soniiiua. (Ndročitl brzojav „Bcogradskili Novtna".) Lugano, 20. decembra. Prema izvještajn rlmskog lista ,,I t a 1 i a" dobija sc iz rada komorc, ukoliko se to moglo zapaziti u razgovorima poslanika u hodnicima kuirore. da je velika većina protivna Sounina Naročito jc to slučaj kod grape pailamentanie unije, koja broji 140 eiaiiova, Za slučaj Sonniuova pada. Oiolitti na viđiku. Kl). Lugano, 20. dccembra. j Fi eds tojeća T i 11 o u i j e v a mterpc-. lacija izaziva vcliku uzrujanost. Govon bc o promjeni T.ttonijcvog g edišta. Kako se> govovi, Tittoni se sporazu- i mjeo s Giolittijem, da primi tisnieu spoij- j nih poslova u slučaju Sonninov'a pacla. ; 'Ali so govori i o tome, da I)i Tittoni i j sam c/bm.zovao kabinot u kome bi on (

poređ predsjedništva primio i lisnicu minigtra finansije. Italija ue želi dirati u prava Austro* Ugarske. (Naročit! brzojav Jicograciskib Novlna") Amstcrdam, 20. decembra. ,,C o r r i e r e d e 11 a S e r a" utvrdjuje, da su talijanska vojska i narod prožeti iskrenom težnjom za mir i bratimstvo naroda. 11 a 1 i j a ne želi> d a dira u prava Austr o-U g a r s k e, ona jeđino želi, d a đ u h p o m i r 1 j ivosti zavlađa izmedju oba n a ro d a. Italija zahtjeva, d a t a IIj a n s k i n a r o d u m o n a r h i j i n e bude potlačcnidase može s 1 o b o d n o r a z v ij a t i.

Pooštreni podmornički rat. Potoptjjeiii brodovi. Kb. Amsterdam, 20. decembra. ,,C o n i r a 1 N e w s" javlja: Njcfnačke torpednjačc potopilc su pred ušćem Thyne jedan engleski jcdrcnjak I dva ncntralna broda. Osam liudi jc propalo. Gubici sporazumiiih sila u ratuim brodovima. Kb. Berlia, 20. deccmbra. Gubici sporazmnnili si!a u ratnim brodovima ivarasli su do sad na 300 jed i n i c a s a 1,130.000 t o n a. Od tih , 300 ratnih brođova izgubili su: Englcs- \ ka 177 sa 688.390 tona, Erancuska 48 i sa liJO.lOO tona, Rusija 36 sa 91.540 tona, Italija 25 sa 76.450 tona, Japan 6 sa i 26.876 tona. Šjedinjene Države, Portugalska i Rtmnmjska 6 sa 8551 tonom. Svekoliki gubici &porazumnih sila u ratnim brodovnha dostižu skoro cjelokupni sastav njemačke mornarice u početku rata, koji jc iznosio 1,019.417 tona. Potonula američka podinornica. Kb. Stockholm, 20. decembra. Amerdćka podmornica ? ,F. I.“ sudarila se 17. t. m. u američkua vođama u magli sa američkom podmornicoin ,,F. 3“ i odmali jo pofonnla. Udavilo so 10 lica. Nova potapljanja u Kauaiu. Kb. Bcrlin, 20. decombra. VVoll’fov ured javlja: Jedna od nasiii podmomica, zapovjednik pomorski kapotan V i c b e c k, potopila je u kanalu, uprkos najjačog neprijalelj. kog o pora, 6 parnih brodova sa 23.600 bmto tona. Izborna reforma u Ugarskoj. Ministarska sjednica. (Naročiti brzojav „Bcogradskili Noviua") Budimpešta, 20. decembra. Sulra ujutru saslaje se sjednica ministarstva, <la se još jedared posavjetujc o izbornoj reformi, koju čo posl je podno pmlložiti parlamentu. Za sjednicu poslijo podne svnđa se primjećujo veliko zanimanje, jer će na njoj J»li predioženn radikalna izbomn reforma.

Amerika u ratu. Pregovori za zajedničku akclju sa saveznicinia. Kh. Paris, 20. decembra. Havas javlja: Pri prodsjedništvu ministarstva obrazovan je savjet, koji iina po osnov l da izvodi zajcdnički rad sa Sjevcmom Amerikom. Jules Cambon, pre. djašnji poslanlk u Berlinu rukovotli e mje rama za taj zajcdnički rađ i nadgledaće njihovo izvršcnje.

7. austrijski ratni zajam. Uplsi a Bugarskoi Kb. Beč. 20. decembra. Banque generale de Bulgarie u Sofijl je upisala na 7. austrijski ratni zajam 3,140.000 knina. Borbe oko Soluna. t Sa rrail o vo sm jen ji van je. Kb. London, 20. decembra. llcuter javlja iz Atcne: Listovi donoso vijest o opozivanju Sarrai.a, a na njegovo mjcsto da dolazi general Guilloumo. Sarraii je dobio viši položaj.

Vazdušni napad na London. Engieski izvještaj.. Kb. Lonđon, 20. dccembra. llcuter javlja: Zvanično: Iz pos jećlnjeg izvještaja se vidi, dia je pri va'.dušnom napadu prošlc noći učeslvovalo 10 do 20 ncprijaleljskih lc ilica. Sve su one u 3 grupo letile prema prijcstonici, gđje su one s raznih mjesta paljbom našin topova bile primorane da so povuku, tako da je 8amo 6 letilica izmedju 7 i 8 sati uveče dospjelo do prijestonice i bacile bombe. Požto je izvrsen glavni napad, preletjcla je preko prijestenice jos jedna zasebna letilica. Traže se: (Svrictak). L. Broj 5180 Lalić Dragića djeca, Arapovac; 6112 Lalić Miroslava odova i djeca Ljuboinira, Golatovac; 5366 La!inković Danica udova i djeca Dragojaba, t Kneževac; 5313 Lazarević Darinka udova i djeca Miiana S., V. Ivanča; 5281 J.azarević Darinka ndova i đjeca M., Mladenovac; 5220 Lazarević Darinka udova i djcca Živana S., Pudarci; 5291 Lazarević Draginja udova i djcca Jovana, selo Mladenovac; 4568 Laz .rcvić Raidojka udova i djeca Radojice, Umka; J5100 Lazarcvić Tinka, p:cko Ljub'ce Po"rlović, Smjliaiiifci 75; 5471 La arević Zivana udova i cljcččT Rajka Radisava, Rndovac, 5091 Lazarev'ić Živka udova i djeca Milivoja, Umka; 5380 Lazić Spasenija uđova i đjeca Dragutina, Stepojevac; 5319 Lazić Živana udova i djeca Vladimira, Šopić; 5381 Lukić Drag še porođica, Arapovac; 5108 Lukić Iva 1 a udova i djeca Ljubomira,’ Stepojevac; 6.89 Lukić Mara udova Živojina, Li ović; 62..2 Lukić Marija udova i .djeea Živojina, Kemanikuće; 5401 Lukić Potar, Zorina 31; 5131 Lukić-Vasić Nikolija udovn i đjcca Ljubisava, Umčari; M. Broj 5412 Malcsić -Telisaveta, Požarevačka 33; 5171 Maksić Katarina udova i djcca Milana O., V. Moštanica; 5116 Maksić Maksimija uđova i djeca Mihajla, Dučine; 5391 Maksimović Dragoljub, Vel. Ivanča; 5310 Maksimović Suiiijana iudova i djcca Milivn^rT., V. Ivanča; 5158 Mandić Miiivoj, Ripanj; 6348 Maochć Ružica udova i djeea Andreje R., Vrcoci; 5060 Manić majka Vasilija, udova d djeca Milutiaa, Stepojevac; 6465 Marić Radojice porodica, Jasenik; 51-,3 Maričić Milinko kod Mirka Jovanovića, Avalska 7; 5344 Marinković Ljubca udova i djeca Nikole, Božidarevac; 6193 Marinković Milinka udova i dj.ca Dragića, Arapovac; 6287 Marinkov.ć Petrija iudova i djeca Jovice, Nemanikuće; 5205 Maijanović Dragoljub, Ranilović; 5672 Marjanović Gjorgje, Slanci: 5130 Marjanović Krste djeca, Nemaukuće; 5475 Marjanović Zorka udovaj i djeca Rađi a va, V. Ivanča; 6125 Marković Anka udova 1 djfeca Lazara, Medjulužje; 6058 Marković Darinkb. i majka Ljubica Mi.ana, Barošcvtu 1 ; 5099 Marković Draga (udova i djeca Milivojo, Rušanj; 5134 Marković Dušan. S., Dosilijeva 16; 5249 Marković Ilija, Borak; 5377 Markovlć Jelica

' tauce Biblija, Napoleona Corneiile i Caesar, Gambetta souorno deklamujc stare tragike i Racinca, Castelar Je sav prožct htimorizmom, a Leon XIII. hnitira Horaca 11 a latinskom jcziku. Sremcu daklc nova gesla 11 c bijahu dosta srj)ska i dosla kulturna. Primašc samo 011 a, koja so daju akiimatizirati bez štete za obilježjc rasc. PriziiaNHšc sa■iiK) oiiu kulturu, koja ubrzava razvitak srpstva kao individualiteta. Sremac je dakle inđividualist i njcgova karikatura demagogije potekia je Iz osjećanja, kojim Aristofan karikira sofistc i Kleonta, a Elaubcrt Sonecala. Dabogme svc su te tcorijc vrlo relativne i ja lo tek konstatujem, bez pretonzija. Ko ražumije sve, nc razumijc ga nitko. Apsolutno je — u svijctu rclativnosti — ništa, zcro, nirvana. Kontrasti su uužni, trcba ih dakle kultivlratl, Jcr daju vcličimi vjckovkna. Da nema kontrasta, ne bi bilo hutnorlsta. Da mu ne bljaše 6ocij;ilista i radikain, Sremac inožda ne bl postao znamenit plsat. Pcsimiznm suponira bptimizam; bez altruizma nema tadlvMualtema. Svetozar Markovič preziraše estetiku, ne sluteči, da jc 011 čLsto knjllevan 1 romajitičau produkat, manjc intcresantan od Dostojevskovili Dcmona, I Turgcnjcvljevlh „odrlcatelja". Jakobincc jc jzumio Rousseau. Wildc veli, da jc nihiliste izmislio Balzac. Knjigu, vditc mi, stvara društvo. Nc. Ta su vremena prošla. Danas knjiga stvara društvo. Utjecaj književnosti na masu veći je no obratno. I Vod Srfmca tn vidljivo.

„Još je prcostalo srpske zemlje i hrvatskel" L j u b i š a. Bijaše vrlo nejedoak pisac. Dok ćc mu dva tri djela ostati, mnoga sti već sada nečitljiva. Sretnac je prvak srpskrh humorista i da je Či.stije nisao, bolje koanpoti'ovao (i duže živio), dao bi djcla dostojna evropske reputacijc. Kao svi veli'ki moderui hmnorlste on je pjesnik srednje klase. Izišavši iz njcne sredine, hnadjaŠe prirodan dar za normalnost, za MoUerov justo mikeu i zu Horacijcvu zlatmt sredimi. Kao iitnogi sri>ski pripovjedači 011 je pod ruskltn utjecajem i realist romantične osječajnosti. I najradikalniji srpski pisci su tradicionalui i kao Sremac konscrvativn!. I ako bijašc obrazovaniji od većinc modernih srpsk'ih prlpovjedača, njegovc knjige, npclujttći na zdrav razum, produkti su 6)vjcka jakog senslbiliteta t slabe fantazijc l intcligeucijc. Ni jednc misU, senteneijc, aforizma. Bljašc \iše pjesnik no mislilac I kao obrazovan Čovjck >c popm svojih pripovjcdatkih kolcga ispod ntvcau-a čitalačkc aristokracije srj>ske, koju stvaraju ositn dva dvora toliki Intslcktualcl iz pariskc^ bedinske i londonskc školc. Zbog tc pojavc ostadc srpsika clita bez svog dokumeuta. Ako Hrvati natkriljuju Srbo u tra godiji I romanu socijalnom i historij skom, nc mogu se unatoč tzniirmom pojavu A. Kovačića, sarkastičnog Starfovićte pa J. Jurkovića, Okrugića, Korajca * Ve]ikj»Tio\TĆa mjeriti m lxnrat«tvom *rp.

1 skc komične lilerature. 1 Sremai; jc nov dokaz to superiornosti. Srbi se višc o l nas smiju, jcr su sloboduiji. Kao čovjck bijaše Sremac genileman i kaiaktcr. Biiašo uvijek tvrd lioeral (uacionalista) i lijcp jo znak tolerancije, što ga prodvno viale, naročito radkali, nisu gonili. Za Srp. Zastavu radio jc kao publicista, ali Srcmac polcmičar ne ifderesujo iza Sretnca humoriste. Kao da ga ćuietu, kako u mukama zaklinjo lijećn ka, da mu eo gmilujc đozom otrova. Fauia priča, da bi ga brza operacija bila spas«a „ da ono re/anje otrovauog mcaa sa živog čovjeka bijoše Bas\im suvišno. llijašc piolimik Jugoelavoustvn, jor nnšljašc da balkanski narodi nisu jooaa uarod, da s»> mogu stegati samo kao narod ea narodom. Nema g& višo. 0, kako ma’.o treba. pa Ida čovjck pogiao gcozuo i tragično! Najmanja sKnica je jača od njega. idamo tragom Promctejevikn, a ubijaju nas pa jofi kako! — bakciii, iufusorijo, nofisti papirićt, Noma, noma mim Steve Sremca. Kao većina srpukih boljrh pisaca prcminu mlajd i u strahovilim Ijeskobama kao mučeni junaci, kojima so toliko divio. K&o martar vulgamosli ostavio nas jo ta.j origioalrri Ijubitclj sroćnog, zdravog i zadoTOljnog života. Nema ga, nema! On jo već tamo, gdjo i car-Nemanje bla» go, nc znajući jadan, da mu na grob kanu i suza jcdnog starčevićanca, dok »a mrtvog, blatnog neba padaše kiša, ,/nokra jesenja kiša, koju je tako lepo slušati iz topla krcvcta'*.

odova i djeca Dragoljuba, V. Ivanča; 6113 Marković Ljubica udova i majka Angjelija Milorada, Mcdoševac; 63 0 Marković Magdalona udova i djera Novaka 2. Leštane; 5153 Marković Marko, Kurnodraž; 6095 Marković Mi’.onko, Lazarcvac; 6477 Marković Mileva ud va i djeca Radomira, Rucka; 51 <3 Marković Buuljka udova i djeca Milana, 2ucc; 6206 Marković Stevana udova i djeca Dragomira, Pružalovac; 5456 Marković Velikii udova i djeca Radovana, V. Ivanća; 5460 Marković Vukosava udova 1 đjeca Radosava, Parcane; 5072 Marković Zorka i djeca Milivoja, Siljakovac; 6166 Marković Zorka udova i djeca Mk lana, Resnik; 5216 Marković Živka udova i tijeca Živka, Rucka; 5267 Malejić Ivan, Popović; 5118 Martinović Jelka udova i djoca Milorada, šopić; 5200 Matić Ivanka ’udova i djeca Dragića, Arapovac; 5459 Matić Radojka djoca; Kumodraž; 5235 Malić živojin, Vreoci; 5508 Medurić Draga, učit., Kaone; 5225 M’jajlović Milenija udova i djcca Živana, Pinosava; 5345 Mijajlović Stojanka udova i djeca Nikolo, Ripanj; 5190 Mijatović Ilinka udova i djcc-a Dobrivoja, Dupljaj; 5142 Mijatović Kata udova t djeca Lazara, Junkovac; 5436 -Mijatović Pijiule, Makedonska 28; 6069 Mihajiović Stanojka i djeca Mihajla P., V. Ivanča; 5473 Milenković Grgura porodica, biv. insp. min. gradj., Kralj Aleksandra 84; 51z7 Milenković Lukc roditelji i djeca, V. Mokn Lug; 5074 Mileiić Gospava udova i djcca Mateje, Mladeuovac; 5057 Milić Bndimka Milentija, VLažka; 5202 Milić Nevena udova i djeca Dragoij., Rogača; 5128 MUić Jevrosima udova 1 đjeca Krste N., Umčiiri; 5070 Milić Stanislava fodova i djcca Milosava, Bal>c; 5160 Milić — Filipović Milenija udova i djeca Milica, Petka; 6119 Mi ićcvić Gina udova i djeca Luke, Vlaška; 5296 Milićević Vlajka porodica; 5335 Milićcvić Zlatija udova i 'djeca Novico, Stojnik; 5155 Milinković Smiljana udovu 1 djeca Miloja, Popovac; 5316 Milinković Zorka udova i djeca Petronjja, Dudovica; 6117 Miiojević Zorka udova i djcca Milovana, Zeokc; 6305 Miloradović Stamenka mati Milivoja, Rušanj; 5275 Milogavljović Amca udova i djeea Jeremije, Rajkovac; 5402 Milosavljević Ružica, Svc.osavska 1; 6246 Milosavijević Singja udova 1 djeca Živana A., V. Ivanča; 5114 Miiofiević Darinka udova i djeca Milete M., Vlaška; 5330 Milošević Leposava udova i djeca Nikole P., Mislodjin; 5251 Miloševać Stanka iplova i dieca Ivana, V. Ivanča; 5141 Milošević Živana udova i djeca Lazara, Dražanj; 5241 MUošević Živojin, Ripan}; 6318 Milovanović Darinka udova i djeca Novaka, šušnjar; 5100 Milovanović Miiorad M., Grljinac; 5486 Milovaoović Radosava porcdtca, Ranilović; 6487 Milutinović Jagodinka iudova i djeca Stanimira, Eoraćica; 5334 Milutinović Novice djeca, Stojnik; 5488 Miiutinović šrniljana udova i djeca Stepana, Koraćica; 5327 Miljković Obrad, Nemc-nikuće; 5373 Mirosavić Gjurice djeca, Drlupe; 5399 Milrović Danica, Njeguševa T'\ 5329 Mitrović Dan'ca udova i djeca Pelra, Nedoševac; 5165 Mitrović Gjnrgjija udova i djcca Milra, Zeiezuik; 5288 Mitrović Jovau, Ranilović; 6105 Mitrović Julka udova i djeca Ljubomira, Umka.; 6483 Mitrović Radovana djeca, Barajevo; 5280 Mladenović Stanica udova Jovana, Grocka; N. Bioj 5051 Najdauović Milana roditelji, Vrooci; 5230 Naumović Živko, Zaklopača; 5101 Neđeljković Mil ca udova i djeca Liubomira, Parcane; 6300 Nedeljković Zivanka — Jovauka ndova i djeca Nedeljka, Beli Potok; 5464 Nešić Danica udova i djeca Radivoja, Sremčice; 550-i Nešić Evica. Petra vozovodia Beograd, Denkmalstr. 66; 5448 Ne.Uć Jlarija žona Dragutina, rnonop. radeu.; 5098 Nešković Marica udova i djeca Milorada, Znce; 5415 Nikolić Kosta, S&rajevska 26; 5136 Nikolić Loposava udova i djeca Ljubomira, Zeoke; 5135 Nikolić Kratić Ljubisava djeca, Železnik; 5111 Nikolić Ljubisav M., Mc-ijnk; 5431 Nikolić Milica P., Ratarska 54; 5461 Nikoh’ć Mirosava utlova i deca Radoja, Draževac; 6481 Nikolič Radivoja roditelji, Ropočevo: 5209 Nikolić Stanojka udova i djeca Živka, Boleč; 5199 Ninić Obrorija udova i deca Dragomira, Kruševica; 6062 Novičić Sara l dieca Miloša, Stubica; O. Broj 6060 Obradović Jelica i djeca Mihaila, Crljenac; 6253 Obradović Zagorka udova i djoca Ilije, Ropočevo; 6257 Ostojič Ivanko, Šonič; P. Broj 6495 Panlolić Jelena udova i djeca Stevana, Stojnik; 5350 Pavlović Darinka udova. j djeca Gligorija, Rogača; 5585 Pavlovič Gligorijc, Krušcvica; 5124 Paviović- Lepo&ava udova i djeca Laztira, Stojnik; 6286 Pavlović Milcva udova Živana, Koiutica; 6152 Pavlović Stamooija udova i djeca Milorada, Pelko.; 5306 Peljević Milojka udova i djoca Miloja, Pinoaava; 6177 Pcrišić Mitra udova i ojeca Milana, Višnjica: 5499 Potković Mihajlo, minist. u ponz., Kr. Natalijo ul. 21; 5092 Pclković Živana majka Mladcna, Gjurinci; 5255 Pctrović Draginja udova i djeca Ivana J., Dren; 6154 Pctronijović Draginja udova i djoca Jlilutina, Kamcn Dol; 5357 Pelrović Gjorgje, Rušanj; 5371 Petrovič Gjorgjo, Zaco; 6164 Pctrović Gjurgjija udova. £ djec& Mihajla, Beli Potok; 6264 Pelrović Ilija 2., Boleč; 5263 Potrović Ivko, VenČane; 6270 Petrović Krona udova i djeca Ilijo, Pružalovac; 5178 Potrović Ljuhdea. udova i fiiera Mitonka, Ripani: 5215

^ Broj 849. Fetrović Ljubica udova > djeca Živka, Vinča; 6181 Petrović Milađina porodica. V. Ivanća; 6224 Petrović Milica udova i djeca živote, Drlup; 5338 Petrović Nedeljko, žarkovo; 5071 Potrović Smiljana i djeca Milutina, Ripanj; 5218 Petrovič ndova Stana i djeca Živojma, Vlaška; 6342 Petrović Stanija udo\-a i djeca Neetora, Z&klopaća; 5228 Petrović Živka, Ripanj; 5170 Popović Jelena udova i djeca Milana, Garaš; 5390 i 6132 Po. pović Jovanka, Dorija Palilubka 9; 5132 Popović Ljubomira L. roditeiji, Vranić; 5139 Popović Milcva u/lova i tljeca Lju. bomira, Kneževac; 6149 Popovič MiUeav J., Sopić; 1 R'. Broj 5407 Radisavljević Ruža udd» va Dr. Bore, Makedonska 5; 5083 Radrvojević Milenko, Celije; 5494 Rađojčić Milojka udova i đjeca Stevana, Srenićice; 5382 Radojković Jevdokja udova i djeca Dragomira, Stepojevac; 5 ,97 Radojković Mila.na rod fclji, Konićica; 5273 [Rađosavljević Anka udova i djeta Jovana, Zuce; 5236 Radosavljević Jelka uđova i djeca Ivana, Čibutkovića; 5085 Rađosavljević Milosav, SLepojevac; 6-14 Radosavljević Ružica udov'a i djeca 2i vojina, V. Crljevi; 6056 Radoeavljević Zivka udova i djeca Milana, Jasika; 5151 Radovanović Milovan, Bcli Pok.k; 5233 Radovanović živko, Ranilović; 5379 Raj. ko\n’ć Ix>posava udova i djeca DragoljubaDnigornira, Vrbovna; 5507 Rakić Danica P'd.; 6183 Rakić Draginja udova i djeca Marka L., Leštano; 5418 Ranker Kaiarina, Kosovska 46; 5167 Ranković Darinka udova i djeca Miloja, iiesnik 5211 Ranković Mirosava udova i djeca Živka S., Draževac; 5089 Ranković Mrroslava udova i djeca Milana R., Draževac; 5184 Ranković Sindja — Anka ludova i djeca Milenka Ž., Junkovac, 6497 Ristić Anica udova i dj ca Save, Beli Potok; 5259 Ristić Ilije ujeca, Leštane; 5443 Ristić Jelisavela Vlajka, Ca ra Uroša 15; 5358 Risfić Živka udova i djeca Gjoigja, Višnjica; S. Broj 5203 Sarić Zorka udova i dje. ca Dragutina, Nemanikućc; 5315 Sark' Petar, Nemanikuće; 6144 Savčić Miioš, V. Mokri Lug; 5298 Savić N.kola, Umčaie; 5420 Savičević Natalija udova đra Milorada, Krunska 68; 5376 S-kuIić Spaecnija udova i djeca Dimitrija, Popović 6201 Simić Dimitrija poruiica, Ruđivac; '5122 Simić Ivana uđova i dj -ca La zara, Kamen Dol; 5285 Simić Jevienv M. roditelji, i đjeca, Gjurinci; 6286 Simič Josifa porodica, Ripanj; 6084 Si mić Mileva udova i djeca Mladena, M Požarevac; 5061 Simić Milojka i djeca Milana J., Boleč; 5063 Simić Milorada djeca, Ruđarci; 5429 Sirković Jeta, Ja njićeva 11; 6414 Skerlić Pijade, kaiana „jBofiko Jugović"; 5424 Sokolović Ko sta, Vjdinska 92; 5347 Spasić Jana udo va i đjeca Alekse, Barič; 5094 i 5t88 Spasojević Milivoj K., Rušanj; 5438 Sre dojević Marica Maksima J., Trkaiište 5269 Stan-isavljević Darlnka ud.ova i dje ca Isidora, Ritopek; 513-1 Stankić Spasenija udova i djeca Ljubomlra, V. Mladenovac; 5-435 Štanković Dena, Simina 32; 5384 Slankovto Dimitrij?, Ba!:c; 5192 Stanković lkonija uđova i djeea Rmlovana M., Železnik; 5163 Sta ikavić Jeiisaveta udova i djeca Milorada, Beli Po tok; 5454 Stanković Mileva udova i đjeca Radovana, Darosava; 5182 S arčcvič Pe trija udova i djeca Mihajla, Vrčin; 5247 Stekić Mileva udo\-*, i djeca Zdravka, Du čine; 5180 Stcpauović Smiljka udova i djeca Miloša, Baroševac; 53 >8 S.cvano vić Dragdjub, Stepojevac; 5119 Stefa nović Ivana djeca, a preko Danice SteEanovića, Niška 8; 5368 Stevanović Jovanović Dragojla udeva i dj.-ca Dra gomira P-, Arapovac; 5126« Stevanović Lazar, Guncati; 5302 Stevanović Miieva lidova i idjeca Marinka, V. Ivanča; 6i09 Stevanović Milojka uctova i djeca LjuJx)!aira, Vlaško Polje; 5301 Stevanović Natalija udova i djeca Marinka, Par cane; 5276 Stevanović Save.a udova i djeca Jovana, M. Ivanča; 5496 Stevanović Stanoja V. porodica, Guncai; 5-455 Stevanović Zagorka udova i djeca Radovana, Leštan; 5322 Stojadinović Obrad, Dražanj; 5394 Stojiuiović versida, Požarevačka 3; 6493 Stojić — Antonije vić Airka luiovia i đjeca Srelena, Kipanj; 5319 Stojič Loposava udova i djOia Ni kole, Ripanj; 5303 Stojić Miieva udova ; djeca M'ilana, Ripanj; 5168 Stoj.ć Stanija udova i djoca Milenka, Rij an,; 5289 Stojičić Bosiljka uđova i dj ca Jovana, Sopić; 5470 Stojković Radoja porod.ca, Vinča; 5231 Stojković Živan, Zaklopača: 5406 Stošić Vlada, Bitoljska 4; * Broj 5463 Šarčevič Stanija udova i <!je«-a Radojicc, M. Moštanica: 5254 Skodrič Ivau 2.. V. Sek>; 5194 Svabić Roska udova i djeca Diinitrija. Stepojevac. T. Broj 5191 Tadić Miiojka udova T djeca Dragomira, Kruševica; 5195 Terzič 2ivana majka Dragomira, Cvetovac; 5213 Tcrzić Živana djeca. Mcdoševac; 5290 Todorović Draginja udova i djeca Jovana P., biv. knjigov.. Mladenovac; 5292 Todorovis) Janka roditclji i djeca, V. Ivanča; 5106 Todorović Ljubisava roditdji, M. Ivanča: 5159 Todorović Persa udova i djeca Milivoja, Slanci; 5179 Todorović Stana udova i djeca Milovana, Boleć: 5311 Todosijcvić Miljana udova i djeca Milmina R„ Sopić; 5361 i 5485 Tcšaković Leposava udova i djeca Jovana, V. Ivanča; 5397 Trifunović Marija, Saborna 107; 5229 Trišić Jana ndova 1 dieca Žh’ka. Vranić