Beogradske opštinske novine

35б г.) који су осуђени вбог преступа, па овај доиоси губитак грађанске части, за време док трајо губитак права; д.) који се налазе у затвору или иритвору судскоме, због здочинствп или престуна иомеиутог у тачци в.) и г.); ђ.) они, који су судском пресудом осуђени да су злоупотребом евоје власти, иретњом, поклоном или обећањем поклона за себе или другога радили да за иослаиике или поверенике изабранИ буду, или они, о којима седокаже да су евој глас продали — за време докле је пресуда одредила ж.ј они, иад којима је стециште отворено, до свршетка; з.) они, који су под старатељством, и најзад ј.) они, којима носледња тачка 48. члана устава бирање забрањује.

Сваки бирач може бити изабран за народнога посланика ако поред глаВних има још и ове услове : а.) да је навршио 30 година; б.) да нлаћа годишње нреко 30 динара у име непосредних пореза и в.) да не спада у изузете 48-им чланом устава земаљског.

Гласање ће почети, чим се отвори изборна скунштина, дакле у 8 часова из југра и трајати непрекидно до заласка суица; а тада ће бирачки одбор, ма да сви бирачи нису дошли и гласали, по чл. 33-ем изборнога закона скупштинског, решити и огласити: да је из''орша- скушштина свршена. Сваки бирач може само личио дати свој глас. — Азбучни еиискови бирача изложени су на углед у канцеларијама пореског књиговодства оиштинског надлештва, где се могу разгледати преко целога даиа.

По одлуци управне седнице суда општине вар. Београда од 16 Августа 1887 год. АБр. 637 ПРЕДСЕДНИК БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СВЕТОМИР НИКОЛАЈЕВИЋ ДЕЛОВОЂ Спасо Хаџи-Рист