Beogradske opštinske novine

366

г.) који су осуђени због иреступа, иа овај доноси губитак грађанеке части, за време док траје губитак права; д.) који се налазе у затвору или нритвору судскоме, због злочинства или преступа иоменутог у тачци в.) и г.); ђ.) они, који су судском пресудом осуђени да су злоупотребом своје власти, претњом, иоклоном или обећањем поклона за себе илн другога радили да за иосланике или поверенике изабрани буду, или они, о којима седокаже да су свој глас иродали — за време докле је пресуда одредила ж.) они, над којима је стедитттте отвореио, до евршетка; з.) они, који су под етаратељством, и најзад ј.) они, којима последња тачка 48. члана устав^ бирање забрањује.

Сваки бирач може бити изабран за народнога посланика ако поред главних има још и ове уелове: а.) да ј*е навршио 30 година; б.) да нлаћа годишње преко 30 динара у име непосредних иореза и в.) да ие спада у изузете 48-им чланом устава земаљског.

Гласање ће почети, чим ее отвори изборна скупштина, дакле у 8 часова из јутра и трајати непрекидно до залаека сунца; а тада ће бирачки одбор, ма да сви бирачи нису дошли и гласали, по чл. 33-ем изборпога закона екупштинског, решити и оглаеити: да је изборна скупштина свршенг. Сваки бирач може еамо лично дати свој глас. — Азбучни спискови бирача изложени еу на углед у канцеларијама иорееког књиговодства општинског надлештва, где ее могу разгледати иреко целога дана.

По одлуци управне ееднице суда општине вар. Београда од 16 Августа 1887 год. АБр. 637 ПРЕДСЕДНИК БЕОГРАДСЕЕ ОПШТИНЕ СВЕТОМИР КИКОЛАЈЕВИЋ ДЕЈГОВОЂ Спасо Хаџи-Рист