Beogradske opštinske novine

врот е

У БЕОГРАДУ ЧЕТВРТАЕ 18 ФЕБРУАРА 1888 ГОД.

год. ТГХХ

БЕОГРДДСКЕ ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

ИЗЛАЗИ НЕДЕЉНО ЈЕДАНПУТ НА ТАБАКУ Цена за Србију: НА годину 6 дин. НА ПОЛА ГОДИНЕ 3 ДИН. ЗА ОТРАНЕ ЗЕМЉЕ НА ГОДИНУ . . 9 ДИН.

УРЕДНИШТВО и АДМИНИСТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЊУ ОПШТИНСКОГ СУ ДА

Цена је огласима 6 дин. пара од врсте Преталату ваља слати уаутницом иа оаштипски суд а све коресиоидеиције на уредника РУКОПИСИ НЕ ВРАЋАЈУ СЕ. Непдаћена писша не примају се.

Указом Његовога Величанетва Краља Србије Милана Првог, ОД 11. ов. меееда, наређено је да се Народна Скупштина, изабрана за скупштинску пе* риоду 1887., 1888. и 1889. годину распусти, на основу I одељка чл. 78. устава земаљског а по одредби последњег одељка чл. 113. закона о пословноме реду скупштинском; и да се на дан 21. Фебруара т. г. изврше нови избори. Према томе и обзиром на 25. члан изборнога скупшгинског закона, Суд оиштине вар. Београда иозива грађане ове вароши, да 21. Фебруара ове године дођу у оиштинску дворану на ИЗВОРНУ СКУШНТИНУ ради избора два посланина за варош Београд за трогодишњу (1887., 1888., 1889. годину) скунштинску периоду.

Избориа скупштииа отвориће ее у 8 чаеова из јутра тачно, као што наређује 27. члан изборног ЗсЖона. На изборној скупштини за избор посланика, има право гласа сваки срњ еки грађанин, који је пунолетан и плаћа држави грађански данак на имање, рад или приход. — Грађански данак сматра се да плаћа онај, који но закоњу о непосредноме порезу даје нреко 15 динара на годину (чл. 46 устава, чл. 17. изборног скупштинског закоиа и чл. 95 зак. о неиосредном порезу). — Они који су ослобођени од плаћања порезе, нису лишени права на бирање, ако им оно иначе припада. По гласу чл. 18-ог изборног закона скупшгинског, не могу да бирају посланике :