Beogradske opštinske novine

42

а.) Скитајући се цигани; б.) Они, који етоје код других у елужби под нлатом или издрлгањем, а но закону о непосредном порезу плаћају мање од 15 динара порезе годишње; в.) Који су осуђени због злочинства, за време докле се не новрате у права; г.) који су осуђени због нреступа. на овај доноеи губитак грађанске части, за време док траје губитак права; д.) који се налазе у затвору или нритвору судскоме, због злочинства или престуиа поменутог у тачци в.) и г.); ђ.) они, који су судском иресудом осуђени да су злоунотребом евоје власти, претњом, иоклоном или обећањем иоклона за себе или другога радили да за посланике или повер е нике изабрани буду, или они, о којима се докаже, да су свој глас иродали — за време докле је пресуда одредила; ж.) они, над којима је стециште отворено, до свршетка; з.) они, који су под етаратељством, и најзад ј.) они, којима последња тачка 48. члана устава бирање забрањује.

Сваки бирач може бити изабран за народнога носланика ако поред глав* них има још и ове услове: а.) да је навршио 30 година; б.) да плаћа годинтње преко 30 динара у име непосредних пореза и в.) да не спада у изузете 48*им чланом устава земаљског.

Гласање ће почети, чим се огвори изборна скупштина, дакле у 8 часова из јутра и трајати непрекидно до зала^ка сунца; а тада ће бирачки одбор, ма да сви бирачи нису дошли и гласали, по чл. 33*ем изборнога закона скушнтињ ског решити и огласити: да је изборва скупштина свршена. Сваки бирач мол;е само лично дати свој глас. — Азбучни спискови бњ рача изложени су на углед у канпеларијама пореског књиговодства онштинског надлештва, где се могу разгледати преко целога дана.

11о одлуци управне седнице суда општине вар. Веограда од 12. Јануара 1888 год. АБр. 29ПРЕДСЕДНИК ВЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ЖИВКО КАРАБИБЕРОВИЋ ДЕ10В0Ђ Спасо Хаџи-РистиЂ -