Beogradske opštinske novine

БРСЈ 12

У БЕОГРАДУ ОУБОТА 1. ЛПРИЛЛ 1889 ГОД.

ГОДИНА ЧЛ1

БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

ИЗЛЛЗИ ЕЕДЕЉНО 1ЕДДНП7Т ЕД ТЛБДКУ Дена за Србију: НА ГОДИНУ 6 дин. ЗД ПОЛА ГОДИНЕ 3 ДИН. ЗА СТГДНЕ ЗЕМЉЕ НА ГОДИНУ .... Р ДИН.

УРЕДНИШТВО и АДМИНИСТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЊУ ОПШТБНСКОГ СУДА

Дена је огласима 6 дин. пара од врсге Преталату ваља слати уаутницом на оиштински суд а све коресподепције на уредника РУКОПИСИ НК ВРАЋАЈУ СЕ. Наплаћена г.и с:ла не прикају се.

'''"'II 1 ' ' ЧЦ'"'!

ГРАЂАНСТВУ ВАР. БЕОГРАДА

ЦВЕТИ и ШЕСТИ АПРИЛ

СВЕТКОВИНЕ: ТАКОВОКИ УСТАНАК И ПРИМАЊЕ ГРАДОВА, два су дана из нове прошлости 7 на које ће успомене српског народа и његове престонице вечито бити свеже и радосне. У круни уснеха народних ; они светле првенством свога значаја, и неоцењивим користима, које су народу донела та два дела јунаштва и мудрости његових великих добротвора, КЊАЗА МИЛОША и КЊАЗА МИХАИЛА. Због краткоће међувремена, престоница ће и ове године своју светковину епојити еа општенародном, 0 ЦВЕТИМА. Јављајући ово грађанству, предетавништво врши само врлу иријатну дужноет, кад га позива на учешће у светковину: ДОЛАСКОМ НА БЛАГОДАРЕЊЕ (КОД ТРИБИНЕ У ГРАДУ), МАНИФЕСТАЦИ ЈОМ КОД СПОМЕНИКА, УКРАСОМ| ДОМОВА СА ТРОБОЈКАМА И ВЕЧЕРЊИМ ОСВЕТЉЕЊЕМ. По закључку седнице општинекога одбора 24. Марта 1889. г. АБр. 157.

ПРОГРАМ СВЕТКОВИНЕ

1. У очи светковине и на сам дан изјутра, огласиће се она топовима са бедема београдске тврђаве. 2. После службе у саборној цркви, кренуће се свештенство из цркве са литијом у горњи град, где ће на општинској трибини Његово Високопреосвешуенство Архијепископ београдски и Митрополит Србије Гесподин Теодосије одслужити благодарење. 3. После благодарења отићи ће Господин Митрополит са свештенством и општинским представништвом пред споменик Књаза Михаила, где ће се учи-

нити црквени помен, представништво општине положити венац на подножје споменика, а сва певачка друштва отпевати народну химну. 4. После подне биће у горњем граду народна игранка, на којој ће свирати војна музика, 5. У вече је у народном позоришту свечана престава. 6. У исто време варош ће бити осветљена а војна музика свираће у главним улицама.

Деловођ СПАСО ХАЏИ-РИСТИЋ

Председник Београдоке општине ЖИВКО КАРАБИБЕРОВИЂ