Beogradske opštinske novine

БРОЈ 29

У БЕОГРАДУ У НЕДЕЉУ 23. ЈУЛА 1889. ГОД.

ГОДИНА VIII

БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ ЈИЗЛДЗЕ НЕДЕЉНО ЈЕДАНПУТ НЛ ТЛБЛК7 Цена је огласима 6 дин. пара од врсте

ЈИЗЛДЗЕ НЕДЕЉНО ЈЕДДНПУТ НД ТДЕАКУ Цена за Србију: ИА ГОДИНУ 6 дин. 8А НОЛА ГОДИНЕ 3 ДИН. ЗА СТРАНЕ ЗЕМЉЕ НА ГОДИНУ .... 9 ДИН.

УРЕДНИШТВО и АДМИНИСТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЊУ ОПШТИНСКОГ СУДА

Дена је огласима 6 дин. пара од врсте Преталату ваља слати уиутнпцом иа оаштински суд а све коресаодепције на уредника РУКОПИСИ НЕ ВРАЋАЈУ СЕ. Наплаћена пиома не примају се.

ГРАЂАНСТВУ ВАР. БЕОГРАДА

По члановима 22-ом^ 23-ем и 24-ом закона о привр. ивборноме реду еаетављене еииекове евију грађана београдеких, који имају ираво бирати иоеланике за Народну екупштину ; општинеки је Суд изложио у благајноме оделењу, да би их грађанетво могло разгледаги и по 26-ом члану поменутога закона чинити уиотребу од евојих права. На оенову тих епиекова а еходно члановима 36-ом и 38-ом зак, о изборном реду ; општинеки је Суд почео и издавање бирачких карата. Поеланике за Народну Скупштину могу бирати грађани који иретходно узму бирачку карту, а та карта издаје ее оним грађанима, који еу као споеобни бирачи у бирачке епиекове упиеани на време. Према томе потребно је да еваки грађанин до 15. Авгуета т. г. (закључно) дође у општинеку кућу ради уверења да ли му је име у бирачки епиеак запиеано ? јер поеле 15. Авгуета нико нема права тражити иеправке епиекова ни за себе 7 ни за другога. Иеправке еииекова, по члану 28-ом закона о изборноме реду, могу ее тражити еамо код општинскога Суда. писмено или усмено. Уз тражење морају се поднети и докази: иризнаница или оверен извод из порееке књиге о плаћеној порези за протлојј иолгође I т. ј. од 1. Нов. 1888. до 1. Маја ове 1889. године. Ко на тражење иеправке не буде задовољан решењем општинскога Суда ? има права да се за три дана по пријему решења жали Суду вар. Београда. Обраћајући пажњу грађанства на ове законеке одредбе ? општински Суд у исто време јавља да ће се бирачке карте издавати грађанима све до 8. Септембра о. г. као што проииеује 38. члан закона о изборноме редуЈ

Из седнице €уда одштине вар. Београда 5. Лула 1889. АВр. 370.