Beogradske opštinske novine

268

0 В Ј А В Е

I. Општини београдској потребно је да за своју пожарну чету набави 15 потпунце здрави, и за рад способних коња, који не смеју имати мање од 6 ни више од 8 година, и морају бити високи најмање 15 шака. Позивају се сви оии који имају такве коње и желе их продати, да се понудама у најкраћем року обрате. Од стране Суда општине вароши Београда 18. Јула 1889 СБр. 8509. ' II. Сваки онај, који жели за своју потребу узимати песак са дунавске обале, има се предходно јавити општинскоме суду, да би платио таксу , која припада општинској благајни, и добио потребан број печата , по којима се допушта и контролише вађење песка. Такса је 30 дин. пара од кола , а пријаве се чине одређеном кметовском помоћнику у општиНској судници. Без пријаве нико несме узимати песак — ако није рад излагати се: одговорности, казни и илаћању четворогубе таксе. Од стране Суда општине вароши Београда 1. Маја 1889. СБ. 6109.

С II И С А К Обвезника рођених 1869. год. који се не могу да ирона^у а треба да се регрутују, за стални кадар. I. Они који имају родитеље 1, Милорад син Николе Тодоровића и Матере Марије. 2, Никола син Марка Петровића кочијаша и Матере Драге. 3, Петар син Днмитрија Ранисављевића кочнјаша и Матере Једене. 4, Петар син Кузмана Арадског и Матере Милице 5, Јован син Милоша Николића кројача и Матере Јелене 6, Милош син Јована Појића крчмара и Матере Јелиеавете 7, Милан син Ђорђа Л.азаревића надничара и Матере Л.енке 8, Стеван син Милована Радојковића и Матере Милице 9, Јован син Алексе Јовановића слагача и Матере Катарине 10, Светислав син Стевана Николића наднпчара и Матере Василије 11, Драгољуб син Стевана Томића шнајдера и Матере Христине 12, Милан син Живана Петровића бандиста и Матере Настасије 13, Ђорће син Дамњана Жпванчевића кочијаша и Матере Катарине 14, Душан син Димитрија Стојановића кочијаша

15,"-Александер син Филипа Рисјапског наднпчара. 16, Коста син покојног Јакова Савића бив. жандарског Официра II. Они који мајку имају а оца немају 17, Милан снн покојног ТриФуна Станковића трговца Матере Зораиде 18, Драгутин сил покојног Радована Узуновић-а обућара и Матере Јованке III. Они којима је мајка позната 19, Димитрије син Милеве кћери Стевана Јовановића терзије 20, Милан сип Милице кћери Николе Живановића 21, Ђорђе син Катарине кћери Јоваиа Богдаповића ледера. 22, Игњат син Ане Цветковнћ 23, Милета син Живане девојке 24, Драгутин находче 25, Милорад „ Сем горе именованих, позивају се такође и сви они који су овде у Београду 1969-те године рођени да одмах нредсгану суду ово-онштинском, којн још нпсу предстали, како бн се моглп регрутоватп за стални кадар. У противном случају, ко се не пријави сада, служиће позније три године без изговора на његово стање. Од стране Суда онштине вар. Иеограда 10. Јула 1889. Б. Бр. 1870 '

КЊИЖЕВНИ ОГЛАСИ.

Наштампане су и готове ПЕСМЕ ВОЈИСЛ.АВА Ј~. МЛ.ИЈЋА Са сликом и факсимилом у врло фином и елегантном издању и без једне погрешке, а могу се добити у књижари В. Валожића у Београду и Душана Валожића у Нишу. Књига је изнела 15 штампаних табака а цена је само : 1*50 п. дин.

Изашла је из штампе књига ТРИ СРПКИЊЕ Милева Бајазитова Мара Муратова (покајник) Херцеговка (осветница) ТРИ ЕПСКА. СПЕВА М илана С. Ђ уричит\а ИРОФЕСОРА Може се добити само код писца «Обренова» ул. бр. 9, а цена јој је 40 пр. дин.

власник 0пштинд беогрддокд. ШТАМПАНО У КРАЉЕВСКОЈ СРПСКОЈ ДРЖАВПОЈ ШТАМПАРИЈИ

Урадник Опасо Хаџи-Ристић.