Beogradske opštinske novine

Г.РОЈ 37 — 22?

нису, а обвезници су редовие војске, па ма у војем чину војске биди. Из канделарије седме пуковске окружне команде 28. Августа 1890. год. Бр. 5889.

ХХГ (ЗА КОЊИЧКЕ ТРУИЕ Решењем Господина Министра војног од 7. тек. мес. ФЂБр. 388 и 5314. и претписа команданта дупавске дивизијске обласги од 8. и 15. тек. мес. Бр. 379 и 403. нозивају се на десето -дневво вежбдње : I. Резервисти коњичке бригаде стадног кадра » то: а), За штабове коњичких аукова: комесари и комора за воду. б), Из ескадронп : све старешине , комесари, значари, редови војииди и нодкивачи. Како резервисти, тако и комора, имају се неизоставно иа дан 18. Сентембра тек. године у 6 сати пре подне екупити у доњем граду где ће се преглед — смотра над коњима, прибором, као и ирозив извршити, а идућег дана у Ћуприју упутити. Еоњаници имају предстати са пронисним јахаћим коњима и прибором, а коморџије са комором и осталом спремом. Никакови изговори неће се примити , но ће сваки за изостанак кажњен бити. Резервисти, као и коморџије, попеће трошка за одлазак и новратак како за себе тако и за стоку. 11. Дивизијска коњица редовне војске и коњица оба ескадрона гцжог нозива народне војске. а). Дивизијска коњица редовне војске вежбаће се од 25. Септембра до 5. Октомбра тек. год. — а коњица пак I. позива народне војске од 6. па закључпо до 16 Октобра тек. год. Обвезници дивизијске коњице имају неизоставно бити на конак 24. Септембра тек. год. у Београду, а коњица 1. иозива народне војске од 5. Октомбра тек. год. у Београду. За обоје зборно место „ Зааадни Врачар" На ову вежбу имају доћи коњаници оба позива горња са прииадајућим нерсоналом, резервним оФицирима , старешинама и комором, у потнуиој ратној спреми. Са дивизијском коњицом редовне војске, имају доћи 24. Сенгембра на конак у Београду и сви обвезници допунског ескадрона редовие војске, са својом комором. Од овог нозива нико (сем болесних) изостати несме, нити ће се икакови изговор примати, но ће сваки за свој иеоправдани изостанак најстрожије бити кажњен. Од Управе вар ;ши Веограда 24. А вгуста 1890. год. Вр. 11.695 и 11 696. у Београду.

Разне општиис^е ^ицитације I Општина београдски издаваће путем јавпе лицитације ј следећа своја неиокретна добра, иабавк-и п разна ирава и то ј | 6. септемора Ков коња чете пожарне — у згради пожарне команде 10. септембра Набавка дрва за огрев — у рачуноводству 12. Септембра. Нкоавка гаса — у рачуноводству.

Г-)ДП!! \ VIII 13. Септембра Осам дућана у »Фншекџиској« улнци — лицнтација код каФане Косте ЛазаревнГа, па марвеној пнјаци. 22. септембра Ареида акциса механског — иред Нандшовом кафаном.

Гра^евинске лицитације I. На дан 13. Септембра тек. год. издаваће се под закуп 7 дућана у „Фишекџиској« улице, под бројем 1, 2, 3, 6, 7 , 8, 9, 10 почев прва лицитација није одобрена. Од стране Суда општине вар. Београда , ГБр. 2123. 30. Ав уста 1390. год, у Београду.

Огласи водоводне комисије 1. (Стечај за грађеве два резервоара за нови водовод) Пошто на одређени дан за иодношење ОФерата за грађење два резервоара за реконструкцију иостојећег водовода београдског, ннје поднесепо довољно понуда, то управа водовода овим понова расписује лицитацију за грађење два резервоара сваки од по 100 кубнпх метара заиремине, један за водовод булбудерскп, други за водовод варошки. Оба резервоара градићо се са свнм од бетона. Позивају сз сви они, ксји би били вољни , да се грађења резе.рвоара приме , да најдаље до 7. Септембра тек. год. до 6 сах. у вече поднесу своје писмене ПОнуде, било за оба уједно, нли сваки за се, адресоване: »Господину председнику надзорне комисије за грађење водовода". Писмо треба, да је затвореио и запечаћено, а озго на кувсрти да стоји: »Понуда за резервоаре к . Овака понуда, да је снабдевена таксеним маркама нрописаним за државне лицитације. Планови, предрачун и услови могу се видети сваког дана почев од 30. ов. м. од 8—12 пре и 3 — 6 сах. по поднс , у бироу за грађоње водовода (крунска улнца). Сваки понуђач , пре но што понуду преда, мора донети уверење, да је каси општине вароши Београда цоложио кауцију од 1600 (хиљаду И шест СТ0тина) динара за оба, или 300 динара за један резервоар у новцу или у српским државним папирима од вредности. Београд, 30. Августа 1890. год. 2. (СТЕЧА.Г ЗА ГРАВЕЊЕ КУ НЕ Н. ЈВОДОВОДА) Пошто на одређенн дан за поднашање ОФерата за грађење једне службене зграде код Белих вода није поднесено довољно ОФерата , то управа водовода поново рзсписује лицитацију за грађење службене зграде код Бели х вода испод Жаркова , и с тога се позивају свн они , који би били вољнн , да се грађења ове зграде приме , да најдал.е до 7. Септембра тек. год. до 6 сах. у вече, поднесу своје писмене понуде, адресоване: Господину председнику кадзорне комисије за грађење водовода. Писмо треба, да је затворено и запечаћено, а озго на куверти да стоји: «Понуда за службену зграду код Белих всда". Планови, ирорачун и условп могу се видети сваког дана почев од 30. т. м. од 8—12 ире и од 3—6 час. по подне у бироу еа грађење водовода (Крунска улица , кућа пок. Томаније). Свакп понуђач мора пре но што понуду преда донети уверење, да је каси олштине вароши Београда положио кауцију 1000 (хиљаду) динара у новцу или у српским државним иапирима од вредчости , а понуду снабдетп таксенпм маркама прописаним за државне лицитације, Београд, 30. Августа 1890. год. Руковаоц грађења водовода 0. СМРЕКЕР с. р.

УРЕДННШТВО II АДМПНИСТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЊУ ОПШТИНСКОГА СУДА.

Бласник Општина Београдска-

Парна штампарп.ја Народне Радпкалне Страпке.

Уредник Спасо Хаџи Ристив.