Beogradske opštinske novine

БРОЈ 49

ГОД. X.

ИЗЛАЗИ ВЕДЕЉНО ЈЕДА.Н ПУТ ЦЕНА ЗА СРГ.ИЈУ: на годину (> дин. на нола године * . 3 дин за стране пемље на годину 9 днн.

НЕДЕЉА 29. НОВЕМБРА 1892.

ЦЕНА ЈЕ ОГЛАСИМА 6 ДИН. П-РА ОД ВРСТЕ Нретплату ваљч слати унутницом на општински суд а све коресноденције на уредникаРукописи не вра ,г6з .а.ју се НеллаЋена писма не примају се

Грађанима града Београда

Суд општине вароши Веограда на основу члана 12., 13. и 1 >. закона о општинамј решио је, да се сазове

НА ДАН 9. ДЕЦЕМБРА 1892. ГОДИНЕ

A) ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ, Б) ТРИ ЧЛАНА СУДА^ B) ЧЕТИРИ КМЕТОВСКА ПОМОЋНИКА. Ко молче бити биран за иредседника општине, за члана суда и кметовског помоћника, изложено је у члану 32, 33, 56. и 57. закона о општинама. Ко има право глаеања или га нема изложено је у члану 14, 16. и 17. зак. о општинама. Вбор овај почеће у 8 часова изјутра а бирачи могу долазити до 6 часова у вече тачно, у које ће време престати пуштање бирача на биралиште. Гласање на овоме збору вршиће се по квартовима и то на овим местима: а., За кварт варошки — у основној .мушкој шко.ш код саборне цркве (дубровачка улица). б., За кварт теразијски у теразијској мушкој школн (улица 2 јаблана). в., За кварт дорЂолски — у основно.ј мушкој шкоЛн'(душанова улнца). г., За кварт саваталски — у основној мушкој школи (улица 1\раље)ш1иг Марка). Д., За кварт палилулски — у основној мушкој школи (школска улица). ђ. За кварт врачарски — у основној мушкој школи (пријепољска улица нрема војеној болници). Састав бирачких одбора као и председник овога збора објави-ће се доцније.

АБр. 11671 28. Новембра 1892. год. у Београду. Секретар, Урош Кузманови"ћ <•. г.

Нривремени председник оиштнне београдске П. Т А Т И Ћ <'• р.

Напомена. Да би гласање брже ишло, и да гласачн не би чекали док се њихова имена по азбучном сииску изналазе, може сваки гласач пре гласања у своме кварту — општинском одељку — или у ошптинском суду видетп и забележ.ити број,' под којим је његово име означено па тај број при гласању показати, да се брже његово име нађе.