Beogradske opštinske novine

БРОЈ 18.

ИЗЛАВИ НЕДЕЉИО ЈЕДАН ИУТ ЦЕНА 3А СРБИЈУ" НА ГОДИНУ 6 -ДИН. НА НОЛА ГОДИНЕ 3 „ :!А СТГАНЕ ЗЕМЉЕ НА ГОДПНУ 9 „

год. тл.

ЦЕНЛ ЈЕ ОГЛДСИМД б ПР. ДИР, ОД ЕРСТЕ ПРЕТПЛАТУ ВАЉА СЛАТИ УПУТНИЦОМ НА ОПШТИНСКИ СУД А СВЕ КОРЕСПОНДЕНЦИ.7Е «А УРЕДНИКА Рукописи не враћају се Неплаћена писма не примају се.

Гра^анству вароши Београда,

У евези еа евојим ранијим решењем од 20. Анрила 1893 год. Аор. 2160, којим је еазват ошпт. зоор на дан 2, Маја 1893 год. ради решења питања о поверењу или неповерењу данагањем опгатинеком предетавнигатву — ( уд опгатине варогаи Београда објављује грађанетву, да ће 110 раепиеу Гоеп. Миипетра унутрантњих дела од 18. Новембра 1892 год. Пбр. 18908. бити овако еаетављени

ШРТОВНИ БЕРАЧКЕ ОДБОРИ 3 А ЗБОР, САЗВАТ 2. МАЈА 1893 ГОДИКЕ. Квартовне бирачке одборе еаетављаће пет лица. од којих ће на дан збора из еваке груие (којих може бити евега две, .једна за и друга по двадееет енособних глаеача, кад Дођу код еваког кварта у оеам часова из јутра, изабрати ио једно лице за члана бирачког одбора дотичнога кварта. Оетала два члана бирачког одбора одређенн еу коцком за еваки кварт од оних лица, која еу у Јануару месецу ове годпне изабрата за чланове еталног бирачког одбора и то: За иварт варошкив Петко Вељковић, иредузимач и Марко Барух, мењач; За кварт зранарски: Павле Стевановић, каиет. у нензији и Димитрије Николић, дрвар; За кварт палклрски: Павле Стевановић, еекрет. Касац. иКоста Симић, шнедитер; За кварт теразијскиз Коста Ризиић, трговац и Ђока Бранковић, пензионар; За кеарт дор1%олокик Михаило Трпковић, еекр. министарства Финансије и Никола К. Поповић, трговац; За кварт саеамалски: Атанаеије Стевановић, иред. еуда у пензнји и Милан Ст. Марковић, адвокат. Ако ко од ових коцком одређених чланова бирачког одбора неће да дође на збор у време одређено или, ако која група гласача неће да врши права која јој се овпм дају, тада ће сав потребан број чланова бирачког одбора изабрати они глаеачи, који своје нраво неће да напусте. Ва петог члана Предеедника — бирачког одбора изабраће евака груиа глаеача по једнога кандидата, а коцка ће одредити, ко ће од њих бити Председник бирачком одбору. Главни бирачки одбор састављају сви нредеедници квартовних бирачких одбора и још но два члана, која ће по двадееет епособних гласача и са једне и еа друге етране, дан ире збора, јавити општинском еуду и одредити још и по једнога замењеника. Председник овом главиом бирачком одбору биће ио годинама најстарији иредеедник бирачких одбора из одељака. Ако би то било еумњиво, онда ће ее он одредити коцком. Од Суда општиие вароши Београда 26. Мприла Ш93. годиие АБр. 2262.