Beogradske opštinske novine

ЗАПИСНИК

Бирачког одбора изборне екупштине еазвате за допуни избор једног поеланика за Народну Скупштину за варош Београд за трогодишњи скупштински период 1894, 1895, и 1896 год.

Рађено у здању суда општине београдске 15. Маја 1895 год.

С1^ л БРЗЗ 23

ГОД. XIII.

ШШ1

ИЗЛАЗИ НЕДЕЉНО ЈЕДАН ПУТ Цена за Србију: ЗА ГОДИНУ 6 дин. НА ПО.ТА ГОДИНЕ 3 „ НА СТГАНЕ 8ЕМЛ.Е НА ГОДИПУ . . 9 „

НЕДЕЉЛ 21. МАЈА 9395.

ЦЕНА ЈЕ ОГМСИМА 6 ПР. ДИН. ОД ВРСТЕ ПРЕТП1АТУ ВАЉА СЛАТИ УПУТНИЦОМ НА ОПП1ТИНСКИ СУД А СВЕ КОРЕСПОНДЕНДИЈЕ НА УРЕДНИКА Рукописи не враћају се НЕПЛАЋЕНА ПИСМА НЕ ПРИМАЈУ СЕ.

Т Г ј ■?/.-

На основу указа Иаегов ©г Вели« чанства Краља Ллександра 1 од 20. Априла 1895 год.' сазвата је на данашњи дан изборна скупштина за додуни избор једног народног носланика за варонт Веоград за Народну Скупштииу, за трогодишњи скунштински нериод 1894, 1895, и 1896 год. пошто је оставком Мијаила Павловићн трговца из Бео* града и изабраног народног посланика, који се је примио избора за срез јасенички окр. крагујевачког, упражњено једно место посланичко за варош Веоград, Тачно у 8. часова у југру иредседник оњ штине, као председник изборне скупштине (чл. 27) објавио је, да је избориа скупштина отво« рена и нозвао нрисутне бираче, којихје било више од двадесет на окупу, да према члану 28 изборног закона изаберу четири лииа, која ће под предеедништвом председника општине бео* градске, као бирачки одбор, водити бригу о целој радњи изборне скупштине. Присутни бирачи су једногласно изабрали ова лица за чланове бирачког одбора: Косту Црногорца пензионара, М. Г1. Живадиновића члана суда, Косту Димитријевића амамџију и Матију Пантића каФеџију.

За деловођу изборне скупштине бирачки одбор изабраоје Уроша Кузмановића секретара ошптине београдске и иридао му је у помоћ потребан број општинских иисара, ради бржег отправљања писмоводних послова. Ва овим је приступљено примању гласова онако, како наређују чланови 20, 29, 30, 31, 32, и 33 закона из'борног. За све време трајања изборне скуиштине рад је текао у млру, ио закону и без икаквих немира и нреирека. Тачно у 7 часова и 10 мин. ср. ев. по подне, када је према државном календару данашњег дана сунце зашло, затворени су уласци на би* ралиште и како није више на исто нико нуштен, то је пристуиљено примању гласова оних лица, што су се у време затварања биралишта на истоме затекли. Примање ових гласова трајало је до 7, сах. и 20 м. када је бирачки одбор решио и огла= сио да је изборна скупштпна свршена (чл 33. изборног закона.) За овим су еашивени сви табаци, на којима су бележена имена бираних и бирача са додатком једног иразног табака, свега на броју 17- табака (чл, 34. избор. зак )