Beogradske opštinske novine

мииди

ЗВАНИЧНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БЕОГРАДСКЕ

Л\Х\.\ХХ\Ж\ЧЧ\%\Х^ Л\\\\\ ч

Год. XVIII. ИЗЛАЗЕ НЕДЕЉНО ЈЕДАН-ПУТ

ГЈ, Е Н А : За Србију иа годину В динара на пола године 3 » За стране земље на годину 9 ,

НЕДЕМ 7. ШШ 1900.

Број 20.

ПРЕТПЛАТУ ВАДА СЛАТИ УПУТНИЦОМ НА ОПШГИНСКИ СУД А СНК КОРЕСПОДЕНЦИ.1Е ИА УРЕДНИКА

Р.УКОПИСН НЕ ВРАЋАЈУ СЕ

НЕПЈ1АЂ.ЕНА ПИСМА НЕ ПР

А Ј У С Е

ЈАВНА ЗАХВАЛНОСТ Гоепођа ЈМилева Н. Конетаити« мовићка, председница одбора београдских госпођица, изволела ми је послати од стране истог одбора приход од забаве, прире^ене 16. тек. м., као поклон за београдску сиротињу. У име београдске сиротиње, потписати изјављује уваженој госпо^и Константиновићки и поштованом одбору најтоплију благодарност на овом обилатом поклону, који ^е у најве^ој невољи утрти многу сиротињску сузу. Б^оград, 27. априла 1900 г. Председник београдске општине, Ант. ПантовиЂ

КОНКЗГРС Општини београдској потре* бан је стручан и практичан Управ* ник за варошки водовод. Плата је иетоме најмање 10.000 динара на годину. Овим ее нозивају свионистру* чњаци и практичЗри у Србији, и на етрани који ее оеећају за ово меето ецремни, да се са сво* јим понудама обрате еуду оњ штине београдске, уз које да прилоа;е и документа о евојој стручној и практичној епреми и изложе погодбе, под којима би се овога положаја примили. Рок пријаве до 20. Маја текуће годипе закључно. Од Суда општине београдеке 22. Априла 1900 КАБр. 3049.

РАД 0ДБ0РА 0ПШТИНСК0Г РЕДОБНИ САСТАНАВ 30. Марта 1.900 год. Председавао председннк општине г. Ант. Пантовић. Присуствовали чланови суда : г. г. Стеван Ивковић, Коста Симић. Од одборника били г. г. Ђорђе Н. Соколовић, А. Н. Крсманг.вић, К. Н. Лазаревић, Јов. Илкић, Мих. Михаиловић, Богоје Јовановић, Ђока ТошиК, И. Коалић, Н. Петровић, Јован Петровић, Мих. Јовановић, Васа Николић, Атанасије Петровић, Манојло КлИдис, Млад. Николић, Д. Тадић, Ђ. М. Станојевић, Др. Вој. Суботић, млађи.

Прочитан је заиисник оддука седниде држане 23. марта тек. год. и примљен без измене. II Одборник г. Мих. Јовановић, пита шта је урађено по тражењу грађана дунавског краја, да се нерегулисани део Душанове улице регулише. Председник је одговорио, да за сада не може на то питање да одговори, јер му је тај иредмет неиознат. Наредиће да се исти иредмет изнађе и у једној од идућих седница одговориће на ово питање г. одборника. III Одборник г. Др. Јован Ђурић, наводи: да је дознао, да је одбор у једној од ранијих седница, у којој он није био, решио, да се зграда старе општ. кланице спали, али да то није до данас учињено. С тога предлаже, да се тај предмет огласи за хитан и да спаљивању старе кланичне зграде присуствују и неколико одборника. После одговора председника, да спаљивање зграде старе општ. кланице није до сада извршено с тога, што се уз саму ову зграду налази на општ. земљишту и обор Пиколе Михаиловића који он треба да дигне пошто предходно по мишљењу ше®а општ. лекара даске од истог рендише. Да је њему наређено, да то учини и да је нисано дотичном кварту, да га одмах позове да то уради, а чим он то буде учинио, извршиће се одмах одборско решење, — одбор је усвојив овај нредлог одборника г. Ђурића и одговор г. Председника решио, да се регаење одбора од 2. марта тек. год, АБр 1598 односно спаљивања зграде старе општ. кланице, огласи за хитан предмет и као таково што скорије изврити, а да спаљивању зграде старе општ. кланице присуствују поред једнога кмета и одборници г. г. Др. Јован Ђурић и Манојло Клидис. Дан за извршење овог посла да одреди опгат. суд. IV По прочитању акта Управе града Београда и њених одељака АБр. 2515, 2637, 2678, 2680, 2732, 2752, 2753, 2758, 2795 и акта мешовите комисије за извиђање злоупотреба г. Петра Марковића начелника среског у пензији АБр. 2628,

коЈима се траже уверења о владању и имовном стању извесних лица, као и по прочитању акта првост. суда за варош Београд АБр. 2720, којим тражи уверење о владању Видака Николајевића, овд. пиљара, као и за каквог се човека Видак у грађанству сматра, — одбор је изјавио, да су му непознати Живојин Ђорђевић, бив. чиновник, а досадањи званичник у друштву „Братство", Јеротије Антић, овд. ка<1>., Милан Ристић, крпач овд., Петар Микић, типограФ у мин. војном, Александар син Боже Градиштанца. тамбураша овд., Арса Поповић, момак Фијакеријски, Јелена жена Лазара Петровића, пиљара, Петар Вељковић, кочијаш, Јеврем Чолић, техничар, Ангелина Чолић, овд., ЈозеФ ШаФраник, мајстор топчидерске економије, Мита Јовановић, келнер овд., Илија Апостоловић, овд. пиљар; да су доброг владања а сиротног имовног стања: Душан Шарчевић, калФа ћурчиски, Јеврем Станимировић, бив. опанчар, Никола Вуковић, бив. млекар; да су доброг владања и доброг имовног стања Риста Крстић, предузимач, Љубомир Јовановић, потпуковник у пенсији; да је доброг владања а средњег имовног стања Петар Марковић, начелник срески у пенсији; да је Видак Николајевић, овд. пиљар доброг владања и да се сматра за доброг човека у грађансгву. (Сврнгиће се)

О Г Л А С Према одбрењу Г. Министра Грађевина од 20-ог Априла тек. год. Бр. 2447 држаће Управа града Београда јавну усмену лицитацију у свом грађевинском одељку на дан 11 Маја у 4 часова после подне за оправку зграде Опсерваторије Велике Школе. Предрачунска је цена овога посла 1628 дин. и 45 п. дин. а кауција у 240 дин. нолаже се у готовом новцу, вредећим папирима или интабулацији према закону. Позивају се предузимачи да дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељка Управе града Београда 27. Априла 1900. год. ГБр. 663. у Београду.

О Г Л А С Према одобрењу Г. Министра Грађевина од 22. Априла о. г. Бр. 3097. држаће Управа града Београда јавну усмену