Beogradske opštinske novine

Број 42

— 173 —

Год. УХШ

тију на кирије бр. 22 буџета општинске трошарине. Издатак овај да се учини из овогодишњег вишка трошаринских прихода по добивеном надлежном одобрењу господина министра Финансија. IX По прочитању извештаја комисиЈе запрегдед зграда пријављених за стаиове ноћних стражара АВр. 8673. као и по прегдеду поднесених понуда зграда за ову општ. потребу, — одбор је решио да се за станове ноћних стражара задржи од првог новембра ове године па за три године зграда Думе Деде овд. каФ. у којој су сада ноћни стражари на становању, по досадањој цели и погодбамас додатком ових погодаба: да чишћење и изношење ђубрета, чишћење оџака и нужника, одржавање чистоће у закупном добру, плаћање таксе за утрошену воду буде, дужност општине. Исто тако да општина буде дужна да на закупном имању врши унутрашње оправке које су нужне за употребу зграде, оетале оправке на згради биће дужан чинити сопственик исте. X По прочитању извешта^а економног одељен>а АБр. 8767 о држаној лицитацији за издавање под кирију општинских дућана — надстрешница — на увећаном тргу ван велике зграде, —- одбор је решио, да се општински дућани — надстрешнице — на Цветном тргу ван велике зграде издаду под кирију за време од првог новембра ове године па до првог новембра хиљаду деветстотина друге године под прописаним погодбама и то: 1. Рибара бр. 1. Божидару Ћирићу овд. рибару, по годишњу кирију од две стотине шеснаест динара и двадесет пара цинарски; 2. Рибара бр. 2. Николи Димитријевићу, рибару овд. по годишњу кирију од две стотине шеснаест динара и двадесет пара дин. 3. Свињске месарнице бр. 1. и 2. Стојану Даниловићу, месару овд., по годишњу кирију од седам стотина шесет динара и двадесет пара дин.; 4. Свињске месарнице бр. 11 и 13. Николи Петровићу, месару овдпо годишњу кирију од девет стотина шесет и седам динара и педесет пара дин.; 5. Цубокана бр. 3. Кости Падђели, овд. месару, по годишњу кирију од две стотине двадесет динара и педесет пара дин.; 6. Пиљарница бр. 4. Лазару Микићу, овд. трг., по годишњу кирију од две стотине двадесет и три динара; 7. Пиљарница бр. 5. Јовану СтеФановићу, овд. пиљару, по годишњу кирију од две стотине четрдесет динара; 8. Пиљарница бр. 6. Томи Д. Т>орђевићу, овд. пиљару, по годишњу кирију од две стотине и педесет динара; 9. Пиљарница бр. 7. Томи Д. Ђорђевићу, овд. пиљару, по годишњу кирију од две стотине шесет и четири динара; 10. Пиљарница бр. 8. Јовану СтеФановићу, овд. пиљару, ио годишњу кирију од две стотине седамдесет и три динара; 11. Пиљарница бр. 9. Николи ГГетровићу, овд. пиљару, по годишњу кирију од четири стотине динара; 12. Пиљарница бр. 10. Спаси Петковићу овд. пиљару, по годишњу кирију од четири стотине и двадесет динара и четрдесет пара дин.;

13. Лончарница бр. 14. и 15. Ђорђу Манчићу, лончару овд., по годишњу кирију од три стотине десет динара и педесет пара дин.; 14. Пиљарница бр. 16. Марији Јанковић, овд. пиљарици, по годишњу кирију од три стотине и један динар. Да се нонуде: Пере СтеФановића пиљара за рибарнице под бр. 1 и 2; Ристе Б. Грујића, месара, за свињске месарнице под бр. 11 и 13; Тодора Михаиловића, пиљара, за пиљарницу под бр 6; Франца Рипке, лончара, за лончарницу бр. 14 и Јована Пени, месара, за свињске месарнице под бр. 1 и 2 одбаце, пошто су их дали после обављене лицитације. (Свршиће се)

ОПШТИНСКЕ ВЕСТИ Општинске Новине нису могле прошле недеље изаћи због извесних сметња у администрацији.

0 Г Л А С 10. октобра тек. год. пре подне од 9—12 сатидржаће се у грађев. одељењу општ. беогр. друга јавна усмена лицитација за калдрмисање улице Војводе Миленка. Предрачунска је цена 25912'67 дин. а кауција 2500 динара. Позивају се лицитанти да дођу на ову лицитацију и да лицитирају. Накнадне понуде после лицитације неће се примати. Из грађев. одељења општ. беогр., 4. октобра 1900, ГБр. 1988.

ОПШТИНСКЕ ЛИЦИТАЦИЈЕ 1 Општина београдска, издаваће путем јавне усмене лицитације под закуп право наплате таксе на вађење леда из реке Саве и Дунава. Лицитација ова држаће се у канцеларији економног оделења суда општинског на дан 16. тек. мца од 2 до 5 сати после подне. Кауција се полаже у 200 динара у готову или у срп. држ. хартијама од вредности. Ближи услови могу се видити у канцеларији економног одељења суда општинског сваког радног дана за време канцелариско и при лицитацији. Од стране суда онштине београдске 5. октобра 1900. год. АБр. 8957 у Београду. Пошто ни на другој расиисаној лицитацији за издавање под закуп следећих општинских имања није било лицитаната, то ће општина београдска поново ова своја имања издавати под закуп и то; I. На дан 17. тек. мца од 2 до 5 сати после подне подрум — леденицу — код „ТеКИЈе". Кауција десет од сто од излицити. ране цене. II На дан 18. тек. мца од 2 до 5 сати после подне. Плац у Господар Јевремовој — пређе Ивковој — улици. Кауција 20 динара у готову; и

III. На дан 19. тек. мца од 2 до 5 после подне подрум „Пивни Извор." Кауција цесет од сто од излицитиране цене. Лицитације ове држаће се у канцелариј и економног одељења суда општинског. Ближи услови могу се видити у поменутој канцеларији сваког радног дана за време канцеларијско и при лицитацији. Од стране суда општине београдске 5. октобра 1900 год. АБр. 9096, у Београду. 0 Б Ј А В А По одобрењу Господина Министра народне привреде од 26. Септембра ове године, Број 4271. држаће се у варошици Ражњу тро-дневни марвени панађур у дане 18, 19 и 20 октобра ове год. На овоме панађуру, као сваке тако и ове године, продаваће с поред стоке и сви ово-земаљски, законом дозвољени производи. Јавља се трговачком и осталом свету ради знања с напоменом, да је варошица Ражањ удаљена од ђунишке жељезничке станице само за једа сахат. Од суда општине ражањске, 1 октобра 1900г. Бр. 4182, у Ражњу.

0 Б Ј А В А Као сваке тако и ове године држаће се у варошици Голубцу, срезу голубачком округу пожаревачком, тродневни панађур а то је 18, 19 и 20 октобра тек. године. На њему ће се поред стоке продавати и сви овоземаљски произвоДи законом дозвољени. Голубачки је панађур чувен, пошто се на исти дотерује добра стока и по добру се цену продаје. Јавља се свима трговцима, занатлијама и купцима ради знања. Из канцеларије суда општине ' голубачке Бр. 2296. 18. Септ. 1900. године у Голубцу.

0 Б Ј А В А По одобрењу Господина Министра Народне Привреде од 20 Септембра ове год. Бр. 4143 обавиће се овде у Јасици не далеко од града Крушевца тродневни панађур а у дане 18, 19 и 20 Октобра ове тодине, (на св. Луку). На овом панађуру поред марве стоке — продаваће се и сви овоземаљски законом одобрени производи. Ово се доставља како трговачком тако и осталом свету ради знања. Из канцеларије суда општине Јасичке, 25. Септембра 1900 год. Бр. 2265.