Beogradske opštinske novine

Број 47

- 194 -

Год. XVIII

Продаја ових вага извршиће се на даи 15. Децембра т. г. у 9 сати пре подне на марвеном тргу. Ближа објасненга по којима ће се ова продаја да изврши могу се сазнати при лидитацији. Од стране суда општине београдске 6. Новембра 1900 год. АБр. 9944, у Београду.

0 Г 1 А С Према одобрењу Г. Министра Грађевина од 24. Октобра т. г. Бр. 8804, држаће Управа града Београда јавну усмену лицитацију у своме грађевинском одељењу на дан 15. Новембра т. г. у 10 часова пре подне за грађење нове и претрес старе калдрме на Савском царинском пристаништу, и оправку канала. Предрачунска је цена овога аосла 9948 динара и 11 п. д. а кауција 1300 динара полаже се у готову новцу, вредећим папирима или интабулацији непокретног имања према закону. Позивају се предузимачи да дођу и лицитирају. Из канцеларије Грађевинског оделења Управе града Београда 4. Новембра тек. год. ГБр. 2067, у Београду.

0 Г Л А С За израду канала у Каменичкој и Личанској улици држаће грађев. оделење општине београдске у своме локалу (Чарапићева улица бр. 15) јавну усмену лицитацију на дан I. децембра о. г. од 9—12 часова пре подне. Предрачунска цена за овај посао је 31.885'61 динар, а кауција у 3.200 динара полаже се у готовом новцу, вредећим папирима, или интабулацији. Из канцеларије грађевинског оделења општине београдске 17. октобра 1900 год. ГБр. 2031, у Београду.

0 Г Л А С За израду калдрме у Војводе Миленка улици држаћ^ грађев. оделење општине београдске у своме локалу „Чарапићева улица бр. 15 јавну усмену лицитацију на дан 2. децембра о. г. од 9—12 часова пре подне. Предрачунска цена за овај посао је 25.912-67 динара, а кауција у 2500 динара полаже се у готовом новцу, вредећим папирима или интабулацији. Из канцеларије грађев. оделења општ. београдске 17. октобра 1900 год. ГБр. 1902, у Београду.

ОНШТИНСКЕ ЛИЦИТАЦИЈЕ Пошто су следећа општинска права и имања остала не издата под закуп, то ће се за издавање истих, поново држати

у канцеларији економног оделења Суда општинског јавне усмене лицитације и то: I. На дан 15. Новембра тек. год. од 2 до 5 сати после подне, за издавање под закуп права наплате таксе за вађење леда из река Саве и Дунава. Кауција 200 динара. П. На дан 16. Новембра тек. год. од 2 до 5 сати после подне, за издавање под закуп Подрума — леденице код „Текије." Кауција 10°| 0 од излицитиране цене. Ш. На дан 17. Новембра тек. год. од 2 до 5 сати после подне за издавање под закуп Плаца у Господар Јевремовој улици. Кауција 20 динара. и IV. На дан 18. Новембра тек. год. од 2 до 5 сати после подне за издавање под закуп Подрума „Пивни Извор." Кауција 10°|, од излицитиране цене. Ближи услови могу се видити у канцеларији економног оделења суда општинског, сваког радног дана за време канцеларијско и при лицитацији. Од стране с^да општине београдске 20. октобра 1900 год. АБр. 9696, у Београду.

ОПШТИНСКЕ ЛИЦИТАЦИЈЕ Суд општине београдске, издаваће путем јавне усмене лицитације под закуп и то: I. На дан 20. Новембра тек. год. од 2 до 5 сати после подне, чишЂење ДИМњака на свима општинским зградама. Кауција 100 динара, II. На дан 27. Новембра тек. год. од 2 до 5 сати после подне, право узимања и продавања цубока од стоке клате на општинској кланици. Кауција 3000 динара. Лицитације ове држаће се у канцеларији економног оделења суда општинског. Ближи услови могу се видити у поменутој канцеларији сваког радног дана за време канцеларијско и при лицитацији. Од стране суда општине београдске, 2. Новембра 1900 год. АБр. 10142, у Београду

ОПШТИНСКЕ ЛИЦИТАЦИЈЕ Суд општине београдске издаваће путем јавне усмене лицитације под закуп и то: I. На дан 23. Новембра тек. год. од 2 до 5 сати после подне, за издавање под закуп месарских плацева под бр. I, V, VIII и IX, на Краљевом тргу с доње стране. Кауција по 200 динара; и II. На дан 24. Новембра тек. год. од 2 до 5 сати после подне, за издавање под закуп повез општинских књига — књиговезачки рад. — Кауција 100 динара. Лицитације ове држаће се у канцеларији економног оделења суда општинског. Ближи услови могу се видити у поменутој канцеларији сваког радног дана за време канцеларијско и при лицитацији.

Од стране суда опшгине београдске 9. Новембра 1900 год. АБр. 10400, у Београду.

Пошто ни на другој лицитацији држаној на дан 6. октобра т. г. за издавање под закуп општинских месарница у великој згради на Цветном тргу, за месарницу под бр. IV, није добивена повољна закупна цена, то ће се ова месарница поново на дан 25. новембра т. г. после подне, путем јавнеусмене лицитацијеподзакуп издавати. Лицитација ће се држати у канцеларији економног оделења Суда општинског. Кауција је 100 динара. Ближи услови могу се видети у поменутој канцеларији сваког радног дана за време канцеларијско и при лицитацији. Од стране Суда општине београдске 9. новембра 1900 г. АБр. 9211 у Београду.

Н А Р Е Д Б А Примећено је да публика која се служи трамвајима не слуша опомену кондуктера кад су кола пуна, давише у њима нема места, него се и преко тога силом пењу у кола и стоје споља на степенацима па чак и на задњим тампонима од кола. Како се тиме отежава редован саобраћај и публика нзлаже личној опаености за своју сигурност — то Управа града Београда на основу §. 326. крив. зак. овом наредбом опомиње београдску публику: да забрањено је пети се у кола трамвајска кад су она пуна и да никако није дозвољено стајати на степеницама и на задњим тампонима од кола. Ко буде и преко ове опомене противно поступио, казниће се по наведеном пропису закона. Из Управе града Београда 17. маја 1900 год. Бр. 11.079 у Београду.

ТАКСЕ ЗА ИЗНОШЕЊЕ ЂУБРЕТА За квартове: Савамалски, Теразијски, Варошки и Врачарски 1. Од собе и кухиње ијш мањег дућана са собом — ' — — — — — 0'25 д. 2. Од две иди три собе са кухИњом или већег дућана са магазом — — — 0 70 д. 3. Од четири или више соба са кухињом, од каФане са кухињом, од гостиониде са кухињом без штале — 1'50 д. За квартове: Дорћолски и Палилулски 1. Од собе и кухиње или мањег дућана са собом — — — — — — 0'20 Д2. Од две или три собе са кухињом шш већег дућана са магазом — — — 0-60 д. 3. Од четири или више соба са кухињом, од ка®ане са кухињом од гостионице са кухињом без штале 1' д.

УРЕДНИШТВО И АДМИНИСТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЊУ ОПШТИНСКОГ СУДА

Власник ОПШТИНА ВЕОГРАДСКА

Штампарија Д. Димитријевића.

Уредник МИЛИЈА ЈОВАНОВИЋ