Beogradske opštinske novine

Број 48

- 197 -

Год. XVIII

да су доброг владања и доброг имовног стања: Никола Бошковић, абаџија, Михаило Живадиновић, адв., Стеван ЈосиФовић, трг., Сима Николић, трг., Лазар Првуловић, пенс., Јован Антонијевић, члан гл. контроле у пенсији, Ђока Митић, мењач, Јован Ђорђевић, пуковник, Димитрије Христић, благајник, Атанасије Петровић, вишиконтролор иМита Савић, бакалин; да су доброг владања, а средњег имовног стања : Коста И. Јовановић, столар, Никола Протић, рачуноиспитач главне контроле, Стеван Предић, проФесор, Радован Вишњић, машинист, да .је доброг владања а сиротног имовног стања, Милан Красић чиновник управе Фондова; да су му непознати: Ј1ука Лукић, каФеџија, Сретен Николић, економ, Данило Ковачевић, магазаџија, Косара жена Данила Ковачевића магазаџије, Марија жена Жике СтеФановића, таљигаша, Антоније Јовановић, слуга, Настасија Николић — Пашић, Аксентије Голубовић, млекар, Марија Стевановић Пашић и Ружица жена Тоше Радованчевића тргов. помоћника. Примедба. Кад је одбор дао предњу своју изјаву о владању и имовном стању г. г. Ђоке Митића, мењача и Атанасија Петровића, вишег контролора, одборници г. г. Митић и Атанасије Петровић нису присуствовали седници као интересовани. III Председник износи одбору на мишљење молбе Кристине Ид. Зарић, и Јелене удове пок. Васе Станковића, бив. берберина, којима траже уверења о нородичном односу По прочитању тих молба Ст.Бр. 4530 и 4614, — одбор је изјавио мишљење, да се молитељицама могу дати тражена уверења о породичном односу. IV Председник извештава одбор, да је општински суд решењем својим од 31. октобра тек. год. АБр. 10148 одлучио, да оцени лебу за прву половину месеца новембра тек. год. т. ј. од првог истог месеца искључно буде иста, која је била и за другу половину месеца октобра тек. год. т. ј. двадесет пара дин. по килограму а леб да се продаје по двадесет пара дин. у тежини од 1000 грама. По саслушању тога и по прочитању поменутог решења суда АБр. 10148, — одбор је примио к знању, ово решење суда о одређеној цени лебу запрву половину месеца новембра текуће године. (Свршиће се)

ОПШТИНСКЕ ВЕСТИ Молебствије. — Представници београдске општине држали су у прошли понедељник у 10 часова пре подне у Саборној цркви, молебствије за здравље Његовог Имиераторспог Величансшва цара свију Руса Николаја 11, преузвишеног кума нашег љубљеног Краља и Госаодара Александра I. Овоме молебствију присуствовао је Његово Величанство Краљ и Краљевска Влада. На молебствију је чинодејствовао архимандрит г. Кирило са многобројним свештенстом, а присуствовали су му : отправник послова овд. царско руског посланства г. Павле Мансуров са особљем тога посланства, наши државни великодостојници, ђенерали са ОФИцирским хором и многобројно престоничко грађанство.

НА ЗНАЊЕ Како се многи грађани нису одазвали односно плаћања таксе за одржавање великих и малих гробница као и простихгробова, то се позива грађанство, да одмах прописну таксу положи главној благајни суда ово општинског. Ко не положи, поступиће се: за гробнице, по правилима за службу на новоме гробљу по тач. 5. под а) и б), а за гробове по тач. 6. под г). Такса за одржавање има се сваке године полагати, а полаже се годишње и то: а, за гробнице под аркадама по 40 дин. б, „ „ велике „15 „ в, „ „ мале «10 „ Од Суда општине београдске 20. октобра 1900 год. НГБр. 599.

НА ЗНАЊЕ Суд општине београдске, продаваће путем јавне усмене лицитације своје две сточне ваге од којих су једна Француског а друга немачког система и које мере и то: Вага Француског система до 3000 кгр. Вага немачког система до 1500 „ Продаја ових вага извршиће се на дан 15. Децембра т. г. у 9 сати пре подне на марвеном тргу. Ближа објаснења по којима ће се ова продаја да изврши могу се сазнати при лицитацији. Од стране суда општине београдске 6. Новембра 1900 год. АБр. 9944, у Београду.

0 Г Л А С За израду канала у Каменичкој и Личанској улици држаће грађев. оделење општине београдске у своме локалу (Чарапићева улица бр. 15) јавну усмену лицитацију на дан I. децембра о. г. од 9—12 часова пре подне. Предрачунска цена за овај посао је 31.885-61 динар, а кауција у 3.200 динара полаже се у готовом новцу, вредећим папирима, или интабулацији. Из канцеларије грађевинског оделења општине београдске 17. октобра 1900 год. ГБр. 2031, у Београду.

0 Г Л А С За израду калдрме у Војводе Миленка улици држаће грађев. оделење општине београдске у своме локалу „Чарапићева улица бр. 15 јавну усмену лицитацију на дан 2. децембра о. г. од 9—12 часова пре подне. Предрачунска цена за овај посао је 25.912-67 динара, а кауција у 2500 динара полаже се у готовом новцу, вредећим папирима или интабулацији. Из канцеларије грађев. оделења општ. београдске 17. октобра 1900 год. ГБр. 1902, у Београду.

ОПШТИНСКЕ ЛИЦИТАЦИЈЕ Суд општине београдске, издаваће путем јавне усмене лицитације под закуп и то: I. На дан 20. Новембра тек. год. од 2 до 5 сати после подне, чишЂење ДИМ-

њака на свима општинским зградама. Кауција 100 динара, II. На дан 27. Новембра тек. год. од 2 до 5 сати после подне, право узимања и продавања цубока од стоке клате на општинској кланици. Кауција 3000 динара. Лицитације ове држаће се у канцеларији економног оделења суда општинског. Ближи услови могу се видити у поменутој канцеларији сваког радног дана за време канцеларијско и при лицитацији. Од стране суда општине београдске, 2. Новембра 1900 год. АБр. 10142, у Београду

ОПШТИНСКЕ ЛИЦИТАЦИЈЕ Суд општине београдске издаваће путем јавне усмене лицитације под закуп и то: I. На дан 23. Новембра тек. год. од 2 до 5 сати после подне, за издавање под закуп месарских плацева под бр. I, V, VIII и IX, на Краљевом тргу с доње стране. Кауција по 200 динара; и II. На дан 24. Новембра тек. год. од 2 до 5 сати после подне, за издавање под закуп повез општинских књига — књиговезачки рад. — Кауција 100 динара. Лицитације ове држаће се у канцеларији економног оделења суда општинског. Ближи услови могу се видити у поменутој канцеларији сваког радног дана за време канцеларијско и при лицитацији. Од стране суда опшгине београдске 9. Новембра 1900 год. АБр. 10400, у Београду. Пошто ни на другој лицитацији држаној на дан 6. октобра т. г. за издавање под закуп општинских месарница у великој згради на Цветном тргу, за месарницу под бр. IV, није добивена повољна закупна цена, то ће се ова месарница поново на дан 25. новембра т. г. после подне, путем јавнеусмене лицитацијепод закуп издавати. Лицитација ће се држати у канцеларији економног оделења Суда општинског. Кауција је 100 динара. Ближи услови могу се видети у поменуто.ј канцеларији сваког радног дана за време канцеларијско и при лицитацији. Од стране Суда општине београдске 9. новембра 1900 г. АБр. 9211 у Београду.

Суд општине београдске, држаће следеће јавне усмене лицитације и то: I. На дан 28. новембра т. г. од 2 до 5 сати носле подне, за издавање под закуп права наплате таксе за вађење леда из река Саве и Дунава. Кауција 200 динара. II. На дан 29. новембра тек. год. од 2 до 5 сати после подне, за израду одела за општинске пожарнике, позорнике, слу житеље и дезинФекторе, и за израду шињела за трошаринске Финансе. Кауција 100 динара. Позивају се заинтеросована лица да на ове литације дођу. Лицитације ове држаће се у канцеларију економног оделења суда општинског. Ближи услови могу се видити у поменутој канцеларији сваког радног дана за време канцелариско и при лицитацији. Од стране Суда општине београдске 17. новембра 1900 год., АБр. 10729, 10730 и 10741, у Београду.