Beogradske opštinske novine

Б рој 37

— 252 —

Год. XX

пити их, општини и пре истека рока закупу а бараке (дућане) које на истима буде подигао, подигне без права на тражење икакве накнаде.

ХУП

По прочитању молбв Димитрија Стојановића, овд. лончара АБр. 614в и извешћа економног одељења по истој АБр. 6196, — одбор је регаио: Да се плац регулационог Фонда општине београдске, постојећи у бачванској улици који граничи и мери и то: са југозанадне стране бачванском улицом 39,30 метара; са југоисточне стране имањем београдске општине на коме ј е депо електричних трамваја 25,40 метара; са северо источне стране имањем београдске општине, званим „Табак-Ибрахимовчаир" 39,40 метара и са северозападне стране имањем београдске општине — рибарски трг 40,20 метара изда под закуп Димитрију Стојановићу, овд. лончару, за стовариште лончарског материјала као: земље, песка и т. д. по годишњу цену од шесет динара унапред а за време од првог октобра ове године па док исти општини не затреба или га не прода, с тим да исти плац пролисно огради до 1 Фебруара идуће године. ХУШ По прочитању акта београдског духовног суда АБр. 6575, којим моли да београдска општииа позајми из своје касе 12000 динара београдској саборној цркви ради исплате оправака исте коју би суму црква одужила општнни за трн године ако општина није у стању сама да сноси извесне трошкове око наведеног ; — одбор јб) — натавши, да се све београдске цркве имају сматрати као једна црква па према томе и љихова имаовина као заједничка и да су с тога београдско цркве дужне једна другу у оваким приликама својим капитадом ногпомагати без обзира на то је ли општина у могућности да сноси и овакве трошкове, и да остаде београдске цркве располажу већим капиталима, — решио: Да се извеоти београдски духовни суд, да се за ову помоћ стараоци београдс љ Саборне цркве са разлога напред изложених обрате осталим београдским црквама које располажу капиталом.

ЈАВНЕ ЗАХВАЛНОСТИ Покојна Савка Димитријевић-Митрићевић, бив. овд. удова, на растанку са животом својим сетила се и сиротиње београдске општине и завештањем својим оставила исто} пет стотина динара, које је општинска каса добротом наследника пок. Митрићевићке већ и примила. Суд београдске ошптине у име београдске сиротиње овим изјављује наследницима покојнице своју захвалност на брзом извршењу воље покојничине, молећи се Богу даплеменитој дародавциподарирајско Н&СбЉв. БМ 5249 7 септембра 1902 год. Београд. Председнжк београдске општине, Милов. Р. Маринковић. Деловођ, Мих. М. Марјанови^.

Г. Непга Јовановић — Окан, рентијер из Шапца, изволео је преко потписатог председника општине предати благајници београдске општнне једну стотину динара на име помоћи сиротињи београдске општине. Суд београдске општине у име београдске сиротиње овим изјављује племенитом дародавцу најтоплију захвалност на овоме дару. /;/»>. 5378. 9 септембра 1902 год. Београд. Председник београдске општкне, Милов. Р. Маринковић ДедовоЈ), Мих. М. Марјановић

0 Б Ј А В А На молбу суда општине нишке од 5 септембра тек. године В№ 5842 суд београдске општине овим објављује да ће се о Крстову-дну 14, 15, 16 и 17 ов. м. држати у Нишу панађур, на коме ће се продавати: стока и производи сточарски, као и пропзводи пољске привреде (земљораднички, шумарски, воћарски, пчеларски и т. д.) а сем овога још и: храна људска и сточна и пиће. Други предмеги трговања забрањени су, а тако исто забрањене су: панораме. циркуси, комедије, вртешке, разне вештачке продукције, бацање новца у сито, бацање предмета на ножеве, транго Франго и т. д. Од суда београдске општине, 7 септембра 1902 г., АБр. 8223, Београд.

0 Б Ј А В А Пошто на јучерањој лицитацији држаној за издавање под закуц општинског земљишта званог „Табак-Ибрахммов Чајир" није било лицитаната, то ће се за издавање под закуп овог општинског добра поново на дан 17 септембра тек. год. од 2 до 5 сати после подне, држаги јавна усмена лицитација. Лицитација ова држаће се у или пред каФаном Ђорђа Димитријевића код „Наполеона" на Дунавском крају. Кауција се полаже при лицитацији у 100 динара у готовом новцу или у срп. држав. хартијама од вредности. Ближи услови могу се видети у канцеларији економног одељења суда општинског сваког радног дана у време канцелариско и при лицитацији. Од суда општине београдске, 5 септембра 1902 г. АБр. 8126, у Београду.

0 Б Ј А В А Пошто на јучерањој лицитацији држаној за издавање под закуп општинског земљишта испод старе општинске кланице, није било лицитаната, то ће се за издавање под закуп овог општинског добра, поново на дан 19 септембра тек. год. од 2 до 5 сати после подне, држати друга јавна усмена лицитација.

Лицитацнја ова, држаће се у или пред каФаном Ђорђа Днмитријевића „Наполеона." Кауција се полаже при лицитацијн у 80 динара у готовом новцу или у срп. држав. хартијама од вредности. Ближи услови могу се видети у канцеларији економног оделења суда општинског сваког радног дана за време канцежаријско и при лицитацији. Од суда општине београдске 7, септембра 1902 г. АБр. 8219, у Београду.

0 Б Ј А В А Суд општине београдске на основу решења одбора општинског од 2 септембра тељ. год. АБр. 7740, продаваће путем јавне лицитације шеснаест празних плацева регулационог Фонда, постојећих на Дунавском крају. Продаја ових плацева извршиће се и то: На дан 17, 18, 19, 21, 22,23, 24,25, 28, 29, 30 и 31 октобра и на дан 4, 5, 7 и 9 новембра тек. године у или пред каФаном званом, „Друга београдска пивница" у Душаиовој улици. Лицитације ове држаће се у одређене дане од 8 до 12 пре и од 2 до 5 сати после подне, а лицитираће се једног дана један плац као што је у условима предвнђено. Кауција се полаже при лицитацији за свакн плац по ЗООдннара у готовом новцу или у српским државним хартијама од вредности. Ближи услови могу се видети у канцеларији економног оделења општине београдске сваког радног дана за време канцеларијско и при лицитацији. Позивају се купци да на лицитацију дођу. Од суда општине београдске, 7 септембра 1902 АБр. 7740, у Београду.

СРПСКО КРАЉ. НАРОДНО П030РИШТЕ РЕПЕРТОАР Среда, 11 септембра: Царица Милица, историска драма у пет чинова, написао *%. Музика од Покорнога (Свечана прецсишва у часас рођен дана Њеног Величансшва Краљице Драге). Четвртак, 12 септембра:3авичај, позоришна игра у четири чина, написао Херман Судерман, превео с немачког Мих. Р. Поповић. (Г. Михајла МарковиК, иређашњи члан Хрватског Земаљског Казалишша у Загребу, као госш у улози „ГПварце туковник и .) Субота, 14. септембра: Гејша (историја једне јапанске чајџиницз), ведика костимска опера у три чина, од Овена Хала, музика од Џона Сидни, превео Драгомир Брзак. Ведеља, 15. септембра : Дневна представа: Мали Лорд, слика из живота у три чина, ХоџсонБарнета. (Г. Михаило МарковиК као госш у улози „Гроф Доринкурш. и ) —Вечерњапредстава: Чича Самуило, комедија у четири чина, написао Виктор Сарду, превео с Француског М. Ђ. Глишић.

УР ТГДНШП ТКО И АДМИНПСТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЊУ ОПШТИНСКОГ СУДА

Влаеннк ОПШТИНА ВЕОГРАДСКА Штампарија Д. Димитржјевића, Иван-бегова ул. бр. 1. Одговорни уредник МИХ. М. МАРЈАНОВИЋ, секр^тар општине