Beogradske opštinske novine

Број 9

— 68 —

Год. XXI

СтеФановић, ђенералттабни мајор, и чланови унраве: г. г. Живојин Бабић, коњички мајор, Милан Јов. Ристић, судски мајор. Антоније Митровић, пешадиски капетан, Риста Паранос, трговац, Војин Чолак- Антић гардиски поручик, Бг. Милан Цветковић, марвенн лекар, Димитрије Кумаиуди, рентијер и Михајило Обрадовић, судија на расположењу. У надзорни одбор ушли су: г. г. Манојло Клидис, инустријалац, Танасије Милушић, проФ. војне академије и Влајко Димитријевић, трговац. Утемељачи Дунавског Кола Јахача. — Г. Г. Исидор Голдштајн, трговац из Београда, Алексндар Полак, вицеконсул из Будапеште и Мориц Шварц, трговац из Суботице изволели су се уписати зачланове утемељаче Дунавског Кола Јахача Кнез Михајла положивши по 100 динара на име утемељачког улога. Пријатељи и другови пок. Милана С. Паштрмца, коњичког капетана, уписали су га за члана утемељача Дунавског Кола Јахача и положили су управи Кола 100 динара утемељачкога улога.

0 Б Ј А В А Суд општине београдске на основу наређења VII пуков. окр. команде од 21 Фебруара 1903 г. Бр. 2178 саопштава ради знања грађанима београдским — а нарочито онима који коње држе, или су у обавези да их имају — следећу наредбу, којагласи: Наредба бр. 16 КОМАНДАНТА ДУНАВ. ДИВИЗ. ОБЛАСТИ 8 федруара 1903 год., Београд

I

Командант VIII пуков. окр. команде актом № 946 од 22 јануара 1903 год. доставио ми је: да је обавезник Милосав С. Арсић из Топонице среза и округа пожаревачког продао свог коња који је био жигосан са жигом „В" без одобрења команданта пуков. округа, а који је био узет за комору за штаб VII пука I ог позива народне војске. Из прибављених: података види се да је гореименОвани Милосав продао свога коња 3 новембра 1901 год. Митру Живковићу, земљоделцу из Мирије^ва. Узет на одговор по овоме, признаје: да је коња продао и да није тражио дозволу за нродају од команданта пуков. округа. Оваквим својим поступком гореименовани обавезникМилосав учинио је кривицукоја је противна распису господина министра војног АРЛг 4101 од 8 августа 1901 год. а која је по закону кажњива; — па с стога га на основу поменутога расписа и на оенову чл. 72. одељка III тач. 7. закона о „устројству војске" казним са 100 динара у новцу у корист касе „Ре-

монтског Фонда".

II

III • Наредба ова да се саопшги свима општинским властима на теригорји дунав. дивиз. области. Командант, ночасни ађутант Њ. В. Краља пуковник Дим. НиколиЂ, о. р. Од суда београдске општине 25 Фебруара 1903 год. ОВБр. 491, Београд.

0 Б Ј А В А На основу решења суда општине београдске од 24 Фебруара 1903 год држаће се јавна лицитација за проширење канала код вишњичке трошаринске станице у канцеларији грађевин. одељења општинског на дан 5 марта ов. год. од 10 сати пре подне до 12, када ће се и закључити. Кауција је према закону о јавним грађевинама 160 динара и то у готовом новцу. вредећим државним папирима или интабулацији. План, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења општине вароши Београда, 27 Фебруара 1903 год ТЈУз 618.

0 Б Ј А В А На основу решења Суда општине београдске од 24. Фебруара ове год држаће се јавна лицитацијаза набавку 3000 куб. м. песка и 3000 куб. м. ломљеног камена у канцеларији грађевинског одељења општинског на дан 4. марга ове год од 10 сати пре подне до 12 када ће се и закључити. Кауција је према закону о јавним грађевинама запесак 1800. дин. а за камен 2000 дин. и то у готовом новцу, вредећим државним папирима или интабулацији. Услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у номеутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења општине вароши Београда, 25 Фебруара 1903 г. ТЛа 569.

Казну ову да командат одмах изврши и о извршењу ме извести

Ближа извешћа и услови могу се видети у економном одељењу општине. Од суда општине београдске 20 Фебруара 1903 год. АБр. 1906, Београд.

0 Б Ј А В А На дан 3- ег мар га т. г. по подне држаће се јавна усмена лицитација у или пред каФаном „Смедерево" за давање под закуп дванаест општинских дуЂана у улици „Краља Александра" где су старинарске радње, за време од 1- ог маја ове до 1- ог маја 1906- те године. под прописаним условима. Кауција се полаже у 30 дин. за сваки дућан посебно. Лицитација почиње означеног дана у 2 сата по подне а свршава се у 5 сати. Бдижа извешћа и услови могу се видети у економном одељењу општине а и на лицигацији. Од суда општине београдске, 20 Фебруара 1903, Београд АВр. 1907.

0 Б Ј А В А На дан 10- ог марта ове год. држаће се усмена лицитација пред или у каФани код „Спужа" за давање под закуп Дрварских плацевау бари Венецији за време од 1- ог маја ове до 1- ог маја 1906- те год. под прописаним условима, и то означеног дана ире подне За плацеве I, II, IV, V, VI, VII и VIII ио иодне За плацеве IX, X, XI, XII, XIII, XIV, XV и XVI. Кауција се полаже у 200 дин. у новцу или вредећим хартијама.

О Б Ј А В А За зидање гробница на новом гробљу, општини београдској потребно је 40.000 кила креча и 200 куб. метара „вишњич. песка." Заовунабавку држаће се у економном одељењу општине усмена лицитација на дан 4-ог марга тек. год. по подне у 2 сата Кауција се полаже у 100 дин. у новцу или у вредећим хартијама. Позивају се лициганти да дођу да лицитирају. Ближа извешћа и услови могу се видети у економном одељењу ошптинском. Од суда општине београдске 20 Фебруара 1903 год. АБр. 1660, Београд.

0 Б Ј А В А На дан 5-ог марта т. г. по подне у 2 сата држаће се у економном одељењу општине лицитација за давање под закуп два општинска киоска у парку калимегданском за време од 1-ог априла тек. год. до 1-ог априла 1904 год. нод прописаним условима. Позивају се лицитанти да дођу да лицитирају. Ближа извешћа и услови могу се ви дети у економном одељењу општине. ОД суда општине београдске 20 Фебруара 1903 г. АБр. 1585. — 1905 Београд. }(ашим пртплапшициш Молимо претплатнике нагпега лиета који нису за прошлу годину измирили претплату, да изволе исту што скорије измирити. Претплату у Београду прима уредник, а иста се може положити п разносачима листа на признаницу његову. Претплатници из унутрашњости могу положити претплату код поште.

УРЕДНИШТВО И АДМИНИСТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЊУ ОИШТИНСКОГ СУДА

Власнак ОПШТПНА ВЕОГРАДСКА Штампзржја Д. Димитријевића, Иван-бегова ул. бр. 1. Одговорни уредник МИХ М. МАРЈАНОВИЋ, секретлр општинз