Beogradske opštinske novine

ВАНРЕДНИ БРОЈ

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БЕОГРАДСКЕ

Год. XXI.

ЧЕТВРТАК 29. ШШ 1903

Број 22.

ИЗЛАЗЕ НЕДЕЉНО ЈЕДАН-ПУТ

ЦЕНА: За Србију на годину 6 динара на пода године 3 , За стране земље на годину 9

ПРЕТПЛАТУ ВАЉА СЛАТИ УПУТНИЦОМ АДМИНИСТРАЦИЈИ ЛИСТА А СВЕ КОРЕ СПОДЕНЦИЈЕ УРЕДНИШТВУ Р5 КОПИСИ НЕ ВРАЂАЈУ СЕ НЕПЛДБЕНА ПИСША НЕ ПРИМАЈУ ОЕ

НЛ1Р0ДУ С1РПСК0Ш Ноћас су погинули Краљ Александар и Краљица Драга. У оном озбиљном и судбоносном тренутку, пријатељи земље и народа споразумели су се и образовали владу. Објављујући ово српском народу, влада је уверена да ће се народ искупити око ње, и помоћи јој да се свуда у земљи одржи ред и безбедност. Влада проглашава да од данас ступа у важноет Устав од 6. априла 1901. године са законима који су важили до 25. марта ове год. Народно Представништво распуштено прокламацијом од 24. марта ове год., еазива се у Београду за 2. јуни ове год.

29. Маја 1903 год. у Београду

Председник Министароког Савета, Ј. Ђ. Авакумовић с. р. Министар Спољних Послова, ЈБуб. Каљевић с. р. Министар Војни, Ђенерал Јов. Атанацковић с. р. Министар Народне Привреде, Ђорђе А. Геичић с. р. Министар Грађевина, пу ковник Алеке. Машин с. р. Мпнистар Унутрашњих Деда, Стој. М. Протић с. р. Министар Правде, Љубомир Живковић с. р. Минпстар Просвете и Црквених Послова, ЈБуб. Стојановић с. р. Министар Финансиј а, Др. В. С. Вељковић с. р.