Beogradske opštinske novine

Год. XXII

— 4 —

Број 24.

замену: „ Дневни Лист", „Самоуираву", „Војни .1ист и , „Г.1ас ирава, судства и адмипистрације", „Сриски Екоиомисг," „Глас Срисгва, " за то моли и остала уредништва, да му своје листове и часописе иони шаљу,како би их могли приказати у овојр рубицн* коју смо ради тога иарочито и усгановили, а иотребу размене листова између редакција не може нико спорити. Ј4зда:ња општине београдеке. Општина београдска сваке године о Видову дну награЈ>ује новцем најбољи рад, који слушаоци наше Велике Школе израде из области сриске историје. Ови се радови обично штампају у фељтону Општинских Новина а по том се и у засебну кљигу прештампавају. Како за ове радове, који су од великог интереса, не зна наша шира читалачка нублика, то је суд оигнтине београдске, на понуду г. Мите СтајиКа, овд. књижара, устунио њему на продају ова своја издања: 1. Облици својиие у нашој истотрији средњега века, написао Владислав Рибникар, 1891 г., стр. 79. 2. Десаот Стефан ЛазаревиК, историјска рараснрава, написали Мат. Станојловић и Мил. Ј. Гајић, 1895., стр. 267. 3. Сриски устаници иротив ГураКа у вези са народним сеобама у туђину од 145!)—1814., исгоријска расправа, написали Р Агатоновић и П. Н. Спасић, 1895. и 1896. I. н II део, стр. 612. и 500. 4. Зетски Митроиолит Данило 1 и ослобођење Црне Горе (одломак из сриске исторте XVIII века), од Гргура Јакшића, 1896. г., стр. 76. 5. Грговачки центри и иутеви ио сриској земљи у средњем векц и у турско доба, исгоријско-географока раснрава, написали: Ј. Ердељановић и Р. Т. Николић, 1899. г. стр. 250. 6. Грговачки центри и иутеви ио сриској земљи у 'релње.п веку и у новом веку, исгоријскогеографска расправа, написао Коста II. Костић, 1900. г., стр. 456. 7. Историја Срема, нап сао Мих. Т>. Миладиновић, 1903. г. стр. 227. 8. Живот и владавипа Стеваиа Дечанског, написао Милош Зечевић, 1. део, 1903. г. стр. 127. Цена је свакој књизи 1 динар.

КОНКУРС. Општини града Београда потребна су од 1. августа тек. годипе поред досадања два стална школска лекара још четири хонорарна школска лекара , који треба да су доктори целокуппог лекарства. Хонорар је до 1200 дин. на годину. Рок за пријаву је до 10. Јула тек. године. Позивају се они лекари, који желе да компетују на ова места да поднесу опптт. суду до напред означеног рока своје пријаве са документима. Опи, који су се раније приЈавили треба понова да се пријаве. Ближа обавештења могу се добитп у ошпт. санитетском оделењу. Од с-уда београдске општине 22. Маја 1904. год. АБр. 3637. Београд.

Објава. На основу решења суда општине београдске од 31. Маја тек. год. држаће се друга усмена лицитација за одкопавање

и планирање земљишта на друму ка Вшетечком млину у канцеларији грађевинског одељења општинског на дан 10. Јуна тек. год. од 9 сати пре подне до 11 када ће се и закЈБучити. Предрачунска сума износи 7064*01 динара. Кауција је према закону о јавним грађевинама 700 динара и то: у готовом, вредећим државним папирима или интабулацији. Услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења општиле варошн Београда 1. Јуна 1904. год. Г№ 2454.

Објава. На основу решења суда опттине београдске од 12. ов. мес. држаће се друга офертална лицитација за лиферовање туцаника и оправку вишњичког друма у канцеларији грађевинског одељења општинског на дан 8. Јуна т. год. од 9 сати пре подне до 11, када ће се и закључити и оферти отворити тачно у 11 сати. Предрачунска сума износи 16.401-63 динара. Кауција је према закону о јавним грађевинама 2500 динара и то: у готовом, вредећим државним папирима или интабулацији. Услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Пз канцеларије грађевинског одељења општине вароши Београда 30. Маја 1904 го [. Г№ 5352.

Објава. На основу решења суда општине београдске од 12. ов. мес. држаће се друга офертална лицигација за набавку туцаника и оправку смедеревског друма, у канцеларији грађевинског одељења општинског на дан 9 Јуна т. год. од 9 сати пре иодне до 11 кад ће се и закључити, и оферти отворити у 11 сати. Предрачунска сума изпоси 18.807.00 динара. Кауција је према закону о јавним грађевинама 30^0 динара и то: у готовом, вредећим државним папирима или интабулапији. Услови, предрачун и остала техничка и погодбепа документа, изложечи су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије граћевинског одељења општине вароши Београда 30. Маја 1904. год. Г.№ 2389.

Објава. За набавку разних водоводпих потреба као цеви, шибера, хидранта, штраскапа, друквентила, богнова, водомера и т. д. држаће се офертална лицитација. Оферти ће се примати до 21. Јуна т.

год. закључно, а отвориће се у присуству понуђача на дан 25. Јуна т. год. у 3 часа по подне. Оферти ће се предавати економном одељењу суда општинског и то у време канцеларијских часова. Кауцију полажу 10% од цекокупне вредности српски грађани а страни поданици дупло. Ближи услови могу се видити у канцеларији економног одељења суда општинског сваког радног дана за време канцеларијских часова. Од суда београдске општине 30. Маја 1904. год. АБр. 5150 у Београду. Објава. Као сваке тако и ове год. одржаће ' се тродневни панађур у вароши ЈЈозници 15. 16. и 17. јуна т. г. на коме ће се продавати сгока и остали производи законом дозвољени. Најближа је паробродска станица у Шапцу, и у месту панађура има поштанска и телеграфска станица. Од суда општ. лозничке, 28. маја 1904, Бр. 2716 у Лознини. Објава. На основу решења суда општине београдске од 9. Маја тек. год. држаће се усмена лицитација за уређење дворишта и оправку оградног зида око дворишта општинске зграде у Југовића улици у канцеларији грађевинског одељења општинског на дан 9. Јуна т. год. од 3 сата по подне до 5 када ће се и закл.учити. Предрачунска сума износи 476-14 дин. Кауција је према закону о јавним грађевинама 50 динара и то: у готовом, вредећим државним папирима или интабулацији. План, услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељењаопштине вароши Београда 3. Јуна 1904. год. Г.Бр. 4465/903. ОГЛАО. Усљед тога што ће у граду Крушевцу бити велике свечаности о Видову-дне 15. Јуна све године, поводом Прославе Стогодишњице Устанка и открића Косовског Споменика — Господин Министар Народне Привреде претписом од 14. Маја ове год. Т.№ 2907, одобрио је, да се у место 15. 16 и 17. Јуна —■ држи тродневни панађур у Крушевцу у дане 18. 19. и 20. Јуна ове годинс. На овоме панађуру продаваће се по • ред сваковрсне стоке и сви ово земаљски производи, који су законом дозвол>ени. Најближа жељезпичка стакица — Сталаћ удаљена од Крушевца 14 километара, пут добар. Поштанско-телеграфска станица — Крушевац. Јавља се ово трговцима, занатлијама. и привредницима ради знања и управљања. Од суда општине града Крушевца, 29. Маја 1904. год. Бр. 4404. у Крушевцу.

УРЕДННШТВО II АДМИНИСТРАЦНЈА ЈЕ У ЗДАЊУ ОПШТИНСКОГ СУДА

Власник ОПШТИНА БЕОГРАД€КА Одговорни уредник ВОЈИСЛАВ МИЛ01ПЕВИЋ,, кмет беогр. општине, Сарајевска бр. 26. Нова Електрична Штампарија ПЕТРА Ј0ЦК0ВИ'К,А, Бранкова ул. 18. — Тедефон бр. 336