Beogradske opštinske novine

Број 27.

јој као наследници масе пок. Краља Александра ирипада, —одбор је решио : Да се ова.ј повраћај поклона прими и да опттннски пуномоћник код надлежног суда да о овоме потребну изјаву. XV. Но прочитању извештаја стручног одбора за канализацију, кб и пристаниште АВр. 5447, о раду за месец мај тек. год., — одбор је: Примио к знању овај извештај о раду стручног одбора за канализацију, ке и пристанипгте. XVI. Прочитан је нацрт правилника за рад стручног одбора. Одборник г. Давид Симић предлаже да се код чл. 2. реч „или" замени са „односно". Одборник г. Милан Марковић ггредлаже да, се код чл. 1. под а. иосле речи „одбор" додаду и речи „и води надзор над катастарским одсеком". Одборник г. Никола Стаменковић примећује да би овакав предлог одборника г. Милана Марковића био са свим нов нредлог и он би се могао узети у оцену кад доће на решење нитање о установи сталног контролног одбора за извршење катастра Београда. Даље иредлаже, да се код чл. 13. додаду на крају речи: „и он на то не нристане" а код ,чл. 2. носле речи: „постављаће" да се додаду речи: ,.и отпуштаће", а после речи: „одбор" дасе додаду речи: „и сноразумом са шефом одсека". По саслушању тога, — одбор је решио: Да правилник за рад стручног одбора за канализацију, ке и пристаниште гласи: „Нацрт правилника за рад етручног одбора. „1. Задатак стручног одбора је: ла у име ошптинског одбора врши ове послове: „а. Да непосредно надзирава израдом •пројеката за канализацију Београда и за грађење ке-а и пристанигата на Савској страни према програмима које је за те послове усвојио опгатински одбор. „б. Да организује засебан одсек за ка нализацију, ке и пристанигате и да надзирава ред тога одсека. „в. Да по довршењу пројеката поменутих објеката предузме принремне послове, који су потребни за еамо грађење канализације, ке-а и пристанигата. „г. Кад се грађењу тих објеката приступи, ф да надзирава и извргаење истих. „2. Особље потребно за одсек над којим надзирава стручни одбор, а које ће бити под уговором, предлагаће ради пријема стручни одбор опгатинском Суду односно одбору; а оно особље, које неће бити под уговором, постављаће дт отпугатаће сам стручни одбор у споразуму са шефом одсека, .и о томе ће извештавати општински Суд. „3. Стручни одбор овераваће све рачуне издатка за одсек над којим надзирава, а исплата рачуна врпшће се у општинском Суду и по наредби Суда. „4. При оверавању'рачуна. и издатака дужан је стручни одбор за сваку позицију држати се граница буџетски предвиђених. „5. 0 сроме раду подносиће стручни одбор општинском одбору кратке месечне извештаје, а по свргаетку сваког већег посла, као и крајем године опширније извегатаје. „6. Ради непрекидног информисања о раду одсека, председник стручног одбора надзираваће рад у одсеку сваког дана, а остали чланови састајаће се најмање два-

пут недељно у редовне седнице, а по потреби и чешће. „7. Седницама као и свима пословима стручног одбора руководи председник, изабран између чланова тога о^бора прзма регаењу опгат. одбора од 29. јануара ове год. АБр. 1489. „8. У случају кад је председгшк спречен, заступаће га најстарији члан и техничари истог одбора. ,,9. Седницама одбора присуствује увек м шеф одсека или његов заменик. Шеф је и деловођа одбора и има право саветовања. „10. Председник и чланови стручног одбора примају из благајне општине београдске на име награде месечни хонорар према решењу опгатинског одбора од 29. јануара о. г. АБр. 1495. „11. Ако који од чланова изостане са седнице, онда ће му сразмерно изостанцима ирипасти мањи хонорар. 0 томе, колико ће се хонорар смањити. регаава председник опгатине у споразуму са председником стручног одбора. При томе ће се ценити и рад дотичног члана ван седница стручног одбора. „12. Стручни одбор одговоран је за сваки противзакони рад. „13. У одсеку, над којим надзирава стручни одбор, не може се радити ни један посао, ако о томе не постоји одобрење стручног одбора. С тога ни општипски Суд не може од особља тога одсека захтевати вршење послова докле предходно не одобри стручни одбор и он на то не пристане. „14. Шеф одсека као и остало особље тога одсека не може мимо стручни одбор саобраћати са општинским Судом и другим властима. „15. Кад опгатински одбор регаи да се приступи грађењу објеката изложених у чл. 1. ових правила у тачци а, онда ће прописати особен правилник о дужностима и правима стручног одбора у погледу надзора над извргаењем тих објеката." (НАСТАВИЋЕ СЕ) ОПШТИНСКЕ ВЕСТИ Уз данагањи број*„Општ. Новина" доносимо као додатак: 9. табак „ 8бо иика оиттине бвоградске " у коме ;је огатампано: наставак општ. трош. тарифе, тарифа за наплаћивање обаларине (казукарина) и кирије, и правила за јавне забаве у опгатини београдској. Прилози за оишт. дож старих и изнемоглих. —- Сем оних дародаваца чија је имена Суд општине београдске штампао у прошлом броју свога листа, приложили су за овај дом, и то: I. Пеаосредно оишт. благајиици: Миленко Павловић, пуковн. у пенсији 10 дин.; Стојко Павловић потпук. у пен сији 10 дип.; Соломон Азријел, трговац 10 дин.; Милан М. Марковић, ликерџ. 4 дин.;' Еснаф штампар.-литографски 20 динара. II. Преко одбориика г. Саве Еонстантшиошћа: Др. Миленко Веснић, посланик и пуном. министар 10 дин.; Богомир Јакић, агенат 10 динара.

III. Преко г. Мих. РадивојевиИа, стараоца оишт сиротиње: 1, .Јанаћ Ђорђевић, кефеџија код „Родољуба" 0-50 дин. и унапредак сваког месеца по толико; 2, Браћа Крсмановићи: 6 кревета плеханих, 6 Федер -мадраца од жице, 6 душека са вуном, 6 јастука са вуиом, 6 нових ћебади вунених, 3 орманчета (Иасћ!;ка§1;еп), 3 астала политирана, 3 столице плетене, 3 п.вуваонице гвоздене, 2 чивилука гвоздена, 1 орман политиран, 1 орман са мермером за умивање, 1 огледало велико са златним рамом; 3, Мих. Р. Живковић, трговац: 1 комад платна за чаршаве, 25 метара у вредности* 35 дин. и 24 метара оксворда за јастуке у вредности 26 динара. 4, Петар Т. Милијћ обућар: 1 пар мугаке обуће у вредности 14 динара: 5, ПГгамцарија „Дневног Листа" опгтампала је 2400 циркулара и толико куверата бесплатно; 6, Јован Умлауф, колонијалиста: 1 џак брашна у вредности 17 — дин. 5 клгр. гаећера „ „ 3 - 80 ., 5 „ пиринџа „ 3-50 „ 5 „ сапуна за веш „ 3 - 50 ., Свега 27'80 дин. IV. Преко г. ироте Воже Јовановића: Милосав Јовановић и Комп., дрогер., у новцу 30 дин. и лековима 20, свега 50 динара; Светозар Спасић, трг. 50 метара кудељног платпа у вред. 35 динара; Дугаан Тодоровић и брат: 1 комад пиатна у вред. 23■ 10 динара; Марић и Ризнић, трг. 50 динара; Павле Обрадовић, хотелијер 10 динара; Ђорђе X. Потић 10 динара, Г-ђа Р. Бадемлића: 1 пар веша од срп. платна и 3 пара чарапа; Божа Јовановић, прота 20 пари чарапа и 20 марама; Љубисав Стојановић, трг., 1 емаљир. гаерпу, 40 ком. чагаа и 1 флагау за воду, — у вредн. 14 дипара; Марко Вулетић и Гавриловић, трг., 7 прслука, 12 капа, 18 кошуља, 27 пари чарапа, 1(5 блуза, у вред. свега 175 динара. Суд општине београдске овим објављује да ће и унапред редовно у своме листу, а уз своју најтоплију захвалност, гатампати имена свих приложника.

Објава. На основу регаења суда општине београдске од 22. ов. мес., држаће се усмена лицитација за калдрмисање Бачванске улице, у канцеларији грађевинског одељења општинског на дан 1. јула ов. год. од 3 сата по подне до 5, .када ће се и закључити. Предрачунска сума износи 28204)7 динара. Кауција је према закону о јавним грађевинама 300 динара и то: у готовом, вредећим државнимпапирима или интбулацији. План, услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који права имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења опгатине вароши Београда 23. јуна 1904. год. Г.№ 2706.

УРЕДНИШТВО И АДМИНИСТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЊУ ОПШТИНСКОГ СУДА

Власник ОПШТИНА ВЕОГРАДСКА Одговорви уредник ВОЈИСДАВ МИЛОШЕВИЋ, кмет беогр. општине, Сарајевека бр. 26. Нова електричча штампарија ПЕТРА ЈОЦКОВИЂА, Бранкова ул. 1.8. — Телефон бр. 336.