Beogradske opštinske novine

Година XXII.

— 3 —

Број 36.

акцијама српског бродарског друштва у 3 /4 њихове номиналне вредности; и 6., у акцијама удеоницама приватних српских новчаних завода у 2 / 3 њихове вредности према курсу, који постоји у то време за њих. Право утакмице при овим лицитацијама има сваки, који одговори постављеним условима и који се занима производњом, прерадом или трговином (било посредном или непасредном) дотичних артикала. Лицитација се врши само пре подне, а почиње у 9 и траје најдаље до 12 часова у подне. У то се доба лицитација за све излицитиране артикле закључује. Надметачи се примају ради надметања само до 11 часова пре подне. Од Суда београдске општине, 20. августа 1904. год., АБр. 8078, у Веограду. Објава Пошто се прва усмена јавна лицитација, држана на дан 9. т. м. за набавку 750.000 к.грама пшенице, потребне Управи државног сталног профијант-слагалишта за 1905. годину, није могла извршити због недовољног броја надметача, то је Командант дунавске дивизијске области, решењем својим од 12. т. м. ЕЛ2 4384, паредио, да се одржи друга усмена јавна лицитација на дан 6. септембра тек. године. Услови се могу видети у канцеларији Пнтендантуре дунавске дивизијске Команде. У име кауције полажу српски поданици 10%) а сграни 20% од укупне уговорене вредности ове набавке. Кауција се полаже: 1,, У готовом новцу; 2., у српским државним гарантованим хартијама по номиналној вредности; 3., у акцијама Народне Банке и Извозне Банке по курсу или у њиховом гарантном писму са означеном вредношћу; 4., у заложницама Управе Фондова и у неисплаћеним државним рачунима по номиналној вредности; 5., у акцијама српског бродарског друштва у 3 Д њихове номиналне вредности; и 6., у акцијама удеоницама приватних српских новчаних завода у 2 /^ њихове вредности према курсу, који постоји у то време за њих. Право утакмице при овим лицитацијама има сваки, који одговори постављеним условима и који се занима прозиводњом, прерадом или трговином (било носредном или непосредном) дотичних артикала. Лицитација се врши само пре подне, а почиње у 9 и траје најдаље до 12 часова у подне. У то се доба лицитација за све излицитиране артикле закључује. Надметачи се примају ради надметања само до 11 часова пре подне. Од Суда општине београдеке, 20. авгусга 1904, год., АБр. 8079, у Београду. Објава. На основу решења Суда општине бе•оградске, од 19. августа о. год, држаће се друга усмена лицитација за откопавање земље у Скадарској и Дубровачкој улици, у канцеларији грађевинског одељ. општинског на дан 26. августа о. г. од 3 сата по поене до 5, када ће се и закључити. Предрачунска сума износи 2940 - 33 д. Кауција је према закону о јавним грађевинама 300 динара и то: у готовом.

вредећим државним папирима или интабулацији. План. услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења општине вароши Београда, 20 августа 1904. год. ГБр. 3700, 3960, у Београду. Објава. Регрутна комисија VII. пуковског округа почеће рад у општини београдској 26. августа ове године, и радиће 26., 28., 29., 30. и 31. августа. , Регрутна комисија радиће у згради општинског суда, а рад иочиње у 7'/ 2 часова пре подне. Распоред рада регрутне комисије овај је: На дан 26. и 28. вршиће се регрутовање младића рођених 1883. године. На дан 29. вршиће се преглед привремено неспособних регрута из прошлих година, и оних, који су полуспособни по чл. 5. из сва три позива народне војске. На дан 30. вршиће се преглед обвезника сва три позива народне војске, који се осећају, да су за даљу војну службу онеспособили и регрута из других команада, који добију дозволу, да се у Београду могу прегледати. На дан 31. имају престати регрутној комисији сви они из тачке 6., 7. и 8. ове објаве. Регрутној комисији имају престати у означене дане по горњем распореду: 1. Сви младићи рођепи од 1. јануара до 31. децембра 1883. године, уписани у регрутни списак Са овима, сви њихови неспособни задругари, чнја би неспособност дала младићу право на скраћени рок; а могу доћи и други из задруге, ради објашњења свог задружног стања и других питања. 2. Сви они који мисле, да су им ногрешно стављени подаци у регрутном списку, односно задружног и имовног стања, године старости или занимања. 3. Сви регрути привремено неспособни, од прошлих година, све до навршене 25. године живота, као и они привремено неспособни, који у овој години навршују 31. годину старости. 4. Сви они обвезници из I, II и III позива народне војске, који су оглашени за полуснособне по чл. 5. и они који су просути — килави. 5. Сви они обвезници из 1, II и III позива народне војске, који се осећају, да су онеспособили за даљу службу у војсци, који ће понети своје војне исправе. Ови обвезници имају до 25. августа тек. год. престати војном оделењу општинског суда, са војним исиравама, да се уведу у дотични списак за преглед. 6. Сви они који уживају инвалидску потпору, понев собом решење инвалидског суда. 7. Сви они резервни официри, који нису чиновпици у државној служби, а који би желели и даље да остану у позиву, у коме су до сада били, а требало би их према годинама старости у старији позив превести. 8. Сви они обвезници, којима су у војним списковима и иснравама стављене погрешно године рођења; као и сви они обвезници, који су из сталног кадра иза-

шли, као поднаредници и каплари, а сада се воде као редови. Први ће донети своје крштенице, а други доказе у коме су чину из кадра изашли. Ово се доставља младићима — регрутима, њиховим задругама и свима оним обвезницима којих се тицало буде.да напред означених дана престану регрутној комисији, како не би искусили последице, прописане у војном закону за недолазак. Од суда општине града Београда, 5. августа 1904. године ОВ№ 3378, у Београду. Објава. На основу решења Суда општине београдске од 14. августа ове год. држаће се усмена лицитација за откопавање земље у Катићевој улици, у канцаларији грађевинског одељења општинског на даи 24. августа о. г. од 11 сати пре подне до 12, када ће се и закључити. Предра тт унска сума износи 3992.23 динара. Кауција је према закону о јавним гра^евинама 400 динара и то: у готовом, вредећим државним папирима или интабул^цији. , План, услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења општине вароши Веограда, 17. августа 1904. год. Г.Бр. 3790, у Београду.

Оглас. Као сваке, тако и ове године, држаће се у вароши Смедереву на „царини" „тродевни панађур" о „Малој Госпојини" на дан 8., 9. и 10. септембра, на коме ће се поред крупне и ситие стоке продавати још и сви ово земаљски производи законом дозвољени. У Смедереву постоји железничка, паробродска, поштанско-телеграфска и телефонска станица. Ово се јавља трговачком и занатлијском сталежу као и свима осталим, којих се тиче ради знања и управљања. Од стране Суда општине Смедеревске, 10. августа 1904 год. Бр. 341. Смедерево.

Оглас. Према одобрењу Господина Министра народне привреде од 14. априла ове 1904. године Т№. 2131, држаће се у дане 20.. 21. и 22. сентембра ове 1904. год., као ћ сваке у будуће, тродевни марвени „панађур" у варошици Белановици, среза качерског, округа рудничког, на коме ће се продавати поред свију врста добре расе стоке и сви ово-земаљски производи, који су законом дозвољени. Најближа је железничка станица Аранђеловац, а иоштанско-телеграфска: Руднлк АранђеловаЦ и Лазаревац. Путови су удобни за саобраћај. За безбедност и потребне удобности на панађуру, суд је се у свему постарао. Ово се јавља трговцима и пољопривредницима ради знања. Од Суда Општине Калањевачке, дана 3. августа 1904. год. Ј\2 2197. Вар. Белановица .