Beogradske opštinske novine

Страна 8

БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Б рој 3 .

5. На предлог АБр. 155 Одбор је решио. да се усвоји протокол колаудирајуће комисије о пријему камених призми од лиферанта Драгољуба Јонганћевића и да се истоме врати допунска кауција у суми од 5.405,22 динара. 6. На предлог АБр. 26100 Одбор је решио: да се усвоји извештај колаударајуће комисије о изради канализације у Босанској и околним улицама и да се предузимачу А, и Е. Ерлиху врати кауција у суми од 55 753-02 динара. Против гласао г. Јован Гавриловић. 7. На предлог Абр. 193 Одбор је решио: да се усвоји извештај колаудирајуће комисије о изради канализације у улицама Видинској, Хилендарској, Новој и др. и да се предузимачу Предузећу „Феникс" врати основна кауција. 8. На предлог АБр. 305 Одбор је решио: да се усвоји извештај колаудирајуће комисије о изради калдрме у улици Слобода и да се предузимачу Николи Којићу исплати зарада у суми од 84.622*86 динара по одбитку већ издатих сума^ као и да му се врати допунска кауција. 9. На предлог АБр. 595 Одбор је решио: да се усвоји исвештај колаудирајуће комиеије о изради калдрме у улици Новој и Ђаковичкој и да се предузимачу Николи Којићу исплати зарада у суми од 222.174*07 динара ;по одбитку већ издатих сума као и да му се врати допунска кауција. 10. Но предлог АБр. 459 Одбор је решио. да се Велимиру Мандићу овд. изда на име накнаде 5.000*— динара за оштећену кућу на Чукарици услед израде водовода. 11. На предлог АБр. 19865 Одбор је решио: да се Савезу Руских Ратних Инвалида уступи један плац на Вождовцу више земљишта уступљеног Удружењу Државних Службеника у површини до 1000 м 2 за подизање Дома, а под условима као и остазим хуманим друштвима. На преелог АБр. 25408 Одбор је решио: да се Савезу Руских Инвалида уступи један плац на Вождовцу више земљишта уступљеног Удружењу Државних Службеника у површини до 1000 м 2 за подизање дома, а под условима као и осталим хуманим друштвима. Против овог предлога гласао је г. Д-р Сима Марковић. 12. На предлог АБр. 19865 Одбор је решио : да се по предмету колских надница у Саобраћајном Оделењу, Правобранилачком Одсеку ставља у дужност и то : Да сва одговорна лица за причињену штету Општини одмах тужи Суду; Да поред Бајалице оптужи кривично и Марка Протића; и Да даље у свему поступи по закључку одборника г. Л. Јевремовића и Т. Здравковића и по одвојеном мишљењу, одборника V. Јевремовића. 13. На предлог АБр. 1050 Одбор је решио : да се по предмету кривице инж. Саве Николића цео

предмет са извештајем анкетног одбора а на основи чл. 44. Статута упути Истражном Одбору КметоЕа. 14. На предлог АБр. 25352 Одбор је решио: да се откупи земљиште Миливоја Мишића постојеће у Макишу у повролини око три хектара за водовод у Макишу, а по цени 4.— дин. кв. метар" Преносну таксу да плате. обе стране по пола. 15. На предлог АБр. 19300 Одбор је решио: да се откупи земљиште Браће Костић - Крављанац код нове трошаринске карауле на миријевском путу у површинн 2.000 м Ј , а које је потребно Управи Водовода за резервоар и да се плати по цени 50.— дин. кв. метар. Преносну таксу да плати Општина. 16. На предлог АБр. 23475 Одбор је решио: да се изврши процена имања Давкда Дејановића у Таковској улици бр. 63. и да се за процениоце одраде Милош Табаковић, рентијер и Љубивоје Малетић, инжињер. 17. На предлог Суда АБр. 459 Одбор је решио да се за туторе Цркве Вазнесеиске а према њеном тражењу накнадно одређују Владимир Стаменковић, свештеник и Михаило Јанковић, пенз, Седница је закг>учена у 8 чпо ч. у вече.

ПовјМај општшш табзкз за мрљам прига Во ијиЈших :а Бевградск} Сиротнњу. Умољавају се лица и установе која су добили од стране Оделења за Социјалну Политику О. Б. заведена и од стране Господина председн^ка Др. Куманудија потписане табаке за прикупљање прилога у корист Божићне помоћи београдској сиротињи, да поврате табаке са прикљученим свотама Оделењу за Социјалну Политику О. Б. у Призренској ул. бр. 5. „Пажња Грађанству" Решењем Суда Општине Града Београда укидају се у времену од 5—20 јануара све бесплатне трамвзјске карте, за које ће се време докети ново решење о издавању истих. Ово се ставља грађанству на знање ради избегавања евентуалних неспоразума између возног и контролног особља и еопавеника бесплатних трамвајских ка. рата. Из Упрзве Трамвзја и Осветлења ТУ.Бр. 23 од 3 јануара 1929". Објш Управе Тршја н Освша Благајница Осветлења за наплату рачуна од свих преплатника за утрошену електричну струју за текућу годину, преселиће се из Централе ове Управеупартер реновиране зграде Београдске Општнне од 1. јануара 1929.године (Узун Миркова улица Број 1., улаз са побочне стране) где ће вршити наплата рачуна за 1928. закључно до 30. јануара 1929. готине. Благајница Осветлења за наплату рачуна од свих преплатника за утрошену и иеплаћеву елактричну струју за раније

године преселиће се из Призренске улице број 5. у партер реновиране зграде Београдске Општине, поред напред реч( не благајнице, 31. јануара 1929 године. Ово се доставља свима на знање и управљање. Оглае На основу одобрења Господина Мииистра Грађевина од 4. октобра 1928. год. Бр: 28237 и решења Суда Опнш-не Града Београда од 28. децембра 1928. год. А,Б: 25887 Саобраћајно Оделење Општине Београдске одржаће на дан ! фебруара 1929. год. у својим просторијама (Југовићева ул. бр. 1) I оферталну лицитацију за набавку 350 вагока ситне копке за каллрмксање Немањине ул. од Милоша Великог до Славије и Кнез Михајловог Венца од Карађорђеве до Богојављенске улице. Прописно таксиргње понуде треба предати у запечаћеним ковертима тога дана најдаље до 11 часова. Услови за ову лицитацију могу се видети у Саобраћајном Оделењу Олштиие Града Београда дневно за време канцеларијских часова где се могу и купити по цеви од 60 динара. На име кауције према чл. 88 Закона о Државном Рачуноводству и чл. 15 Нормалија и Техничких Услова положиће лицетанти и то домаћи 5% а страни 10% од понуђене вредности материјала на Главној Благајни Београдске Општинена дан лицитзције најдаље до 10 часова Поред признанице о положеној ка цији, доказа о подобности и уверења о плаћеној порези, липитанти су дужни поднети комисији за отвсрање оферата и уверење о резултату испитивања материјала, те два комада угледа понуђеног камена као и 12 комада правилно обрађених коцака са дужинсм ивице од по 72 м/м Из канцеларије Саобраћајног Оделења Општине Гргда Београда С. О. Бр. 143 од 4 јавуара 1929 године.

Оглас »Решењем Суда АБр. 25483 од 24ХП-1928. год. донета је следећа одлука: Да било сопственик, било предузимач приликом пријаве за воду — спој, за зидзње нове грађевине, (приватне, државне или општинске) има предходно положити кауцију за зидање и то: За зграду од 20. простора по Дин. 50.— од 1. простора; За зграду од 21 — 40 простора Дин^ 60 — од 1, простора; За зграду преко 40. простора Дин. 70. од 1, простора, што ће се ценити према одобреном плану за зидање. Кауција се кма полагати иа каси Бла« гајее Водовода. Евентуално дугов.-ње за воду и друге таксе које је проистекло од истог имања (старе зграде) има се претходно потпуно исплатати, јер с.е без овога веза за зидање неће дати. Молиоцима се неће примати молба за воду, без доказа о положеној кауцији и исплаћеном дуговању за стару зграду у колико га буде било.

Власник ОПШТИНА БЕОГРАДСКА Администрација У зун Миркова бр. 1. — Уредник: Б. Окановић, кмет правник тел. 23-94, Боанкова 2 Штампарија „Раденковић" — Београд, Космајска 53. Тел. 5-65.