Beogradske opštinske novine

Страна 26

Општинске Новине

Грађевински Одбор неће примати молбе са плановима, нити се пре утврђивања регулације може дозволити зидање. 2.— Никакве преправке ни зидање нових зграда не сме се вршити без одобрења Београдске Општине, јер у противном ће сопственик по чл. 158а измена и допуна Закона о Општинама бити кажњен са 10% процењене вредности целокупне грађевине с тим, да му се и грађевина одмах о његовом трошку поруши, Исто тако казниће се, као саучесници, и предузимач и мајстори који зидају такву грађевину. 8,— По чл. 10. Грађевинског Закона сопственик грађевине дужан је Општини да пријави почетак зидања као и име предузимача. Сопственик који ово пропусти да учини, биће кажњен сходно Грађевинском Закону; сем тога, неће се узимати у поступак молбе за преглед зграда чији почетак зидања није благовремено при» јављен. 4,— Да се не би сасвим изгубила успомена на стари Београд, умољавају се сопсгвеници имања, који руше старе зграде ради подизања нових, да Грађевинском Одбору са планом нових зграда подносе и фотографије оних које се руше, АБр. 8737 од 20-1У-1929, год. од Суда Општине Београдске.

Продаја еитне етоке за уекршње празнике Према наређењу Суда Општине Београдске Ф. У. Бр. 13754 од 22-1V-!929. стока за овогодишње ускршње празнике

продаваће се, поред Марвеног Трга, још и на пијацама Смедеревског Ђерма и Бајлонове Пијаце. Продаја ће се вршити 2., 3. и 4. маја од пет часова изјутра до 18 часова по подне. Организацију за ову продају извршићи Пијачно Одељење са Таксеним Одељењем Београдске Општине.

ПозквШу се сопственици паса Познвају се сви сопственици паса у Београду, да до 15. маја т. г. иријаве Таксеном Одсеку Општине Беградске Узун-Миркова ул. бр. 1. и плате таксу за држање паса. Општинска такса за све врсте паса је: Годишње Динара 100.За пријаву » 3.За марку 9.Свега динара год. 112.Поред ове таксе Општина за рачун Београдске Области наплаћује обласну таксу за држање паса и то: Луксузних паса Динара 100.Ловачких , 20,Од сопственика паса, који до одређеног дана не би поступио по овој наредби, одузеће се псето, а такса на основу чл. 52. Закона о Таксама наплатиће се у трогубом износу.

Пргтплтцш „Општ. Новико" Позивају се сви претилатници „Општинских Новина" да своје дужне претплате положе Таксеном Одсеку Општине Београдске најдаље до 15. маја т. г. Ко до тог дана не измири дужну претплату, неће даље добијати лист. Администрација „Опшгинских Новина"