Bilten Bitefa

KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU SA INOSTRANIM NOVINARIMA

Direktor festivala Mira Trailović održala je danas u podne konferenciju za štampu sa inostranim novinarima акге ditovanim u Beogradu. Zanimljivo je da na konferenciju nisu došli samo novinari onih zemalja koje imaju predstavnike na ovogodišnjem festivalu, već i novinari drugih zemalja.

ŠEKNER I GARDEROBE

Kada je Marija Rankov, sekretar Bitefa, pokazala Richardu Schecheru garderobe, prilikom njegove prve posete Ateljeu 212, vodio se otprilike ovakav dijalog: - Наге are уоиг dressing -rooms. - Well,but we need undressing-rooms. Što bi u slobodnom prevodu glasilo: - Ovo su vaše garderobe za oblačenje . - Da ,ali nama su pbtrebne garderobe za silačenje. ххх Mira Trailović je pitala Richarda Schechnera da li učestvuje u predstavi. On je odgovorio. - Učestvujem u predstavi onako kako bog učestvuje u svetu, To znač i ponekad vrlo loše.

PREDSTAVA ORLANDA FURIOSA U HALI SPORTOVA

Skreće se pažnja gledaocima Bitefa da se predstava BESNOG ORLANDA daje u Hali sportova na Novom Beogradu Pariske komune(nedaleko od Fontane, broj 2) , Pokrovitelj ove predstave je beogrodrko preduzeće PUTNIK,

- 3 -