Bilten Bitefa

oTanpMD eee eee eee b eee veev eee Bee e vee zu.

BILTEN BITEF 7

BROJ 1 beogradski petak tnternaoionalni P.septemba>» 1973. · teatapski

12,00 h festival

017 STIGAO AMSAMBL BURGTHFATRA I

DURO LADIPO

Juče po podne atigla su prva dva ansambla na 7 bitef: ansambl be čkog Bupgtheatra + trupa Duo Lađipo Cultural Theatbpe IntePhationc duetrijska trupa je stigla iz Beča, a nigerijaka iz Šivasa, gde st učestvovali na festivalu na kom t Atelje 212 sa predstavom "Hamlei M podrumu”.

Austrijska trupa je odmah posle smeštanja u hotelu Slavija obišla autobusom Beograd, a zsatim otišla na prijem kod avog ambasadopa,a nigerijska trupa je posle dugog i napornog puta ostala u hotelu.

čoveče veve eve e ete 1

018 REDITELJ "GOLGOTE" BOGDANM JERKOVIĆ U FABRICI "IVO LOLA RIBAR"

019 "SEOSKO DVORIŠTE" SF SELI U KOŠUTNJAK Zbog obimiih priprema ha nobVim premijerama Mapodno posorište je primorano da otkaže gostop”imatvo predstavi "Seosko dvonište” i Hamburga predvidjeno asa altkarseku vadioniau na Gunduliđevom Veneu. Predstava đe u isto vreme Zatih dana (18. + 19.septembra u 20 h) biti prikasana u studia 5 u Košutnjaku.

Čč eee evo eee eee uv Vu.

020 SOVJETSKA DELEGACIJA WA 7 BITEPU

Ma bitef ? dolazi sovjetska delegacija na čelu sa posnatim hedižteljem JuPijem žavadakim. U delegaciji su načelnik sa pozorišta u | Ministarstvu kultune SSSP dnug Davidov, njegov pomođnik Prokofje», | kao 1 posnati moskovaki veditelj Komisabšževsh1.

Dinekeija bitefa đe voditi nasgovonme sa svojim gostima o učešđu sovjetskih posorišnih hkuđa na maprednim bitefima.

Jurij Zavadski je bosnat mašoj posorišnoj Javnosti pored ostalog Žž po bežiji Čehovljevog "Tvanova" u Jugosfovenakom dramskom bozorištu sa Stevom Žigonom u nasčovhoj ulog.

Ove ee eee.

021 TELEGRAM ITALIJANSKOJ TRUPI

Italijanskoj trupi Teatno Masaehera poslat Je tefegram da se Vakcinišu protiv kolere kako b{i mog!i da predju Jugoslovensku granicu.

tete ove eee.