Bilten Bitefa

eaee : e a o 06 O pb 0 NI ir eg (0 e du i ea oa i če ta KG ie ke i iu ene KA A eeeVTfsečeo o seo ei A MV te

0232 STUDENTI ORGAMIZACIJE MA BITEPU

Studenti u opganisaeiji pyrofesovza Alojaa Ujesa učestvuju u radu

7 bitefa. Mlad+đi i devojke, koji msnaju ba» po jedan strani jezik, već au se aktivno uključili u rad 7 bštefa u svim sehtopima:umethičke organizacije, tehnike 1 propagande. Jedan broj ih je veđ prisustvovao ma prijemu u Austrijskoj ambasadi.

LA JL ALAL O AL U U SS O O O SJ OE SLS SI O S O KO O IO OE S S, WTCC U OR S PE KC S S O TK SE O OCO S OK S KOV S E O S S S S OI

0283 IZVEŠTAJ SA SASTANKA SAVETA BITEFA 7 OD S.SEPTEMBRA 1974

Mira Tvrailoviđ je ovaj sastanah otvorila isovpnhim izveštajem o pc menama Mu PepeptoapPu koje au hastale od poslednjeg sastanka Saveta do početka fesfivala. Posle krađeg pregleda vepe»toana, kojom p{ifthom je komstatovala da u ovogodišnjim predatavama dominira provemnem?+ kvalitet. Mirna Trailoviđ je najavila Savetu veliki 1 osbiIjah posao oko opgahisovanja 1 stvaranja buduđeg 8 bitefa.

Ugovo?i su sa ovogodišnji bitef veđ aklopljeni, a i saradnja sa | TV ove godine je daleko bolja nego prvih godina. Prenoatđe se pet predstava: OBA KOSO, TRI VENFCIJANSKA BLIZAMCA, PRIZNANJE,„,MBEDICIN SHOW i IMAGINMARNA REPORTAŽA O JPDNOM AMERIČKOM POP-PPSTIVALU,„ kao dipektah prehos. Savet se satim upoznao sa drugim detaljima funke omisanja festivala, kao Što su: gostovanja, provodi, propaganda, prađenje bitefa breko TV-dnevhika 1td. Posebnu pažnju Saveta bite fa privukla je ideja o opganisovanju Jednog savršnog Okyvuglog sto la o bitefu, hjegovim problemima i perspektivama. Ovo nije nova fždeja u Savetu i realisovađe se 24.septembra, posle festivala. Od ovog Okruglog stola bitef mnogo očekuje, tim pre Što đe na njega biti posvan veđi broj javnih, umetničkih, kultuphih i političkih padnika, da vasgovavaju o svemu Što se bitefa tiče.

U diskusiji isređčenu su mnoge nove i interesantne ideje o program skoj, umetničkoj i finansijakoj politici bitefa. Problem proširen publike tretiran je mapočito osbiljno. Veđina članova Saveta vidi ovaj problem kao problem oceme kavata. Nasuprot Djupdjinki Ma>»kovi koja je izrazila čudjenje (sajeđno s Mladjom Veselinoviđem) Što as cene ulaznica sa bitef ne menjaju veđ TEI godime, Dragoljub Barać + Radoš Movakoviđ smatraju da ulasniaee treba da budu Još jeftinij Oni predlažu, a u tome su Tmali podršku veđine članova Saveta, da društvene dotaocoije bitefu budu veđe ı da radne opgahinsacije { s{ dikati vegnesipnaju do ekonomshe cene ulasnicee sa svoje ljuđe koji bitef poseđuju grupho. Ma taj način bi se ocene ulaznica smanjile do te meze da bi svaki saimtepesovani gradjanin sa manjim primanjima mogao da ih kupi.

Opganisaotoni dipektor festivala Milan Žmuhiđ, isneo je finansijs sitwaeiju + podsetio Savet na saključah is Jjanuava 73. kađa je Sa vet rešio da se od građa traži da dopuni dotaeiju sa Još 200.000. MD. Takav sahtev je podnet Izvyšnom odboru Zajednice aa kultu?u { obrasovanje građa. Milan Žmukićđ je naglasio da su iskonišđena sva sredstva sa atiocanmje prihoda i da se u tome uspelo. Ipak, nedoasta tak 200.000 MD ostaje { to bi trebalo nadoknaditi, tim pre što Je bitef, po svim kriterijumima, u finahsijskom smislu krajnje Jevti festival. Povodom toga izvečeno je još nekoliko sugestija wu Savet sa poveđanje prihoda.

Ma pitanje Mladje Veselinoviđa da 11 je učtedjeno na trupama,Mila Žmukiđ Je upoanao Savet sa hkalkulacijom sa trupe + istakao da je veđi broj posopišta sam eebi platio put 111 obezbedio snatne đdota eije. Konatatovao je da su tYyupe dobijene po minimalnim cenama.

eeeBčeBO oo ooo (GOO ovo O (Ze gee o 6 o 00 00 Ot ese eo O ee de 00 Ooo BOB BE 6 “|