Bilten Bitefa

MAJU UI JJ IJU IK BJUKIUL S O IS O OIK O FT OI TT IT TI IT IT TI TI TI TI TI S IT ITF IR EE ST TITPIPIFIFFF

028

Šta se desilo kađ je Viki Vajnhman matubirala?

– Potajno sam želela da Jednog dana postahem blumica. Roditelji Mieu bili baš vaspološženi da me upišu u neku glumačku školu,» pa aam pribegla lukavstvu. Rekla sam im da je to neophodno sbog mog ahoeenta. I pristali su. Posle pohadjanja Jedne privatne škole, obrnela sam se ha bečkoj akađemiji "Rajnhapd aemtnan”. Tai godine je trajalo školovanje. I onda sam krenula ma audicije. Bilo ih Je 13 - besuspešnih. I ohda, velihi ob»zt: 15 prvog pokušaja primljena sam u Bupgteatay. |

U ovom posoprištu Viki Vajnman je veđ dve sesone a "Kas breko Bođe akog Jezera” joj je deuga premijevna vola. Da 1i je igrala na televiziji, filmu?

~ Pojavila sam se u austpijsko-nemačkoj koprodukeiji "Parade" Ažeksandpa Masoha, koja je sa TV snimana u Madja»skoj. Želim da igram i na filmu, ali he mogu da samislim svoj život bea posozpiši Sad se spremam da saigyram Flisu u "Tvorhiai" Molijevrva.

Hođe 1i Viki možda u Movi Sad da obidje stare prijatelje?

– Maravno, ako me budu pustili. Vremena je malo - ostajemo u dugc sfaviji samo do nedelje. kako se ovde oseđam? Isto kao hod kuđe: mi u Beču, u našoj familiji, govobpimo arpsko-hpvateki,„ ovde se govoPi isto, a let Je bio tako kratak, da nisam ni osetila neku razliku. Sad sam se setila: tačno je devet godina kako aam otišlc Za Jugoslavije.

Tim povodom, Viki je dodala: ·

~ Velika mi je ambicija da pmeveđem dramu Slobodana Božoviđa {a Movog Sada "Plozra gospodina FPlo»ijana”". Ba tim komađom bih debitovala kao veditelj.

Skpređemo pažnju novinarima, a nanođčito fotopepoptevrima, jev Viki Vajnman je saista ppelep model, da je mlađa glumica otsela u hotelu "Slavija".

•eeeKB e Oe eee ee eee eee eee e eo. 000600 0 OBE oo e eE Beo 0 e Goe( e Se O cv“ +—*

020 DRAŠKIĆ O PUTU U ŠIRAZ PERSEPOLIS

Reditelj "Ateljea 212” Ljubomir Drašhić bio je vodja puta ekipe koja Je sa "Hamletom u podrumu!” gostovala na festivalu u Širanu Persepolisu. Evo šta nam je on ispričao bosle povratka:

– Putovanje je bilo prilično maporno, iako smo leteli udobnim džambo-džetom. Nesporasumom ismedju kompanije "Pan=am" + carinika sva ekvisita je negde u Istamhulu nestala, pa je kraj predatave mozao biti ismenjen: pošto je isgubljen okovratnik sa vešanje, Hamlet je u Širazu ubijen vevolvepskim hicem {8 publike. P»rvog dana snimili smo sa televiziju, a drugog smo dali predstvu a publiku. Ma njoj je bila i aartaa FPavah Diba, koja se pozdravila sa glumeima + ređditeljkom Slobodđankom Aleoheiđ, Uspeh je bio veliki, tako da smo mopnali da damo još nekoliko predstava. Publžka?žde ajajna: sahvalna, vađosznala i željna poso»višta. Jesička bavpijeva uopšte mije bila problem. U toku bovatvka u Inanhu naša ektpa je da besbroj intervjua sa listove» vadio {i televiziju», po čemu se takodje može meviti maš uspeh. Možđa i sato, ljubazni domađini su Ham omoguđili izlet do Iafahana, vemnovatno najlepšeg građa Istoka Izmedju ivanskog festivala i bitefa ima sličnosti: 1 jedan; i dru g1t pokušavaju da prikažu sve tokove savremenog teatra. Jedino se prostorima, gde se ođvijaju predstave,paslihuju: smotra u Širvasu tako više podseđa na Dubrovačke letnje igre.,jeb kobPisti atape, autentične ambijente. I treaje duže: više od 40 dana!

NSS JU II II E KI III IE III III RTS RR RR RIP