Bilten Bitefa

•«••9....•.e.•.........o”e................................................

031

Ulja Svetlane Zlatiđ primermna su Jednom od»edjenom vidjenju slikanskog motiva. Tretman motiva je u funkeiji težnje da se predje granica predmetne stvaPnosti, i postigne isvestah stepen Izkovne onmoatranosti. Stoga, njen likovni svet ostvanen je degvadaeijom bojoenth vrednosti i suptilnim nijansiranjem valera. Ma HMPojnažu", medjutim, vidno je inteypesovahje za raspored elemenatcM prostoru. U strukturi ove alike predstavljaju vadijalno vazmešteno bojeni elementi,usnedayedjenhi na jedan acehtaz, koji je uje: mo i čČinitelj perspektive» + optičko syedište slihe.

Ciklus "Kompostoija mebo" Aleksandpna Cvetkoviđa odlikuje se pria" tupom koji nasnačuje razmišljanja, još uvek u grahicama klasičMog ptkhturalnog, ali sa anaoeima približavanja jednom širem području - vistelnom – u kome se likovno-pikturalno sadnži kao jedna od mogućnosti. Zaokupljenhoat motivom meba i oblaka, brikazanih preoisno i realistički, smeštenih u stpnogo odnedjen alatem koordinata, iadeljen i numerisan, kao da nasnačuje komsekvenoce do kojih se dclast kada se vpši novo, Tilstraživačko vređnovahje klasičnih likovnih elemenata.

MKontra V.V.G.” Ive Pravuloviđa predatavlja ovog umetnika hkao stvaraoca koji se nadovesuje na ekspresionističko shvatanje u okvinima apstraktnog slikarstva. Mjegovom slikanakom temperamen6 tu odgovara šinoka povpšina platna koja daje slobodu šipnokom potezu, + pastoznoj vpednosti bojenih namosa. Ishključibo bojom (odnoai plavo-žutog) i potesom umethik je postigao oživljavanje alike na dramatičan 1 impulsivan način, Šineđi time područje tikovhe semantike.

Pre dva dana, u syedu predveče„ atigla je 1 prva gošđa Likobvbnog BITBPa 7. Po»meklom Poljakinja, doputovala je iz Papisa gde deđ duže vwmemena upravlja Galerijom 7. (Mapavno„ poasaiv da prisustvujovogodišnjem bitefu nije u vesi sa astrološki avetbnim brojem 7, koji je szajednički i za masiv Galezmije i aa ovaj Bitef.(Hjoeno ifme..? ... Ređiđemo... Anka. A presime je u predbitefskoj (tradioežonalnoj) gužvi, nažalost, ismaklo našem budnom i "svečubstvtitelnom" uhu. Za sada još nije posnato da 1i je sa našom prvom gošđom bolje saobrađati poljsko-aypski ili francushi.(mislimo na omaž franmeuski naših šarmantnih hostesa Biljane Tomiđ i dadranke Vinterhalte>).

„i A JJ A JO 2 U IE O U UL JO SO O S KS TCO OK SK SE KK 1 SKOR S KI TT 3 IT Tr K O TK IO TS OT KS O TI O IK OI TOO O