Bilten Bitefa

6

(što znači i o ovoj manifcstaciji uopštc) kažo mnogo togn što valja roći upravo u inmc progsporitetbn Postivnln, da so kožo 8 punin kritičkim odnosom, s objeckcijom kojn 6c olininisati koliko prigstypnsnost toliko ı bosraziložnu nogaciju ili kruti, pojodnostbavljoen prilacz jođnoj uistinu njkonvoncionalnoj "avanturi auhsn!

LUKA PAVLOVIVU

VRČEBNJE WOVOSTI Bcogroca 20. IX 1975.

MIBIJENJZ/, O BITPU 75 MEMA POZORIŠTA BERZ POLUMIKT"

Rođituljinnsn koji prato ovaj fostivnl sviđja so njcgova -– nođofinisonost

POZNATO podđibolje koji pomno prcto BITBREP pitali smo knkvo su utiskc stokli, kako oconjuju snotru koja so voć bliži krz.ju. . .

BORO DRABKOVIĆ: Movc pozorišno tbonđoncijo no možomo Stnviti pod jodnu Fapu,. Svako kc so bnvi bontran ime svoje pomnOTrištoc. Zato mi so đopnda što jo BITEP boez naglovmn, Mislim da jo bilo dostn stvari kojo snotru čino ugspošnoi i vorujon da su nn šn očekivanja opravdđona, Uživanoci tuatro nošli su Goste razloga da su zanislc u "Domu svoga oce" da se vrato smohu kod Mimi vonzeijonska blizanca", da prazsnišljaju o pozorištu i drugimn mođijumimam u "Pirandz5lu: ko", de noditiraju o ostoutici i okrutnosti u "Liru? Ja voćč nostrpljivo očokujon slodcći BITHSHE!

LADO KRAIJ: Hislim da jo ovo godinc manjce novih tondoncijn, a razlog za to jo Što jo i u svotbu nanji njihov broj. Dolazi jcodno snpirpocnijoe doba, kada čok i konzorvztivni Burgbontnr stupn u službu avangnrdo, svu jodno sa kokvimn uspchon, Zbog prilike u svobskcn pozorištu nonja sc i strukturoc ĐITEPA, Vidđitc, pro nokoliko godčina na BIT.BMU smo sc srcli sa nokin ljudima koji su bili nosioci novih tbonđuncija. Danms voćč, vidđdoli stc proudstavu "Dom noga oca", oni prcodstnvijaju klagsiku u pravon srislu pnroči! Ali, fugsbivonl imn i svojih loših stronoc, kno no. prinor madjarsku opcru, koja omnačnva nočto Bbo smo Fi u mnogo boljom izčonju vidcli još prc nokoliko godina,

· MTROSLAV BiLOVIĆ: N= smnmom počctbku novo pomorišnu SGBOnO u Bcogradu BITEP unosi intbunzibct i strcsnu poloniku, a kao Što ročc Major Hold: boz pcelomiko noma boabra, Ovogodišnji BITBP ina odrcajonu spocifičnu tožinu i nekoliko istinskih dostignuća i ponovo ukazuje da na fostivnlu poboedjuju OSLVATOuaja a noc oksporimonti. Najsnažnij i ne.jzrolijas jo prodstnvan Čilor tontrm Bonđov "Lir" u rožiji Handsa Litsnun. Bnnsžns i Oosnovna idđoja prodstavo tih dana so čudno poklopila sa simću Aljondca. To jo Lir donns u kojino Živimo» |

M • M •