Bodljikavo prase

Стоана 8

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

БроЈ 52

ЈТкшка рл(ка одговара , ' Милчету. — За испуцале руке иајбоље је сретство носити рукавице приликом прања веша и судова. Беби. — У моје време поматало је крило од слепог миша да се поврати изгубљена љубав али даиас модерне девојке зиају ефикаснија сретства. Олгици. — Ако хоћеш да видиш у сну суђеног ти стави под .јастук следеће прелмете: кашичицу славског жита, (са твоје славе), огледалце и три длаке из репа коња белца. Први мушкарац који ти се појави у сну биће твој суђеник. Мнкнцн. — Главобоља долазп из три разлога: Од пића, брига и љубави. У сва три случаја гшмаже аспирин а није рђаво ни лупан>е главе о зид.

ПРИВРЕДА ИЗ ЦЕНТРАЛЕ ЗА ГВОЖЂЕ И МЕТАЛЕ Пажња. — Гвожђарска фирма »Средоземно море« добила је неограничену количину старога гвожђа и других метала. Опомињу се заинтересована лица да могу гвожђе код ове фирме набааити без дозволе Централе за гвожђе и метале.

'ИЗ ЦЕНТРАЛЕ ЗА ХЕМИЈСКЕ ПРОИЗВОДЕ На молбу Черчила, Централа му је издала дозволу за набавку сто литара Хофманових капљица, пошто му је срце из жалости за Совјетијом јако попустило. ИЗ ЦЕНТРАЛЕ ЗА ТЕКСТИЛ Саопштење. — Изузетно од последњих прописа, Централа за текстил дозвољава Стаљину да слободно набави пет стотина комада марамица. Марамице су му потребне да брише сузе кад плаче и моли Черчила и Рузвелта за помоК и за отварање другог фронта у Европи.

' — Ја ку увек свакоме саветовати да се не дружи с будалама. — Само немојте саветовати то вашим познаницима.

— Јесте ли били у галериЈи слика? — Не, Ја идем само у ложу.

Женсне весши Свакодневни призор на Дтлантику

— Она се чуди, што се ми ие чудимо више кад неки брод оде у ваздух.

ЛИЧНЕ ВЕСТИ

СЛАВЕ Своје Крсно име прославићу у породичном кругу, у пансиону У.Г,Б. Сима Симић, дрвар. Оветога Архангела Михаила нећу ове године славити, пошто сам ухваћен у јексик мери и мењам патрона — Созонтије Релић, пекар. Због жалости у породици ове године нећу славити свога патрона светог Рузвелта — Џугашвили-Стаљин, ВЕНЧАЊА Мој син Стева, спекулант овд. венчао се 18 ов. м. са г-ђицом Марицом, ћерком У.Г.Б. Честитања код младиних родитеља. Господин Лаж, син Винстона из Беле Куће венчаће се 22 ов. м. у Кремљу са госпођицом Преваром, јединицом г. Сгаљина. Честитање у Сибиру.

I НЕ ПОЗНАЈЕ ГА Берберин: Ви тврдите да сте се код мене бријали, а Ја апсолутно не могу да вас са сетим. Муштерија: Разуме се до на можете кад су ране зарасла, ф | Испретурани огласи Седамдесетогодишња сгарица, сама и болесна тражи познанство млађег човека, доброг за вучу као и за јахање, Добро очувана бединерка иа два спрата, у центру продаЈе св, Фризерски салои изгубљен у трамвају. Налазачу следује нан града. Адреса у електричноЈ ценн трали. Санска коза тражи познанство млађег човека заједно са коки ском опремом. Понуде на »виткост«. Цвеће и други ковачки арти-< кли, учествују као артисти у цинч иографији »Авала«. Првокласан бицикл са докторатом, потребан као кино апаратуч ра за шпајз. Уметничке слике, златан накит и тепихе купује народна кујна на литар. Помадом »Тамара« најбоље ћете сачувати ципеле, кожне капу те и друге меснате производе. Гушчије перје и другу кућну гамад добићете, по најповољнијим ценама, у кројачком салону »Венераш

Кад је велика навала

' — !ао, Мицо, ноћас сам изгубила прстеи у цревету. — Па то |е лако. Наћи ћеш ги... — Јест, кад би знала у иога да сумњам.

пошта

Виолети: Јача су двојица него сам Радојица. Зато сте Ви изгубили н мужа и пријатеља. Али, ми се вадамо да ћете пријатеља наћи одмах а за мужа се мало стрпите. Малом Змају: Рукописе смо примили само не знамо да ли је то поезија — или проза. Морамо вац ређи да сте погрешили адресу. Ми нисмо ђачки лист за неуспеле покушаје. Сликару: Пошаљите нам ваше цртеже а другог усрећите са вашом књижевном продукцијом. Ономс што све зна: Пре него што се упустите у прогнозе, распитајте се за пророке после Христт. | Зоришп Разумемо твој бол, али твоја трагедија не ннтересује ширу јавност зато је твој рукопис остао у нашем кошу. Пајкану: Кад стално пздаЈу „дврјке" н „тројке" онда се коцкице дотерају па иде све по лоју.

Чика Симн: Ако вам је жена млада, онда је лако наћи лек за њену нервозу. Узмите младог самца у кућу. Ако је стара, онда лека нема.

—- Драги, нећемо се мођи венчати. Отац је ноћас цело имање изгубио на картама. — Не бој се ништа! Ја сам се с њимв коцкао! —ОПоверилац: — Докле Ку Ја за свој новац да се пењем на ваш проклети пети спрат? Дужник: — Не мислите ваљда да ћу за вашу љубав да се преселим у партер? —ОКод фотографа: — Желите ли велику или малу слику? — Малу. — Онда, молим, затворито уста. — Јесте ли сасвим сигурни да ће ме ова) појас за спасавање одржати на површини воде? — Гарантујемо вам, господине. Ако вас не одржи, дођите и ми ћемо вам вратити иовац.

Нови посилни госпоЂе капетаиице

— Мак, однесите ово пиемо на пошту, само што брже. | Ч- Не брините ништа, што се тиче брзин«, био сам Мак Артуров воЈник,