Bodljikavo prase

Страна 8

БОДЉИКАВО ПРАСЕ БроЈ 54

Наша пошта

тетл Ђбџл

Женске весШи Холивудске филмске звезде ставиле су се на расположење ратној реклами

ЧМТЛ |ТР 1®Д ИНИ хумористинки лист ЧП I ИЈ I С „БОДЉИНАВО ПРАСЕ"

Тазе хумористи. — Сити смо се насмејали читајући Ваше рукописе. Од силнога смеха рукопис нам је пао у — корпу, зато извините што неће бити штампан. Пепици. — Лијепо је бити мла* али је још л>епше бити богат, зато сте Ви срећна жена. Бившем министру. — Збил >а није лепо што сада немате раније бенефиције па сте прину ђени да чекате на ред цигарете. Али, бар за то је лако. Треба се одрећи дувана. Професору. — У Вашем слу чају лако ће се наћи начин д» се ствар поправи. Сви они уче« ници чији родител>и, тргују, не« ка добију слабе оцене па ће у« брзо Ваш шпајз бити препун. Милчету. — Немојте се бринути што је сад хладно по парко« вима. За љубавнике постоје биоскопи, који су у сваком случају бољи од паркова, прво што је тамо мрак а друго што су клупе. I СВЕЧАРИ Извештавам све своје прија* теље, познанике и муштерије дз ћу своју славу „Светог Николу' 4 прославити у најужем круту ру Ј дарског окна, број 8 у Костолцу. Пајкан „Мамина маза". Своје крсно име „Свети Нико« ла" славићу ове године на Де« дињу, пошто се бавим ашовским спортом. Мики, Монден. Мењам свога патрона Св. А"< лимпија, јер се није заузео код контроле цена да ми се затвор замени новцем. Жика Јексико* вић, овдашњи касапин.

— Мо| еин ме баца у бригу... Он има срца, има обзира*. — Хм, заиста рђаво ће завршити. ПРИВРЕДА' ОПАЛА ПРОИЗВОДЊА Производња енглеских блеф** ва знатно је подбацила па 1Г министарство привреде принуђе* но да изради план за планскЈј производњу пресних лажи Ј идућој години. Старе и подгре« јане лажне вести су толико неукусне да их ни афрички црнци више не троше. ИЗ ДИРЕКЦИЈЕ ЗА СНАБДЕВАЊЕ Пажња пекарима. — Пошто је овај ратни хлебац сам Рузвелт замесио, а помагали су му Чгрчил и Стаљин, то га они морају и појести, иако је загорео. ПОВЕЋАН УВОЗ Рио де Жапеиро, децембра. Откако су иастали присни одиоси изиеђу Сједињених Америчких Држава и Бразилије, постале су и трговачке везе између, ове две трговачке државе необичио живе. Тако је повећан увоз америчке робе у Бразилију, и то у првом реду блефова, проневера, ратних фабриканата и спекуланата и разних других „јенки-специјалитета", уколико та роба није У довољним количинама постојала у самој Бразилији. Главни уредник: Теодор ДокиК Власник м издавач »Проеветна заЈедница« а. д. Телефон редакциЈв: 25-681. Штампа: ШтампеЈзија »ЛУЧ«.

Мари. — Играти стално покер и реми није отмено. Зато искористите младост и на други начин. Бар у Београду има доста стручњака за убијање времена. Буби. — Кад вам се више не јавља, значи да је нашао другу. Нађите и ви другог, па сте онда квит. Рулету. — Свет може да прича шта хоће, не треба то дз вас брине. Главно је да сте ви ушли у рефену и да капља пара. Цици. — Снег је најбоље козметичко сретство за зимску сезону. Масирајте лице снегом сваког јутра толико дуго док вам образи сасвим не порумене. Затим обришите лице добро пешкиром и бићете румени као јд ружа. Пери. — Оставите се ви глупих сањарења, јер ко високо лети ниско пада, каже наш народ. ' Заги. — Шта ћете, живот је такав, ко умије њему двије. Не очајавајте, на свету има много мушкараца, а ваша пријатељица не може све да вам отме. Лепом Стеви. — Није ни чудо што имате тако много обожаватељки^ кад робу продајете само лепом женском свету и то, наравно, испод тезге.

— Ти љубиш тако топле, Мила, ја осећам топлину чаи у ногама. БИЛО ЈЕ САМО МАЛО... Судија: Госпођо, ваш муж вас тужи да сте му сасули лонац са супом на главу. Како сте могли цео лонац да саспете на његову главу? Оптужена: Није било много супе, господине судијо; тек на дну лонца. ШТА ОН НЕ ТРПИ Отишла Цана код своје пријатељице да јој се изјада. Пријатељица ће да је пита: — Зашто си ти, Цано, постала тако замишљена и тужна? Да ниси болесна? — Ма не, него ме мој муж вара са једном девојком... Замисли, и то ми је сам отворено признао? — А шта ти је рекао? — Да никако не трпи удате жене! — Шта је теби драга моја Лулу? Изгледаш сва изван себе. — Ах, не питај ме драга Маро, мој муж, варварин један, мало пре ме је тешко увредио и то када сам због нове хаљине пала у несвест. — То се од твог мужа никако ие би очекивало, а шта је то учинио? — Помисли само.„ фотографисао ме јеЈ

Клерк Гебл: — ХеЈ, од када си тн тако патриотскм расположена! Џоаи Крафоши — Јест, патриотекм! Шта мислиш, колико велику ппату ћу добитм за ову рекламу!

Је ли то слободиа вежба) Ама, човече, он диригује филхармонијом!

— Не треба да мм даље закопчаваш, Ммко, и онако ку обућм другу хаљину.

Да се занима...