Bodljikavo prase

— Хоћеш пи у позориште) — Нећу, кад нмкада не могу да саслушам кра|1 — II! — Па зар не знаш да, десет минута пре завршетка, лублика јурне као луда на гардеробу, па чик чу) нешто!

Лала на суду. Судија га пита: — Зашто си ошамарио железничког кондуктера? — Па како га не би ошамарио, триста му његових вагона. Купио ја карту за Бечкерек и платио осам банки, а он дођа да ми је пробуши и то на два места, па куда сам с њом пристао?

СПОРТСКИ ЕПИГРАМ Место мгре, правог спорта Сад седннце даЈу зорта Да поправе квар То |е збиља чудна сорта Један форум другог форта Док уреди ствар.

НЕРЕШЕНО Боксери лаке категорије Жиро и Де Гол имали су меч у Казабланки који је, по споразуму менаџера, завршен нерешено. Одлучни меч одигра^е се изван Африке у првој згодној прилици. ПОЧЕЛИ ТРЕНИНГ Футбалери водеких клубова веК су отпочели свој пролећни тренинг. Почетак је био код клупских благајника где су узете прве аконтације аконто пролећних дерби утакмица.

ОСУЈЕЋЕНО КЛИЗАЊЕ Београдски трачери, који су хтели да се клизају на санкама опсене и скијама лажи одложили су своје утакмице пошто је време одЈужило. За сада су се ограничили на собни тренинг. ПОШАО СА СТАРТА Британски маратонски тркач Винстон, пријавио св за пролећнв утакмице у трчању. Као тренинг узео је линију Лондон—Казабланка. На овоЈ прузи он је постигао врло слабо време, зато је наставио тренинг у правцу истока. Овај тренинг не може дуго траЈати пошто је Винстон у слабоЈ кондициЈи.

Велика штета

ПИСМО МАЛОГ ЈОВИЦЕ

Иду сад ове ђавоље седељке и балови па оћу и Ја да дуздишем и спремам Јер ако сад нећу да се Спроведнем ја Кад ћу. одок јуче код тозу шиајдера Да се споразумемо и да видим мустри Јербо оКу нешто жестоко да шијем да ови моји Сељаци само искриве шију. Кад ме ведну. мија Кмет да се искида на Резанце кад се Појавим у судницу, а ћата ће Пукне од муку и завис . а може ми се Јербо палиграфи не Бране да се геџа Погосподи...

— Говорк мстину, ко те |е наговорио да см Јуче разбио прозор госпођи баш кад Је свирапа на клавир! — Нико, сам сам музикалан. Може да се нагоде Један путник путовао брзим возом. Када је кондуктер прегледао карте утврдио је да путник има карту, која важи само за обични воз, а не за брзи воз. — Морате да доплатите, рекао је кондуктер путнику, јер ваша карта важи само за путнички воз. — Видите, драги господине кондуктеру, Ја немам новца код мене, него да се погодимо: ви мало успорите брзину, па нека овај воз буде путнички. Кад се опамети Хтео Лала да жени петнаестогодишњег сина, али жена се успротивила и неКе ни да чује: — Чекај, човече, док дете мало поодрасте, и док се опамети... — Та мани, жено, одговори Лала, кад се он опамети, неће се ни женити.

Одок код тозу па му велим оћу бре нешто љуцки да ми направиш а За трошак Ко те пита оћу да бидне Нешто јекстра. Па да изгледам као милистар Па кад равајло прође кроз село има све да скидау шубаре и да се клањау. оћеш ли врак или џакет пита ме Тоза и ја џакам с њега. да ми то не врши Посо може да бидне све заједно ал гламно је да бидне госпоцки и скупо, има равајло пара ка пљеве а вала незнам штабиг за Паре џ могао да узмем јербо имам све. Ондак ћу да ти Правим врак каже тоза ал треба дидеш код неког у танчул да учиш Ове моДерне игре јербо врак не иде брез тога: Па добро дидем и у та ђавољи танчул или како га викају Само да није То нешто срамотно велим ја, јок брате цео Госпоцки свет иде у те чкоље ондак одок и ја кажем ја Този и па му дадок десет ђорђуше Капару и он ми Даде атрес и ја се попек на пети кат у-једну Велику кућу и ту униђем у један стан добар дан Дерем се ја јел вође чкола за господу а један мали ћелави шмоља ми каже јок вође је танцшуљ и ту се учс све модерне игре. тој и тражим кажем Ја и дадок иљадарку капаре а они ме ома узеше у Поступак што вели ћата па ме повратише у Једну салу и Навише грамовон и она Ћелави поче Да ме фектује и командира ђа напред ђа назади ал кад Викну ногу увис. Ја ману и само заглавих врата. нећу ја бре у циркус и да ванџирам у циркузана ја сам Домаћин човек и Ођу да биднем господин џаба ви вала ђорђуша у Апцу да је Поједете Што ме изварасте и из Мене правите комендију џаба ви вала и Тој врак ако човек мора да мајмунише и Да се Измотаје ја сам брате мислијо да лака работа бити господин а сад сам видијо да и ту има да се добро озноји и да се Запне а има и многб запетљанција. зато ћу ја да манем госпоцку работу иДа се врнем у село, Тамо је бре комендија и Згодација и у београду је јопет тесно и опасно због Зашто сваки гледа да Те нешто извара а Јопет се и ми сељаци извештили па ударијо тук на лук. јес Славе ми тако је и баш никако друкче а сад у здравље >1 • * ваш равајло

11ма раалоГа

Продавац новина, своме сталном муштерији: — Добро јутро, госн Перо. Оћете да узмете данас »Бодљикаво прасе?« — Не могу, заборавио сам да понесем нвочаник. — Не мари ништа, платићете сутра. — А ако умрем но^ас? — Надам се да нећете, а најзед не би била велика штета.

ето блате писо сам и писо па јрпет ниста, не мозе цовек ниста да улади без наместање и ујдулму лепо казе цика пела апотекал да влана влани не вади оци, ето ми у сколи лесили да сплемимо за ове саолцгле да се омлсе и донели од куце свега и свацега а кад Тамо наклопили се уцитељ и уцитељице и^све смазали а силотиња има да се ублисе а моја Тета опет казе моле а-

Хоћеш ли?

Јко вледи да Једу |еданпут кад немају да једу сваки дан не тлејба никако а Тата казе цовече то цини због света да се показе а нв због силотиње сутла идем код маме на луцак она је сад код тетка дале у гостима па тлази од тате десет иљада месецно инаце тлази да се влати куци а тетка опет казе недај куцки ни гроса оце опет да да оном њеном муфтлусу тетка ми наледила да одмах после пуиг ка дођем да се не квалим тамо а ја казем да се и овде квалим а нема ста ни да се квалим ја сам се већ поквалио а налод казе какав отац такав син каква влба такав клин тетка се наљутила па ми казе бицеш као она твоја мајка соња а ја се смејем па јој казем теби кливо сто си матола инаце би и ти ајку на батајку. после одем код тате а он ми лазвуко самалчину па ми казе да сам магалац а опет ми дао стотку дидем у биоскоп а ја нецу вец цу да иглам балбут код микице па могу да добијем две тли иладе ако оце калта Тамо сви иглају у пале и на све стлане пљусти калта па они могу његов татица је спекулант и само за један дан залади по сто илада ако добијем на балбут Ја цу дидем у позолисте да се смејем вас јовица