Bodljikavo prase

Счрана 8

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

А М А Т Е Р

Биби: Нијв лако бити кукевласаии, а још тсже је лепо живети са кирајџијама. Зато немојте да се једите, нисте изузетак. * Џоники: Не помаже ти што се пренемажаш и причаш да си добра срца када сви знамо да дајеш паре под зеленашки интерес. * • Ратку: Имаш лепу пензију и две три кућице зато ћути и кажи: хвала Богу1 * С. Т. Неготин: Ми се не мешамо у ситна љубавна разочарења в поред тога Ваша песма има свега осим хумора и ритма . * Тасици: »Прасе« је дечији ласт. Деци се може опростити када рђаво цртају али не и зрелом човеку. Ако Вам ово није јасно, онда знајте да ^е ваше карикатуре изаћи на светог Живка. * Мићи — Шабац: Лепо )е написано али је много масно, зато је одлетело у корпу. Ч Универзитетском професору: Гимнастика на две столице је опасна јер се лако седне на — патос. * ( Ђоки: Твоји вицеви су болесни од склерозе. Таман да их отштампамо а они умреше у — корпи за хартију. * Доктор Жики: Народ је сит до гуше својих бивших вођа. Зато сви они седе у Београду и не «*ичу нигде. Удружи св са још неким, па играјтв таблика. Народна ризница Фатапност није у томе што гре- Образ ниЈе бепа марама да се шимо век у томе што ие види- може опрати кад год се укаља. мо. Мали људи мисле како су велики, а велики: како су мали.

Ненаситост Је болест. Што Је више храниш она Је све гладниЈа.

—ОВелика |е мудрост у томе шта треба рећи апи Је Још ве&а шта треба. прећутати. —О— _о_ Човек обично сво|е кривице Имв људи ^ ^ т|(ту||а а претура на другога; апи он зато нема)у Јаспуга ^ има ^ коЈи „ туђе врлине претура на себе. има|у # немаЈу —О— —ОЉуди обнчно вичу на неправ- ДевоЈка Је што н нежна, бела ДУ али се у много прилика с њом свила: к>у и наЈмања мрљица нарадо послуже. грди.

Погрешила

Госпођице, сликар стануЈе Један спрат више1 Овде Је врло важна ссдница.

— ХаЈ, госпођице — чуваЈте чарапе1 Моћ навине Учитељ љубећи вереницу: А сада ћемо, срце моје, да поновимо! ИСТРЧАО СЕ I Госпођа: Знате ли, г. Симићу, ко вам је врло сличан? (лшић: Ко? Госпођа: Господин Живић. Симић: Ох, тај мајмун!

Нека само узме

Једна дама из високог друштва схупља прилоге за неке добротворне сврхе и обраћа се једнои богаташу, који је по4нат са свога тврдичлука. — Дао бих вам али немам!> одговара јој богаташ без зазора. — 'Онда узмите од овога што сам прикупила!... узвикну госпођа. — Ја то иначе скупљам за оне који немају, као ви!МАРК ТВЕН КАО У^ВАРАЧ Марк Твен водио је једанпут једну младу жену у ресторацију на ручак. — Како сте ви чудесно лепи, рече јој Твен. — Штета, што и ја не могу жгго рећи за вас, одговорн брзо дама, »ој је била позната својои јеткошћу. — Онда учнните као ја, н мало слажите .одврати јој писац

и

I Н> €> & С> С Ш>

ВЕРИДББ — Наша (гКи Лела, доктор филозофије и г. МилоЈко жвлвзиичар, верени и испитани. Честитања код иас, Беба и Мика Микић, директор банке. — Инжињер Џими БуквиК верио се са госпођицом РадоЈком из Сланаца. Честитања код веренице на селу. Одело обично.

ш и ЧИТУЉА — Наша мила и иикад непрежаљена ПолтрониЈада испусти своЈу племениту душу и пресели се у вечност. Ожалошћена породица ВишесталежевиК — Нашв Јединчв и мезимац Клопање, напрасно Је преминуо. Ожалошћени родитељи СпекулантиЈв и Шверцерка; стрино, тетке и стоичеви.

Пошто сада зима одмиче даме се већ брину за пролећњу тоалету, на ин се обраћају са питањима на која не иогу поједнначно одговарати. Зато у овом броју одговараи свима дамама: Овога пролећа носиће се еспадриле од филца за које треба употребити старе шешире. Хаљине ће се носити без рукава, а сукње још краће. Крој је споредан, а исто тако и боја али се нора гледати да лице буде изнутра а постава споља. Наличје је у моди и за косгиие в пролећне иантиле. Чарапе уопште нису у моди и од априла се

не носе.

АГНЕСИ: Агнец је јагње, али Ви не изгледа да сте јагње, јер кад нзгубите на реиију, љути сте као змија, и теижо Вашен нужу код куће. Ј1УЛИ: Ту је тешко дати савета, јер ви из вишег сталежа ииате менталнтет и навнке које обични снртии ие разунеју. ЧИТАОЦУ ИЗ ПАНЧЕВА: У, погледу конвоја ја се нного ие разуиеи алн како чујен то је данас врло иесигурио, БЕЛКИ: Направи добар ђувеч и спреми добро вино па позовн тог непослушка. Буди сигурна да ће лећи ва руду. БРАНИ — УЖИЦЕ: Сада је важнији трбух од тена. Зато гледај у шерпу а тен ће се поправити лако. Матуранту — Параћин: Када ти је љубав највећа'брига онда синусна и косинусна теорема не иоже ући у главу. Љубав и математика никад ве иду заједно. радпо — Кладово: Пустити мужа самог у Београд, то је исто као пуститн живу јесетру у Дунав. Загњури се и умакнеКод лекара

А, како спавата! Ево, овако!