Bodljikavo prase

Р,а&а{л(> х&аШа

каза_ ми јуче созонтиЈе да Јв Уфатијо свезу снеку крупну зверку и да нема ич да бринем зону моју петљавину смлеко кад ме душмани набедили да сипам воду -а ја Ка велим нашли се људи од разуме се па Зашто да не веднем шта може да се ура• ди. зато отидок код једног шуштера а он ми вели Да платиш бато па ће све 'да бидне и ја извадим нотес и Платијо поштено кад после три дана мене цап за шију па у бувару. зашто бре ниси платијо казну буразеру пита не један с окаљке а ја велим Па Ја сам брате платијо ко вук с кожу одраше ме они ваши код шуштера. повуци потегни а увече сви ти људи свезу упадоше код мев у бувару па тедоше да ме бију што сам иг Тужијо. једва ме онај што чува апцу одбрани и мен пустише а ови што имају свезу уфатише свезу сас апцу и Ене ги још. сад сам се вала решијо да не фаћам свезе већ све лепо и поштеио јербо је Тако најефтиније и Немаш главобољу. чим сам изашао из апау аја моје канте на Кола па беж у село и ка велим лако ћу се вадим због зашто је сад изниклз .трава и краве Па• су а ја ћу помузем Три краве и Педесет Пет муџтерија па мене стига јер могу сваки дан да уфатим две три иљадарке а Сава велика и ники не може да Позна да сам одвадио пет шес кофе. купијо сам мојој милунки свилепу аљину и златан сат а децу сам Поновијо снеке андрмоље а сад оћу да наћем неку врајлу да учи моју снашу на клавир нек и она мало дромбуља да сви ведну ко је равајло. само незпам како ће диде с оне ноте јербо моја милунка нуме ни буквар да чита а коће да је научи на оне куке и вериге па не здравко циганин светујеј да она учи на слук због зашто нотално пезање није уноди. а за ускрс ћу приредим преставу у село па можете вала и ви цифилаши да наиинете да виш како равајло гура а сад ви је лако јербо сте се научили да газите сељачко блато па ви ништа неће бидне. има се клавир изнесе у вавлију до саму тарабу па кад милунка Распали има све да Пуца а код Ње је вала ручерда ки Лопата па ће да рокће банда. а Ја ћу да обучем врак и лаковане штифлете а на Главу ћу

метнем цилиндер п$ ћу тако да шећем по вавлију а свет ће се окупи ка на чудо ал нек попуца од завис. има да види како гура равајло ка мећава јакако а сад одок да пазарим неке дрангулије па ћу фаћам пилићар у шес да се измешам с ону господу што им сад не смрди геџа и оћ~у мало да џакам сњи. а сад у здравље ваш равајло.

Промениће се — г Чујем да си се верио? Јееи ли срећ&н? — Потпуно. Вереница ми је јуче рекла да би за мном ишлв и на крај сзета! — Хм, то ти ее сада допада, а када се будете венчали бипе ти криво и кад у кафану за тобом пође!

Нежно унуче

— Бакице, дај ми твоју фотографију. — Да је ставиш у албум! — Не, да се мало смеЈемо у разреду.

Медецински савети за пролеће

Не треба јести масно јер од тога понекад оболева жуч, а редовно се добија катар џепа који се врло тешко лечи. Треба се чувати промаје пошто се од ње добије кијавица и пробади а ко дуго стоји на њој можв да га однесе. Баш ових дана су неки из берзе Рада где је изгледа велика промаја, на► страдали пошто их је промаја однела чак на дванаестомесечни принудан рад. У месецу маргу и априлу време је променљиво па човек лако назебе. Нарочито је језик осетљир и многе болести долазе због тога што људи не држе језик за зубе. Зато треба дрхати уста затворена, а језик има да буде миран па ће се избећи многе болести.

Не смеју се носити свилене ствари и луксузна обућа јер кваре кожу и изазивају разне џепце болести које се врло тешко лече. За мушку ногу одличне су ста• ре новине или обојци јер се онда нога не зноји и лакше се сачува чистоћа. Даме треба да иду босе, без чарапа, у ципелама од канапа.

Нови богаташ вози се на своме аутрмобилу кроз Европу, — Где смо сада? упита он у |едном тренутку шофера. — На пола пута између Марсеља и Периза. Такве ме ситиице не занимају. Реците ви мени у којој смо земљи? жж У ПРОВИНЦИСКОМ позоРИШТУ Редитељ: —г Господине управниче, у позоришту има свега неколико л»уди. Управник: Добрр. Не^емр одржати премијеру. Рратите им новац. РедитеЈ>: т Немогукно, то су они којима је писац поклонио улазнице. Један господин уђе у радњу М запита трговца да ли се могу вадити ствари из излога. — Како да не, одговори трговац. Само реците шта желите. — Молим вас, извадите ону страшну луту машну. Сваког дана када прођем поред излога страшно ме нервира. ЛАЖЉИВИ ВЕРЕНИК На улици сретоше се два стара пријатеља. — Како си, друже, давно са нисмо видели? — Да кажема добро. Оженио сам се и већ удајем ћерку. Ено пред нама иде са својим вереником. — Није могуЋно! Дао си девојку овом типу! Па он је био 10 година на робији! — Срам га било, слагао ме. Мени је рекао да је био само трИ године, наљути се стари друг. Вреџ&лљ (е шјгрфа — А*. Вера, како сам пресреК« на! Данас сам сама скувала мужу ручак. — Да ли му се свидео? — Ни најмање. Сад ће ми узети куварицу.

сам у прошлом броју изнео једно моје мишљење а сада износим друго, пошто налазим да је много по два мишљења одједанпут. Моје је мишљење да треба избацити цстину. Она нам највише мути воду и оамо смета. А та реформа никоме не би пала тешко поштв је овај артикал изашао из моде и скоро га нико не употребљава. Када је в$к луксуз онда је треба укинути пошто сад није време за луксузне артикле. Сретнеш неку битангу и ленштину па му тек кажеш:

моје је лшшжење

Алал ти вера, ти се баш провреднио, а он се смешка задоВОЈЈ.НО. Или уђеш код пекара и захвалиш му пред свима: Вала газда Наћко, баш је код тебе тачна мера, као Лизино око. Наравно не споменеш да је Лиза ћорава. А млекаџији, оцако узгред кад ти сипа млеко, шапнеш: »Можеш мало да доспеш и воде. Не ваља, брате, чисто млеко, Не прија!« На сваком уверењу и званцчном документу би писало: Нвј»

строжије ]е забрањено уписивати тачне податке. Многима би лакнуло који данас кориете по две купонске књижице или су лажно унели године у неки докуменат. А жене би пропевале. Могле би по вољи да говоре шта хоће и да раде шта хоће. До дуџЈе оне то и данас раде али крију ко змија ноге. Само би из речника избацили неколико мислених имбница као: истина, поштење, верност. А мислене именице иначе не постоје у пракси. Ето,

рецимо, баш то поштење. Цео свет се буса у груди и декламуЈе о поштењу а кад дође у прилику да то и докаже он врда и избегава а често богами докаже и супрот^о. Реч верност пролази још горе а истина се тако офуцала да са јадна, сува и избледела, једва вуче по буџацима и проејачи по коју мрвицу са раскошне трпезе лажи. Моје је мишљење да је севап Спасти ове мученике и ублажити им невољу. Зато је најбоље да их редуцирамо. То Јв моје мишљење, а ви како хоћете. ,