Bodljikavo prase

Сјрана 8

БОДЉИНАВО ПРАСЕ

број 70

ГАЗДА БОЖИ: Баш је оваЈ еввт покварен. Завиди човеку и кад динара

Ж Е

Америлж

гоштено заради зз — два дана.

100.000

РЕНТГЕНОЛОГУ: Св Јелом се се добија апетит. Ко има једну палату, он жели да заради и другу. А поред тога и да учини севап.

ПАЈИ, надничари; Синови, пословица учи: Ко с ђаволом тикве сади о главу му се лупају. Да си бирао друштво, не би се шетао са таблом. # СИМИЦИ: Тебе бије малер. ВеК петнајест година ниЈедан ти посао не иде од руке. * ВАСИ: Боље што Вам |е жена утекла. Сада Кете мање трошити, а нека Вас теши да ке она брзо да се попишмани. ♦ ШУБАШИЋУ: Мани ев *орава посла. Остави нас Србе на миру па гледај своја посла. Далеко ти лепа кукв. ^ ♦ ЧИКА СЛОБОДАНУ: Кад курјак оматори и кучићи га за реп УЈедају. * ИДНУ: Мистер Антони, еетите ез наше лепе изреке: Мартин у град, Мартин из греда. * БОРИ Н. ЧАЧАК: За тебе вреди оно наше: Где је танко, ту се кида. Ал', брате сам си крив. Тражиш ђавола са свећом. * ГАЗДА ЛзУБИ: Па ииЈе еваки посао сигуран. хо^е много да заради, мора понекад и да изгуби. Све *>е то неко да плати. Рецимо публика. * МИТИ — ПОЖАРЕВАЦ: Ко ти је крив кад играш покера. То је старинска игра а наше се зна: ФарблиК педесет банке виза. Па куд пукне... I . * РАСТКУ — НИШ: Јес' да еи имењак светог Саве, ал, тешко да кеш отићи у свеце. Највише

— Вереник ми јз обсћао да ћемо у нашој кућици имати одвојене спаваће собе. — Јеси пи задовољна! —- Пресрећна сам! Једва чекам да већ |едном спавам у своме кревету сама!

л и ч Н Е в Е С Т И

— Моју веридбу св госпођицом Атпантском Картом, раскидам из разочарења. Сикорски. — Наше пасторчв Југоспавка, верила св са господином Тнтом Израиљевићем. Честитања око врбе. Черчил и Рузвелт. — Наша кКи Маза заручила се у бувару. Али' и то је за људе.' " господином Купуком занатли-

|ом овд. Честитања у Белом Потоку. Нела и Божа, рентиЈери овд. ЧИТУЉА — Моја Јединица и последња нада Офанзива назеблв је на Доњецу и преминула у Харкову 14 марта ове године. Ожалошћени отац Стаљин. — Наша прабабо, мајка и стри-

на Намештаљка преминула Је услед старости у својој стотој години. Монденска фамилија. — Наша нада и узданица Себичњаштво преминуло је због последица кошаве, у својој трећој години. Спекулантије и Зарада, до гроба уцвељени родитељи. ПОСЛЕДИЦЕ

— 30 динараа еамао рачун за епектрику) Какао еи могпа тако мало да утрошиш струЈе! — Знаш, драга. Прошлог месеца био ми |е муж на путу.

Код сликара Долази нови богаташ сликару по свој портрет. Прилази слици, и чудеКи се пита сликара: — А зашто ств под моју слику ставили туђе име? Ја се зовем Павле Павловић. Кад куварица иде у нревег Ђокв адвокат је имао куварицу која Је имала обичај да увече пођв на епавање а да га о томе не обавести. Досади то адвокату и он Једне вечери рече куварици: — Молим вас, увек ми реците квда идете нв спавање, Јер због моЈи* послова ја радим ноКу/ па ми треба да скувате коЈи пут-кафу да бих се освежио. — Иду^е вечери Бока није имао посла па зато позове мало друштво код себе. Таман кад Је Ђока играоа с |едном дамом, куварица се појави на вратима и мирно рече: — Господине адвоквте, Ја идем еадв а укревет.

Женин рођендан Два друга, чиновници у мини старству, перу руке пред излазак из канцеларије: — Знаш, данас Је рођендан моје жене. Хтео бих да је нечим обрадујем. Шта ми ти саветујеш? — Ја ти саветуЈем даскинеш ту длаку са левог рамена! ОИЕНА Муж: — Драга женице, спољашни изглед вара, зато никад човека не треба да цениш по оделу које носи.„ Жена: — Јв човека и не ценим по његовом него и по женином оделу. Ништа не разуме — Слушај, жено. Ова чорба баш ништа не ваља. Нема ни мало укуса. — Не, види се колико имаш смисла за фино јело. Остао Си сељок. У кувару пише да је тв чорбв ванредно укуена.

Мири — Прокупље: Зв патински има само један сигуран лек: Испиши се из школе и удај ее. У браку се не тражи латински али има много тежих предмета из којих се редовно понавља. * Куми — Лазаревац: На твоје питање одговор је врло тежак. Он је ожењен, не воли те, а осим тога је богат. То еу три отежавајуће околности зато гледај на другу страну где је мекше. * Боси — Гроцка: Сада се више гледа на поставу него на лице. Зато остави тен на миру и гледај стомак. Бољи Је добар пасуљ него десет тегли најбољо помаде. Ако мени не веруЈеш, питај мужа. * Гоепа Министарки: Остани месец дана без послуге па кеш видети да жур није интересантан. Заги: Шта те се тиче свет. Важно је да теби прија! # Роеи: Кад човек оматори онда му еве емета. Зато је најбоље да иступиш из кадрв млвденаца и да пређеш у бабе. * Гини Шабац: Размути једно три [а|ета у шољу од бепе кафе па онда сипај две шољице млека и када добро измешаш, зашећери па попи. Тако радити седам дана узастопце. Од тога {\еш добити .. бео и нежан тен. * Види: Када не ваља .кулер у почетку игре онда треба паузирати месец дана па пик Јово на ново. ♦ " Ангепини: Када нема »римела« за трепавице, онда истружи графит из оловке броЈ 1 па се добро намажи. А када се после умиваш узми четку за патос. * Велинки: Ти си под уроком. Зато на млади петак иди у капелу Св. Петке и попи, на ште срце, три литра воде из извора и тако ћеш с:;инути чини.

Проналазач

— ЧуЈем Лело, да си се удала. А шта је твој муж1 —- Он Је величи проналазачи — А шта Је све пронашао! — За сада изговоре над« пиЈан дође кући.