Bodljikavo prase

— У ред, господо, у ред, бићети сви задопољни.

Нсса времена

Ради: Обично велики родитељи имају малу децу и обратно. Зато немој да се чудиш јер то је опште правило. Максиму: Име ти је доста ретко али имаш доста побратима. Биће да је родна година. Мезимцу: Доста те је тата мазио а мама чувала па си израстао као печурка. Сада ћеш бар да видиш како изгледа живот без протекције. Дуплом пекзионеру: Треба да частите. Сада сте дупли пензионер. Прво вас је држава ставила у пензију а онда и жена. Бившем богослову: Није пробитачно бити увек притуљен. Ипак се једном мора »офирати«, само треба да отворите четворо очи да се не погреши. Баксуз-газди: Од када је света и века газде ратују са кирајџијама али ти си однео рекорд јер си сигурно први газда кога је кирајџија избацио из његове рођене куве. Радоју.* Име ти значи радост али то, вероватно, важи само за тебе, пошто се други не радују када те виде. ЈЕВТИНА ТРГОВИНА — Дивно ти стоји нови шешир. Где си га узео? — Код три грозда. — Где се налази та трговина?

— Право је децо, кад је у кума тања кеса

ВЕШТИНА СУДИЈЕ — Госпођо, последњи пут вас питам да ми кажете колико имате година, иначе ^у позвати публику да она то одреди. —О— То је пријатељица мог приЈатеља. :— А, то је твоја жена.

—О— Куда журите? — Идем у пошту.

Добио сам

— То није трговина, то је ре- писмо да ми је послат хитан тесторан! леграм.

Бранкици: Данас се мушкарци морају чувати као драгоцена роба зато ти попусти прва јер може лако да оде код другог. Ракили — Зајечар: Умути два јаја у млеко и онда сипај две кашике веКера па попи увече, пред спавање а са шољом се истрљај. Ружици — Пожаревац: Зима ја најзгодније време јер он не може да се извлачи, већ мора да дође у • кућу. Онда га узми на миндрус па не^е моћи дуго да врда. Боби — Крушевац: Чувај со Багдале у јесење дане јер тамо је промаја па може да се озебе. Дари — Чачак: Најбоље је чешљати се сваки дан али ако се већ запатила менажерија у гаави, узми живину маст и мажи свако вече. Савки — Шабац: Кармин за уста, који се не отире, није пронађен, али зато има један лек: не мазати уста уопште. Жижи — Ниш: Када му речи не помажу, ти га води у Свети Пантелеј да пије хладну воду. То може да помогне.

ПОКЛОН ЗА ПЕСНИКА Улази господин у радњу канцеларијског материјала: —г Хоћу, каже он продавцу, један поклон за пријатеља који пише песме. А трговац каже: — Најбоље, узмите корпу за бацање хартије.

од ваше.

ТРГОВАЦ КУПУЈЕ КОЊА И ПИТА

— Да нема какву ману? — Има само једну, одговори продавац. Кад се возим и почнем да певам, он стане и слуша.

— Ја сам тражио снажног и здравог момка за послужитеља. Јеси ли ти тај? — Ја сам. Све остале, који су тражили то место, ја сам избацио на улицу!