Bodljikavo prase

ДОНАЗ

Народна ризница

Питао синовац стрица: Који муж и жена најмирније на овоме свиј&ту живс? Они, ако се деси да је муж слеп, а жена гдувонема. ЖЖ Питала деца бабу: КоЈа су два највеселија дана у години? Божић да ннје мразан и Ђурђевдан да није гдадан.

—- Господнне режнсеру, веруЈете пн да бм успсла ка фнлмском платну! — Изглсда да 6и вама улога нанвке најбом стајала, пошто сте већ три лута бнлн веренн.

ОПТИМИЗАМ — Шта мнслиш, Јоцо, да ли је генијалност нвследна? — Не могу да ти кажем. Још немам деце! ТАТА И СИН У БИОСКОПУ Мама пита сина: — Јели било лепо у биоскопу? — А, не може лепше. Прво је једна те .с ударила тати шамар, па су се после у мраку гкаљубили. ^ ■РАЗУМЕ СЕ У ТРГОВИНИ — А зашто просите са два шешира? — Па, знате, посао иде добро ,па сам с орио филијалу, Почетница

-—оЈован и Стеван се свађају. Најзад урла Јован: »Од данас ви сте за мен само ваздух, разумете ли? Стева бесно одврака: »А ви сте за мене само ваздух, разумете ли? душни простор. —оОн: — Ја се зовем Наполеон, госпођице! Она: — Какво изненађење! ... Ја сам замишљала све Наполеоне мале растом, а интелигентно г изгледа. — Да београдски трамваји пмају више висећих путника него стојсћих и седећнх. п — Да има више вреварепих мужева него превареннх жена. п — Да Агенција „лако ћемо" двје бесплатни вести оу јутра до мрака.

ЖЖ Питао брат брата ћоравог у једно око: Виђе ли тн да ноћас под кућом стајаше с неким јал иоЈа, јал твоја жена? Када ти твоју ннјеси могао контролисати са оба ока, како ли ћу ја моЈу са једннм. жж Питали Марка: Јеси лп пкад био болестан? — Јесам вазда онда, кад ни]е бнло вина. ЖЖ Питали калуђера: Код гога си 1 твојој нурији најбоље ијо ш пијо? — Знадите, брхгиЈо, да к Согатима се иде на глас а код сирома\а на час!

Љубав је слепа

САВЕТН ДОВРИМ ДОМДЋИЦАМА Де млеко не ускисне — треба га дати деци да га попију пре него што се уквари. Да се мишеви потамане — најбоље је запалити куку са свију страна, па ке се сви мишеви разбеКи или изгорети. Да се пеКи не пуше — најбоље је никад у њима не ложити јер онда се неКе ни пушити. Против свраба — најбољи и једини лек је чешање. Ако вам муве у соби доса^ују, најбоље је изики напоље или не балкон ако га имате. О Да вам пасуљ дуже тра|е треба да једете само кромпио, купус или храну из Народног ресторана, па квте га имати преко целе зиме.

ЂУТ! ЈЕЗИК ПРЕГРИЗО

— Хвала, господмне, мопику се за вас и вашу жену да дођете у ра|1 — Т>ут1 |език прегризо! Ево тм |ош па се моли само за меие.

см моја Вене-

ОБРАТНО — Мужмку, |а ку изабрати ресторан где мо ручати, а ти кеш платитн. — Не тако! — Него1? — Нека буде обрнуто! ДА БИ ВЕЧЕРА БИЛА ШТО ПРИЈАТНИЈА — Јово, ако за време вечере приметите да разговор малаксава, оборите ову вазу. То Ке свакако унети живостм. РАЗЛОГ Она: — Како ти се свиђа наша нова девојка? Он: — Много. Она: — Зато сам је |ош јутрос отпустиле. ВЕРНОСТ — Драгм, криво ми је што ]е пас по]ео колач који сам за тебе спремила. — Како је пас понекад веран своме господару. НА ЧАСУ ВЕРОНАУКЕ — Реци ми Стевице како човек треба да буде да би доспео у рај? — Мртав, господине попо. ПОЗОРИШНИ СТРУЧЊАК — Јесм ли ишао да гледаш »Последњи спрат«? — Сваке вечери га гледам очи да ми искоче, јер не ради лифт.

— Не верујете да би ме мој пас бранио? Е, онда само покушајте да ме пољубите, па Кете видети како Ке одмах насрнути на вас1 Освета на татиним панталонама

— И онда још нешто, мо|а драга. Не треба се никад сувише рано истрошити.

ДОБАР ПСИХОЛОГ — Ваши су родитељи имали смисла за кармкатуру I — Тачно ]е господмне, само како сте погодили? — Сасвим просто, судеКи по вашем изгледу.