Bodljikavo prase

1

*

(• ( е К V-

Малом Влади: Имењак си великог стрица који се сигурно преврће у гробу, ако види гд© си забасао. Ж Српкињици: Шта имаш да се бринеш када у име Српкиња го&ори чистокрвна Шумадинка Паулина Лебл-Албала. 4 ж Незнаном јунаку: Сада је утвр ђено ко си. Сад више ниси »незнан« већ Моша. V«/ ж. Каријеристи: Ништа ти не помаже што се пренемажеш и улизујеш. Изврши што више злочина и превара као распоп ЗечевиЈу из Ксупња па ћеш сигурно направити каријеру. ж Рентијеру: Сад бар знаш за кога си »навијао« за Мошу Пијаде и Јосипа Броза. Разочараном: Твоја љубавна авантура је тако обична да од ње не може да се направи ни оглас у новине. ж Гимназисти: Биоскоп је лепа ствар али када јв у вези са кулуком онда је и — романтичан.

ПАМЕТНА ЖЕНА Завидљива познаница: — Ваш муж по цео дан шета, и свуда остави по мали део срца«. — Шта ме се то тиче! Преко дама свуда остави по мали део срца, али што је најважније, увече ми донесе потпуно и читаво, одговори пометна жена.

БУДИ ИСКРЕНА

Сутра је рођ->.ндан мсга версника. Чимс да га мзненадим! Кажн му иснрено нзпико имаш година.

0 <итшма и љу&а&и

!!!

Има жеиа које целога живота иосе Оукет шарених особииа, од којих никад ниједна ие увене. Ж Ж > Љубав је Једина ногућност да мушкарац освоји оне жене које се нопцем нвм огу купити. Ж Ж Љубар ствара од неиогућног — могућпо. ж ж Љубав коЈа почиње лажима Јавршава се увек истином. Ж Ж 'Јачина пољупца заљубљепе же »е ни]е мерило за њену искревост. Руменило стида постоји само на светлости. У мраку се иевиди. жж Љубав без праштања ]е срце које не куц а. ЖЖ Ко пати од црве љубави, има бесане иоћи. ДоцниЈе, кад се човек аавикие иа љубав — ои аа њу иеће да жртвуЈе чак пи своЈе поподпевио спавање. ЖЖ Љубав ]е најпре опијуи, заггим нед и најпосле — Јед. ЖЖ Кад се мушкарац разочарап у љубави страда само лице. Кад

се жена разочара — страда цела њена околина. Ж Ж У љубави рачун почиње да влада кад разум угуши глас срца. жж Неки људи воле срцем, иеки разумом, пеки новчаником, иеки само страстима. Али и срце и разум а иарочито новчаник мора]у притом бити пунш. жж Има женских осмеха ко]и су скупљи од женских суза. Али ни Једно ни друго рикада није Јевти.по. ЖЖ Жене су сребрпе љуске, у ко]е мушкарци уносе — знатпо Језгро.

<> * (' (!

Белој и руменој: Када ти је ве*\ Бог дао да си »бела и румена« шта ће ти помада осим ако не^еш преко хлеба погаче или се пак лажно претстављаш па ниси »бела и румена« већ жута ко лимун. ✓*ч Боби: Верност је предратна роба зато је не вреди- данас тражити. ж Лидочки: Муж је само онда добар ако претставља сигурну фирму пошто је, без протоколација, рад отежан. ж Соки: Жуљеви су обична појава зато их не треба ни склањвтн јер само забушанти нема]у жуљева. ж Дарки: За косу је добар шампон а ако њега нема онда се може да употреби и вода у којој су скуване мекиње. ж Дикици: Кад ти је оставио ствари и накит шта жалиш за њим. Лако ће се на^и други да то уситни. Ж Мими: Досада ^е нестати ако пет-шест дана чекаш пред неком дрваром, од ране зоре па до мрака. * Ф

КОНТРА — Господе ЛЗоже, па ти си однела шнајдеру пггоф за фотељу, а тапетару штоф за одело!

111!111!19!11Ш!|]|!1

шшннш

ШШШШ!

шшшншшшшшн

УСКОРО

ИЗЛАЗИ / »/? РСР.А

и

АЛМ/

Г 1 \НАХ>> V

а