Borba

22. фебруар 1963.

У детве,

ИКЗГОВОРИ 0 УСТАВУ – Оонов. ИДЕОЛОШНОПОЛИТИЧКОГ РАДА · СТУДЕНАТА

Сваки пети студент Беотрадског универзитета изнео је предлог или мишљење о преднацртима Са| везног и „Републичког уа у дискусијама вођеним на факултетима.

учешће у уставној дис-

сији било је основ идеодошко-политичког рада студената и наставника | констатовано је на синоћ_ ром пленуму Универзитет_ (ког комитета Савеза кому _ ниста, на коме се расправдало 0 идеолошко-полиличком раду у прошлом се местру.

Студенти су показали по _(ебно интересовање за дру штвено-економску _ струк-

у и привредни систем, за низ питања из области пољопривреде, просвете, културе и уметности итд. разговори о преднацртима устава показали су, међуим, да неки студенти не дознају довољно основе друштвених наука. Учесни "ци пленума сматрају да би због тога настава и студиозно изучавање предмета _ „Основи науке о друштву“ требало да буде један од значајнијих фактора у и-

у

Џао формирању комуни

ста и студената уопште.

__ Организација Савеза ко_муниста на Универзитету, закључено је на пленуму, _посветиће више пажње идејном нивоу и квалитету "написа који се објављују у студентској штампи. На овако прилажење овом питању указују и написи у дисту „Видици“, а нарочито они из области филозоије који, сем сумњивих поетских квалитета, немау никакве стварне вред'ности. Пленуму су присуствова ли секретар Идеолошке ко мисије ЦК Савеза комуни"ста Србије Вукоје Булатовић, члан секретаријата Градског комитета СК Бео "трада Вукашин Стамболић, " председник ЦК Савеза омладине Србије Душан Ми тевић и секретари факултетских комитета Савеза муниста. (Танјуг)

Два моста на Тиси

Нови Сад, 21. фебруара У Дирекцији за путеве Извршног већа Војводине да( нас је саопштено да ће у пр_ вој половини ове године бити пуштени у саобраћај нови мостови на Тиси код Жабља "и Сенте. Друмски и желез_вички саобраћај између Бач ке и Баната биће тиме знатво побољшан.

_ ПРОЛЕЋЕ...

л Јуче је грануло право пробање сунце. После хлад“ ЧИХ и снегом богатих дана, и је одједном живнуо. Као Увек, када први сунчани да ~ најављују пролеће, Београ ани су пошли на Каломегка Међу шетачима највише # деце, као што се види и На нашој слици, где малишаједне беопрадске основна е са интересовањем пос у атрају велико градилиште а друтој обали Саве и у ис5 Време посматрају дебеле акте леда које плове река“ Ма и подсећају да зими још ЈЕ дошао крај. пазе | супротној страни паправљен је други снимак. р Улици 14.

да први леп и сунчани дан при сте за еме за по Четак грађевинске сезоне, да каставе тамо где СУ јесенас | стали, 1

Снимили: | Н. Бибић А. Дубљевић

"И предлози бирача 3 Друштвеном плану _

Пред почетак седнице: жива расправа, са планом у руци

Народни одбор општине Во ждовац усвојио је синоћ дру штвени план за 1963. годину.

— Овогодишњи план — рекао је потпредседник Народног одбора Ђорђе Кончар, ре зултат је свестране дискусије органа Народног одбора, друштвено-политичких организација, зборова бирача и произвођача.

На свим скуповима расправ љало се највише о начину по словања привредних организација и рационалнијој и де лисходнијој намени средстава општине која се планирају за изградњу објеката дру штвеног стандарда.

План предвиђа пораст друштвеног бруто-производа од 22,5 милијарде на 24. Предви ђено повећање друштвеног бруто-производа треба ла се оствари повећањем у пољо-

привреди за 12,3 одсто у од-,

носу на прошлу годину, у занатству за 9,1 одсто и у трго вини за 9,9 одсто итд.

Развој привредних организација биће прва брига Народног одбора. За неке погоне и фабрике предвиђено је и улагање знатних средстава за реконструкцију. Тако на пример, фабрика „Авала“ предвиђа пораст производње за 140,3 одсто пошто ће се са 142 милиона динара изврши“ ти њена реконструкција и набавити нова опрема.

У овој општини питање ин теграције још је актуелно. Разматра се могућност интеграције „Ватроспрема“ са „Утвом“ из Панчева или „Икарусом“ из Земуна, фабрике обуће „Џетар Велебит“ са ин дустријом „Београд“, интегра ција „20 октобра“ са „Црвеном звездом“. и „Градимиром“ припајање „Инвест-заво да“ грађевинском предузећу „Ауто-пут“ и других.

Са. седнице НОО Вождовца

— Треба у највећем степену омогућити коришћење по стојећих капацитета, активирати унутрашње резерве и от клонити недостатке у раду наших привредних организација, рекао је потпредседник Ђорђе Кончар.

Инвестицијама предвиђеним за пољопривреду проши+риће се виногради у Рипњу за још седам хектара, припремиће се елаборат за офор мљење плантажног воћњака код Јајинаца, извесна средства ће се уложити за комплетирање и арондацију земљишта у том комплексу, отвориће се неке ремонтне радионице и почеће развој живинарства. Од објеката друштвеног стандарда предвиђа се завршетак дома здравља, затим Центра за мајку и дете при дому здравља, почетак изгра дње биоскопа на Вождовцу, школе у Кумодрашкој улици, једне школе на сеоском подручју, а наставиће се изградња Кумодрашке улице, изгра диће се пут за економију У Рипњу итд.

Ове године ће се завршити 700 започетих и почеће изгра дња 611 нових станова. По предлогу зборова бирача реши ће се питање грејања у згради ХТ београдске гимназије, поставиће се ограда око шко ла „Доситеј Обрадовић“ и „Бранислав Нушић“ и поправиће се школа у Зуцама.

У дискусији о поставкама друштвеног плана учествовали су и одборници Драгољуб Стојановић, Радоје Рогановић, Исаило Стевановић, Вучко Ивковић и Љубомир Мир ковић. Седници су присуство вале и две групе ученика из Друге економске школе и осмогодишње школе „Доситеј Обрадовић“.

Б. ШЕКЛЕР

|

о ——т—————

__БОРБА__

постељи – једон

ћенар

Цене здравствених услуга расту, али квалитет није увек сразмеран повећаним трошковима. — Недевољно искоришћене лабораторије

Због чега, из године у го дину, расту цене здравствене заштите у београдским здрав ственим установама, расправ љало се на јучерашњем саве товању здравствених радника града. Састанак, који су саз вали НО Београда и Градски одбор ССРН одржан је пово дом предстојећих избора но вих чланова савета и управ них одбора у здравственим установама. У информацији која је под нета на саветовању, упоређу ју се средства која су за последњих неколико година у Београду уложена за социјал но осигурање: 1960. године 13 милијарди. 1961. — 19 мили јарди, 1962 — 21 милијарда, а за ову годину предвиђа се пре ко 22 милијарде динара. Висок пораст цена, уочено јена састанку утолико је мање оправдан што сразмерно трош ковима не расте увек и квали тет услуга у свим установама.

Узроци сталног повећања болничких цена, траже се, између осталог и у великом броју лекара. чији рад збот тога није увек довољно иско ришћен. На десет болничких постеља у граду, на пример, долази један лекар.

Из података које је навео др Воја Плећаш, истиче се да често непотребно велики број лекара у граду оптерећује фондове здравственог осигура ња. Тако је, на пример, нашем главном граду потребно 500, а запослено је 888 лекара опште праксе.

У граду има 1.147 лекара специјалиста. Међутим, њихо ва структура ни издалека не одговара потребама. Епидеми олога, на пример. има 1, ин терниста 199, гинеколога 115, а хирурга 133. Иако Београд има 60 великих лабораторија, што је, како се истиче, вели ки број у односу на мноте ве лике градове. ретко која од њих пружа болесницима ком плетне услуге

Неке установе имају схупо цене и ретке медицинске апа рате, рекао је професор др Воја Стојановић, које оне ни ти користе нити желе да их уступе онима којима су оне заиста неопходне.

Милић Бугтарчић, потпредседник Народног одбора Бео прада, нагласио је да на изборима треба посветити већу пажњу какве људе бирати у органе управљања здравствених установа. Новоизабрана тела треба да обезбеде прихватање и ·спровођење свих друштвених критеријума у овој области.

у - ти пита – - | Х Ни 10 ОодничкиХ

ПОЗОРИШТА

НАРОДНО — 20 — „Конте Фифи Диоген“. СУТРА: — 20 — „Аналфабел“ и „Пајаци“; у Дому културе „Вук Караџић“ 20 — „Учене жене“,

ЈУГОСЛОВЕНСКО ДРАМСКО — 18,30 „Ожалошћена породица“ СУТРА: 19,30 — „Виловњак од западних страна“

САВРЕМЕНО ПОЗОРИШТЕ — у згради на Црвеном крсту — 18 — „доживљаји Вука Бубала“ (откупљено); у згради на Теразијама — 20 — „Сплитски акварел“. СУТРА: — у згради на Црвеном крсту — 19,30 — „Невиђена представа“; У згради на Теразијама — 20 — „ФизИчари“; у Дому културе у Земуну — 20 — „Доживљаји Вука Бубала“,

АТЕЉЕ 212 — Нема представе. СУТРА: ,— 20 — „Изгнаници“.

ДЕЧЈЕ ПОЗОРИШТЕ „БОШКО БУХА“ —

18 „Плаво.и црвено у дуги“ (за

омладину). СУТРА; 16 — „Капетан Џон Пиплфокс“,

БЕОГРАДСКО ПОЗОРИШТЕ ЛУТАКА 16 — „Чаробна каљача“; у Дому културе „Вук Караџић“ — 16 — „Чаробњак Мафракан“. СУТРА: — 16 — „Лоптица скочица“; у Дому културе „Вук Караџић“ — 16 — „Пас и мачка“.

— МУЗЕЈИ —

НАРОДНИ МУЗЕЈ — отворен недељом, средом, четвртком и суботом од 9—13, а уторком и петком од 17-21 час. Понедељком музеј је затворен. Колективне посете и захтев да се добије водич, најавити дан раније поштом или на телефон 624-322 или 624-734.

МУЗЕЈ ГРАДА БЕОГРАДА, Змај Јовина бр. 1, тел. 623-124. Изложба поводом 100 тодишњице бомбардовања „Београда 1807—1862—1867", отворена је понедељком и четвртком од 12 до 168 часова недељом затворен.

ВОЈНИ МУЗЕЈ ЈУГОСЛОВЕНСКЕ НАРОДНЕ АРМИЈЕ, отворен је сваког дана сем понедељка и четвртка од 9—12 и од 16—20 часова. Групне посете пријавити дан раније на телефон 624-257.

МУЗЕЈ „4. ЈУЛА 1941. ГОДИНЕ“, Булевар октобарске револуције 10-а, тел, 51-191, отворен је сваког дана од 12—1 часова. Понедељком затворен.

МУЗЕЈ ИЛЕГАЛНИХ ПАРТИЈСКИХ ШТАМПАРИЈА, Бањички венац 12 от-

„ ворен је сваког дана од 12—1 часова. Понедељком је затворен.

МУЗЕЈ ПРВОГ СРПСКОГ УСТАНКА, Милошев конак у Топчидеру, отворен је сваког дана сем понедељка од 9—13 и од 14—18 часова.

АРХИВСКИ МУЗЕЈ Државног архива нР Србије, Карнеџијева бр. 2, стална изложба „Бомбардовање Београда 1862. године“, Отворен сваког дана сем недеље од 10—14, а понедељком од 13—20 часова. Улаз бесплатан.

ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЈ НРС, Студентски трг 13, отворен је недељом, средом, четвртком и суботом од 9—13 час. а уторком и петком од 15—1) часова.

ПРИРОДЊАЧКИ МУЗЕЈ, — изложба на Жалемегдану (зграда у којој је био смештен Војни музеј), — отворен сваког дана од 9—17 часова, сем понедељка. МУЗЕЈ ПРИМЕЊЕНЕ УМЕТНОСТИ, Вука Караџића 18, отворен је сваког дана од 1013 и од 16—18 часова, недељом од 10—13. Понедељком је затворен.

МУЗЕЈ ПОЗОРИШНЕ УМЕТНОСТИ, Јевремова 19, отворен је сваког дана од 9—14, четвртком од 9—18 часова. Групне посете пријавити на телефон 626-630.

СПОМЕН-СОБА ДОБРИЦЕ МИЛУТИНОВИЋА, Душанова 1, отворена уторком од 9—18 часова. Телефон 621-691.

ВУКОВ И ДОСИТЕЈЕВ МУЗЕЈ, Београд, Тосп, Јевремова 21, отворен сваког дана од 9—12 и од 15—18 часова, сем понедељка. ;

МУЗЕЈ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ“, Пролетерских бригада бр. 51, отворен је сваког дана од 10—12 и од 16—18 часова. Колективне посете најавити на телефон 43-876. Улаз бесплатан.

МУЗЕЈ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ У БЕОГРАДУ, Улица 7. јула бр. 5,

_ отворен је уторком и суботом од 9—12 и од 15—18 часова, а недељом од 1—13 часова. Понедељком и празником му“, зеј је затворен. Улаз бесплатан.

МУЗЕЈ САВЕЗА ЈЕВРЕЈСКИХ ОПШТИНА ЈУГОСЛАВИЈЕ, Ул. 7. јул, “уп Стална изложба јеврејске ликовне и примењене уметности, докумената о историјату оснивања и развоја јеврејских општина у нашој земљи, о учешћу Јевреја у НОБ и страдању под фапгизмом. Музеј је отворен четвртком од 1:—19 и недељом од 10—12 часова.

Ван овог времена посете се могу најавити на тел. 621-837, Улаз бесплатан,

ПРЕДАВАЊА

Коларчев народни универзитет, 18,15: Др Павле Васић, професор Академије примењених уметности: ЕВЖЕН ДЕЛАКРОА (поводом 100-тодишњице смрти) са пројекцијама; У 19,30 часова: Амбасадор Душан Кведер: ИНДИЈА КРОЗ СПОМЕНИКЕ ЊЕНЕ УМЕТНОСТИ (семинар П део) са колор дијапозитивима. 1. Умет ност долине Гангеса (11. до 16 — века), 2. Ђајинистички градови храмова.

2 306 1—1 ИГРАННЕ

дансивт клуб „Абрашевиће 1. маја 18 одржава игранке сваке суботе им недеље. са почетком У 19 часова. Уз одличан оркестар пријатно ћете провести вече Одело пристојно. 1568 18—Х

ОБАВЕШТЕЊА

ТРАДИЦИОНАЛНО ДРУГАРСКО ВЕЧЕ КРАТОВАЦА одржаће се у СУБОТУ, 23.

г. у сали Дансинг ресторана „Вук Караџић“, 01166 1—2

фебруара 0. „Звездара“ Дом културе са почетком у 20. часова!

ПАЖЊА ГРАЂАНСТВУ. — Због радова на електричној мрежи биће искључена слектрична струја у суботу, 23. П 1963. у времену од 07, до 14,00 часова у следећим улицама: Господар Јовановој од Вишњићеве до Змај-Јовине, Капетан Мишиној од Господар-Јевремове до Стра хињића Бана, зграда У Тосподар-Јовановој 44, Димитрија Туцовића од Стјепана Љубише до Марка Орешковића, Ртањска од Димитрија Туцовића до Славујевог венца, Таушановићева, Марка Орешковића од Војводе Савитија дд кра ја, зграда У Димитрија Туцовића 47, Незнаног јунака од Јосифа Маринковића до Веље Лукића Курјака, Веље Лукића Курјака, Црногорска од Веље Лукића Курјака до Црнотравске. 305 1—1

УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИХ ПРЕВОДИЛАЦА СРБИЈЕ одржаће у недељу, 21. фебруара о. г., РЕДОВНУ ТВДИШЊУ СКУПШТИНУ, у просторијама Удруже-

ња књижевника Србије, Француска 7.

Почетак у 9 часова. Молимо чланове да

присуств Скупштини.

ум УУ УПРАВА 308 1—1

о

Дом културе Западни Врачар и Академски кино клуб КЛУБ ЉУБИТЕЉА ФИЛМА. Данас, у 19,30 ч. ФИЛМОВИ Др

ћомови здровљо т Капетан Мишина 6-а — тел. – 622-731 п Војводе Вука 1) — тел, 44-325 пг Пастерова 2 — тел. 26-969 ТУ Средачка 2 — тел. 41-147 У Радоја Домановића 8 — тел. 611-686 Ут Табановачка 38 — тел. 41-918 УЛ Косте Главинића 6 — тел. 50-415 УП Кеј Ослобођења 29 — Земун тел. 607-486 и 607-287 ТХ Падинска скела — тел. 206-606 ХТ Раковица — Вишевачка 58 тел. 56-195

дечји диспонзери

Следећи дечји диспанзери врше дневну службу за амбулантне болеснике недељом и државним празницима од 7—13

час, Јевремова 12 — тел. 625-433 Чарли Чаплина 18 — тел. 33-407 > Ивана Милутиновића 91 — тел. 43-808 Јове Илића 150 — тел. 40-588 Дедињска 5 — тел. 26-518 Центар за мајку и дете на Новом Београду — тел. 601-024 У Раковица — тел. 56-390 У Земуну, Тиршева 1 — тел. 607-543 Централни дечји диспанзер Трг братства-јединства — тел. 26-061

У Ч У ЧО

МИХОВИЛА ПАНСИНИА, Загреб (Мај-

стора аматерског филма). 307 1—1 У Београду 22. И 23. ФЕБРУАРА

7. јула 85 623-380 Сарајевска 87 29-404 Маршала Тита 9 31-630 Немањина 2 24-256 Булевар револуције 176 41-312 Максима Горког 9 40-192 Булевар ЈНА 32 41-237 Карабурма, Ново насеље,

павиљон 87 34-673 У Новом Београду Радоја Дакића 5 601-558 у Земуну Маршала Тита + 607-369

|__БАЖНМ_ТЕЛЕФОНИ

Станица за хитну помоћ,

Франше Д'Епереа 5 мм Дежурна служба СУП-а 02 Ватрогасна служба; у Београду 08, 36-162 Ватрогасна служба: у Земуну 607-165 Дежурна служба војне полиције – 43-446

Штаб за одбрану од елементарних

непогода 46-685, 48-823, 48-441 Биро за нађене ствари Пријава кварова на електричној

мрежи 23-222 Туристичке агенције: Путник 32-911 Центро-турист 38-898 Турист-експрес (О 38-818 Аутобуска предузећа: „Ласта“ 26-879 „Србија-транспорт“ 24-356 „Ауто-транспорт“ „21-304 Железничка станица: Обавештајни биро 22-586 Центар за резервацију 22-589 Кола за спавање и ручавање 32-158 ЈАТ: Унутрашњи саобраћај 31-042 Инострани саобраћај 30-310 Такси станице: „Железничка станица“ 23-956 „Народно позориште“ 626-848 „Жагубица“ 43-521 „Политика“ 38-191 „Балкан“ 24-100 „Славија“ 23-170 „Цветни трг“ 35-024 У Земуну 607-123 Здравствене станице Здравствена станица Чукарица

Лазара Кујунџића 67 — тел. 55-206 Здравствена станица Железник

Железник — тел. 87-007 Здравствена станица Дедиње

Лопудска 1 — тел. 26-164 Здравствена станица Вождовац

Војводе Степе 226 — тел, 40-113 Здравствена станица Звездара

Суботичка 16 — тел. 611-689 Здравствена стамица Карабурма

Патриса Лумумбе 43 — тел, 34-720

Здравствена станица Савски Венац

Косте Главинића 8 — тел. 51-728 Здравствена станица Врачар

Саве Ковачевића 69 — тел. 40-495 Здравствена станица „Луј Пастер“

Ивана Милутиновића 9 — тел. 43-421 Здравствена станица Нови Београд

павиљон 13 — тел. 601-721 Здравствена станица Старо сајми»

ште, Сајмиште 3 — тел, 23-057

а УА је

Го аН

— оОбавештавамо наше рођаке, пријатеље и познанике да је наш супруг отац, брат и деда Басоровић Јове Десимир, служб. фабрике мотора „1. мај“, преминуо 21. о. м. у 8,30 часова у 61. години живота. Сахрана ће се обавити 22. 0. м. У 15 часова на Топчидерском гробљу. Ожалошћени: супруга Наталија, сино-= ви Јован, Љубомир, ћерка Сара, браћа Александар и Томислав, сестре Веселинка и Малина, снахе Сузана и Ратиборка, унуци Наташа, Саша и Жана и оста-

ла многобројна фамилија. С — 01165 — дана 20. фебруара преминуо је Мика Амодај, помоћник директора предузећа „Смедеревка“. Сахрана ће се обавити 22. фебруара у 15 часова на Јеврејском гробљу. Ожалошћена породица и колектив „Смедеревка“. с — 0164 — Наш драги супруг, ујак, теча Илија Јевтић, радник Пољопривредног факултета у Земуну, преминуо је 18. 1 1963. године после кратке и тешке болести. Сахрана је обављена 21. 11 1963. године на Новом гробљу. Ожалошћени: супруга Наталија, сестричина Рада, сестрић Живојин, унук Сава и остала многобројна родбина. С — 01163 — Обавештавамо родбину и пријатеље да је преминула наша драга Анђа Веселиновић. Сахрана је обављена 21. П 1963. тодине на Новом гробљу. Ожалошћена породица, С — 01162

|п тетолпот ШУША П. ОБРАД

Јуче је у Београду после краће и тешке болести сахрањен друг Обрад Џ. Шшуша, начелник одељења за унутрашње послове НОО Нови Београд, један од истакнутих друштвених и политичких радника који је цео свој живот посве+тио изградњи наше земље.

Рођен је 12. маја 1924. године у селу Нунић крај Шибеника, у сиромашној сељачкој породици.

Учесник је НОБ од 1942. године, када је примљен у СКОЈ, а већ августа 1944. године постао је члан Комунистичке партије.

Од 1944. до 1947. године био је секретар

среског комитета СКОЈ Кистање, затим члан извршног одбора среза, члан Среског комитета Савеза комуниста Книн.

Године 1948. после школе вршио је разне дужности у сре-

завршене партијске

зу Метковић, а после завршене школе Министарства унутрашњих послова ФНРЈ 1954. године радио је у Истраж-

ном центру у Осијеку.

Од 1955. године друг Шуша је радио у Новом Београду где се истакао као друштвено-политички радник и стално биран у партијска и друга руководства.

Смрћу друга Шуше наша заједница и Савез комуниста губе вредног и оданог члана.

За своје заслуге у рату друг Шуша Обрад, резервни капетан, одликован је

Орденом за храброст, Медаљом за храброст и Орденом заслуге за народ ПД 412 1—1

реда.

— 22. фебруара навршава се 10 година како нас у превеликом болу остави мила ћерка и сестра

ВУКАДИНОВИЋ ФАГИЦА

За увек ожалошћене;: мајка Зора и сестра Гордана. с — 0157 1—–2

ара ТАРЕ ЛОАРЕ ИРИНА РТ У РРА Кате 22 ДРИНИ Ара ГЕРА ЕН ВР У 36 А НЕ аи

Пал,

20. ОКТОБАР ТХ — 10, 1, 3, 5, 7, 9 — Филм. новости број 7

20. ОКТОБАР П — 2, 4, 6, 8 — Филмске новости број 7 У

ОДЕОН — 10, 2, 4, 6, 8 — „Било их је се• дам“ (ентлески). Филм. нов. бр. 1 БЕОГРАД — 1, 3, 5 — „Звезде ноћи“ (италијански у боји). ФРигм. нов. бр. 7 СЛАВИЈА — 10, 2, 4, 6, 8 — „Звезде ноЋи“ (италијански у боји). Филмске

новости број 7.

ЈАДРАН — 10, 1, 3, 5, 7, 9 — „пешчани замак“ (домаћи). Филм. нов. бр. 7 АВАЛА — 4, 6, 8 — „Било их је седам“

(енглески), ФРилм. нов. бр. л

КОЗАРА — 10, 2, 4, 6, 8 — „Узда на врату“ (француски). Филмске нов. бр, 7 ЗВЕЗДА — 10, 3, 7 — „Васкрсење“ тим део (совјетски, по роману Л. Толсто-

ја). Филм. нов. бр. 7 ТАШМАЈДАН — 3,30,

у боји). Филм. нов. бр. 7

6, 815 —

„Човек амфибија“ — Морски ђаво (совјетски

КОСМАЈ — 10, 5, 8 — „Рио Браво“ (амерички, вестерн). Филм. нов, бр. 7 ЂАЛКАН — 84, 6, 8 — „Смрт долази из

свемира“ Филмске нов. бр. 6

( италијанско - француски).

ДРИНА — 4, 6, 8 — „Мајко, слушај моју песму“ (шпански). Филм. нов. бр. 6 ШУМАДИЈА — 3, 5, 7 — „Делфини“ (ита-

лијански). Филм. нов. бр. 6

ПАРТИЗАН — 10, 3, 5, 7, 9 — „Римска робиња“ (премијера, италијански. У гл. ул. Росана Подеста и Гиј Медисон).

срилмске новости број 7

МУЗЕЈ ЈУГОСЛОВЕНСКЕ КИНОТЕКЕ —

3,30, 6, 8,30 (ратни, звучни).

„Морнарица напада“

КОЛАРЧЕВ УНИВЕРЗИТЕТ — мала сала — 3,90 — „Црни бисери“ (домаћи).

ДВОРАНА ДОМА СИНДИКАТА

= За

„РИМСКА РОБИЊА“

(италијански у боји — кинемаскоп. ЈУ гл. ул. Росана Подеста и Гиј Ме-

дисон), Филм. нов. бр. 7

„ВУК КАРАЏИЋ“,

ДВОРАНА ДОМА КУЛТУРЕ

–— 4,6,8 —

БИЛО ИХ ЈЕ СЕДАМ“

(премијера, енглески — кинемаскоп, Режија: Лесли Норман, У гл. ул. БРи-

чард Тод, Лоренс Харви). новости број-7

Филмске

ДОМ КУЛТУРЕ „ВУК КАРАМИЋ“ САЛА ЗВЕЗДАРА — 4,6, 8 — Циклус „Филмови истог редитеља“ — „Обрачун“. П део Капетана Лешија (домаћи у боји — кинемаскоп. Режија: 2.

Митровић. У гл. ул. Александар Гаврић и Јелена Јовановић), Филмске новости број 7

УНИОН — 3,5, 7, 9 — „Кармен из Гранаде“ (шпански).

НАРОДНИ УНИВЕРЗИТЕТ „БРАЋА СТА-

МЕНКОВИЋ“ — 3,6, 8 — „„дејви Крокет и пирати“, САЛА КАРАБУРМА — 5,7 — „Римска

робиња“,

ДОМ КУЛТУРЕ ЗАПАДНИ БРАЧАР 8 — „Професор Мамлок“ (Награђен Златном наградом у Москви 1961. го дине). СУТРА: „Бетонска мунгла“,

НАРОДНИ УНИВЕРЗИТЕТ СТАРИ ГРАД — 5,30, 8 — „Римска робиња“ (преми+

јера, италијански у боји — кхинемаскоп. У гл. ул. Росана Подеста и Гиј Медисон).

НАРОДНИ УНИВЕРЗИТЕТ „БОЖИДАР АЏИЈА“" — 4 — „Тигрови путују“ (совјетски у боји); — 6, 8 — „Римска робиња“ (премијера, италијански У боји — кинемаскоп. У гл. ул. Росана Подеста и Гиј Медисон),

ДОМ КУЛТУРЕ НА СЕЊАКУ — 5,7 „Црни наредник“ (амерички у боји кинемаскоп). ДОМ НАРОДНОГ УНИВЕРЗИТЕТА ЧУКАРИЦА — 5, 7,30 — „Мајко, слушај моју песму“ (шпански).

РАКОВИЦА — 5,7 — „Кармен из Грана“ де“ (шпански у боји)

ЖЕЛЕЗНИК — 5,7 — „Римска робиња“ (премијера, италијански у боји кинемаскоп), РАДНИЧКИ УНИВЕРЗИТЕТ НОВИ БЕО-

> КРАД велика сала 4, 6,8 „Апартман“ (амерички); — мала сала — 5,7 — Циклус Керола Рида — „ја ре за две паре“.

У ЗЕМУНУ

СЛОБОДА — 10, 2,15, 4,30, 6,45, 9 — „човек са златним колтом“ (амерички у боји

— кинемаскоп. У гл. ул. Ричард ЗИД-.

марк, Хенри Фонда и Ентони Квин). ЈЕДИНСТВО — 4, 6, 8 — „Највећа фуд-

балска представа“ (Чиле 1962, — немачки). СУТЈЕСКА — 4, 6, 8 — „Троје жестоких“ (амерички).

БАТАЈНИЦА — 5,7 — „Немирне године“ (амерички).

ДОМ ВАЗДУХОПЛОВСТВА „Хајдучка крв“ (совјетски).

5,7 –—