Branič

200

б р а п и ч.

број 5.

име у н:.уци. Многи од нас, који смо били више година љегови ђаци, сећаћемо се са благодарношћу његових предаван>а, желећи, да кад није више на катедри, још дуго псради на пољу науке, којој је био и остаје звезда претходница.

Изашла је из штампе књига, и коју најтоплије препоручујемо свима нашим читаоцима: Прилози за реФорму казпених завода. Саставио Миленко М. Жујовић, секретар министарства унутрашњих дела. Издање Министарства Правде. У Беогррду, штампано у краљ. срп. државној штамнарији 1887. Цена 2 динара. Може се добити код писца.

Вис Земаљска Влада у Сарајеву. Примили смо 8 Фор. као претнлату до краја Августа 1887. Г. Др. Светиславу Касапиновићу, Панчево. Примили смо вашу пријавну листу за ванредно чланство нашег удружења заједно са 12 Форината. Г. Др. Миши А. Поповићу, Рума. Пријавну листу за ванредно члапство нашег удружења заједно са 12 Фор. примили смо. Г. Г. Повереницима удружења обраћамо пажњу на оглас листа нашега, по коме се претилата прима или за целу годину или за 4 месеца, а не за нола године. Одбор је овакав начин иретплате усвојио због тога, што прво полгође истиче за време судског одмора, те се досадањом практиком код ранијих правничких листова наших показало, да је врло незгодно обнављање претплате за време судских Ферија. Г. Г. Члановима и претплатницима. који ре г ламишу поједине бројеве иашег листа, јављамо и уверавамо их, да се експедиција листа вршст најтачније. Ако поједини бројеви не дзђу до руку адресанта, није кривица до нас. Међутим молимо, да се бројеви, који би случајио изостали, одмах рекламују непосредно од администрације листа.

КМШЕВНЕ ВЕСТН.

власник: ј.а&и/И/х тора &сх

а-оозасстсгј-'

Т1Л-1. 1

одговорни уредник: ЈА ИЛАН рт. уЛАРКОВИЋ

јавни правозаступник

Штампарија Задруге штампарсннх раденика. (Добрачина у .т. бр. 18) Београд.