Branič

232

Б Р А Н И Ч.

БРОЈ 6.

извршене пресуде хтели подићи га на ноге, видло се да је осуђени мртав и да је већи део казне извршен на љему као мртвацу.

Интересантна парница о одговорности лекарској расправљена је у Њу Јурку. Нека раденица вештачког цвећд, гђца Браун, поче боловати, а њен лекар, Др. Пурди, сматраше да је њена болест велике богиње и даде је пренети у болницу, која нарочито за ову болест постоји. Међутим болесница боловала је само од обичног лишаја. Кад је оздравила, хгеде опет отпочети своју радњу, ади ни једна од њених муштерија не хтеде јој доћи, јер бехууверења, да је заиста боловала од великих богиња, те се бојаху заразе. Услед тога поднесе гђца Браун тужбу за накнаду против Др. Пурди и суд га осуди да плати тужитељпци 3000 дин. накнаде.

Нечовечност. У једном месту близу Бајрајта (Баварска) извршила је кћи једнога економа, Ана Деблер, уз нрипомоћ своје матере пре кратког времена грозно дело. У намери да своје новорођено ванбрачно дете убије, турала је Ана детету у уста сено, сламу и иверје, а кад се дете од тога угушило није, она му је тринут заврнула врат Кад и услед тога дете беше још живо, онда му мати Анина тестерицом просече гркљан и напослетку одкидоше јадном детету главу. Пресудом поротног суда осуђена је Ана због убијства детета на седам година робије, а њена мати због убијства на смрт.

Г. Др. Јосифу Јагићу, адвокату Мохач. Примили смо вашу пријавну листу за ванредно чланство нашег удружења заједно са 12 ФОр. аустр. вредн. Г. Др. Арону Војновићу, адвокату Ст. Бечеј. Пријавну листу за ванредно чланство нашег удружења и 12 ®ор. ауст. вр. примилисмо. Г. Николи Каралићу, адвокату и новеренику друштвеном у Лоз ници. По жељи вашој нослали смо вам пријавне листе.

0ДГ0В0РИ АДШННИСТРАЦИЈЕ.

1ЈО!С(УНзг '

шлл/м..

ЈАВНИ ПРАВОЗАСТУП11ИК

Штампарпја Задруге штампарскпх раденпка. (Добрачина у .т. бр. 18) Београд.