Branič

466

В 1' Л Н И Ч.

БРОЈ 1

г. Димитрију Маринковићу б. Министру Правде на његовом заузимању и тежњи, да ее закон о правозаступннцима уиапреди и реФормише. Скуп је затим изјавио своју захвалност управиом одбору на раду и заступању друштвених интереса, а редакционом одбору и уреднику друштвеног органа на уређнвању листа. По другој тачци дневнога реда прочитао је благајник управног одбора г. Петар Миленковић извештај о примању и издавања друштвене благајипце за време од постанка одборског до о1. Маја ове године. Пз тог извештаја види ее да је удружење имало: Прихода 5764 динара Расхода 4835*55 динара Готовине осталн у благајни ]. Јуна 1887. 92845 Пнвентар ствари и намештаја показује вредност од .... 1049-75 За време од 1. Јануара удружење је нмало:

Трећа тачка дневнога реда: пројекат закона о нравозаетупницима, и пета тачка: предлози скупу, — остављене су за идуће састанке, а на овоме састанку скуп је нрема VII. чл. друштвених правила изабрао за прегледаче одборских рачуна г. г. Стеву Добројевића и Луку Вукомановића из Београда и г. Петра Макеимовића из Смедерева. Напослетку је на овом еастанку по ! V. чл. правила, попуњен одбор избором три члана, и то онпх истих, којн су извукли коцку, да истуиају, имено г. г. Милан Ст. Марковнћ, Никола Канетановић и Петар Миленковић. Други састанак био је 21. Јуна пре подне у 9 часова. Пре него што је прпступљено претресању пројекта закона о правозастуиницима поднео је г. Милан Ст. Марковић скупу овај раније (-'2. Маја ове год.) већ одбору поднет, али до сада нерешени предлог:

У задаћу нашега удружења спада по т. 2. чл. I. правпла и усавршавање правне науке и заступање свију интереса грађанско-правнога живота у Србији. Грађаиско-правни живот у Србији иати од чести недовољно прецизираним законским ироппсима, од чести пак од произвољне при-

Редовних чланова . Ванредних чланова Претплатннка Јануар

.... 12.4 Анрила . 277

( 'куХсу јавних иравозастуиника.