Branič

број 9.

б р а н и ч

стр . 311.

цијама, њиховом постанку, множељу и стању. После смрти патријарха Маширевића стунио је у државну службу, ностао једржавним одвјетником код краљ. судбеног стола у Бечкереку, а за тим члан краљ. табле у Пешти. Кад је анелационо судство у Угарској децентралисано, постао је судија при краљ. табли у Сегедину, и ту је остао до 1896. кад је пензионисан. Д-р Милош Гајић одлпковао се као изврстан судски чиновник, а био је.у свакој прилици добар Србин и прпјатењ свога народа. Нека му је вечан сиомен међу нама!.

Жиливоје II. Оавић секретар зајечарског Првостеп. С} 7 да. преминуо је 27. Фебруара ове год. у Зајечару. Пок. Миливоје свршно је правнп Факултет наше Белике Школе у години 1893., када је постављен за писара Зајечарског Суда, где је иостао и секретарем. И као ђак и као чиновник, иокојник је служио за пример свима, са, своје скромноети и добре нарави, одликујући се до последњег дана свога живота као одличан и вредан радник. Бог да му душу прости!

Општи Имовински Законик за Књажевину Црну Гору. Новозванично пздање сгр. X. 363. На Цетињу у држ. штамп. 1898. Статистички Годишњак Краљевине Србије. II. књ. 1894—1895. Издање етатистичког одељ. миниетарства народне привреде. Београд. XXIII. 608. Државна Штампарија 1898. Д -р Мил. Г. Веснић. АлФОнса Гивијера Оенови међународнога нрава, с пишчевим овлашћењем превео и допунио — проФ. Вел. Школе, члан института за међупародно право. Књ. I. Београд. Држ. ПГамп. 1897. Алекса С Јовановић. Доказна средства у нашем старом, казненом законарству. Прешт. из „Бранича". Бсоград Штамп. Св. Николића 1898.

ЕЊИЖЕВНОСТ

Српско-Хрватска.