Branič

стр . 474.

б р а н ii ч

о број 13.

и ту еу прочитани брзојавни поздрави, који су стигли скупу, а на име из Беча од Д-р Д. Алкалаја; — из Ваљева од Ђуричића, Вукосављевића, Нинковића, Савића; — из Врање од Д. Савића; из Јагодине од Станаревића; — из Крагујевца од Симе Костића, Раке Филииовића, Ставре Јовановића, Косте Сивића, Андре Тудаковића, Милаиа Филиповића; — из Лесковца од К. Протића; из Лоанице од Блад. Илића, Жив. Шевића, Мих. Матића, адв., Љубе Романовића, Спире Поповића судија, Анте Иванковића, Жив. Аранђеловића писара; — из Неготина од Јоце Јовановића; — из Неготина од Маршићанина; — из Ниша од Илиџановића и Благојевића; — из Ниша Драг. Солдатовића и Драг. Павловића; •— из Нови (у Далмацији) од Драг. Пећића; — из Пожаревца од Ст. Максимовића; •— из Соко-Вање од Саве Маринковићај — из Текије од Васе Мићића; — из Шамца од А. Фотића,

Д-р Јулије Барон чувени про®есор права на свеучилишту у Бону преминуо је 28. Маја ове год. Рођен је 1. Јануара 1834. у Фестснбергу у Шлеској. Године 1860. постао је прив. доценгом на универзитету берлинском, а 1880. редовнам проФесором римског права у Грајфсвалду. После три године прешао је на универзитет у Берну а одатле 1888. у Бон. Чувен је не само као један од најбољих садањих романиста, него као и предавач ирускога права. Писао је многа деда ((Љег ЕгћзсћаЉвЈеиег, 2иг Гог(;ђ1Мип§ (1е8 НаАрШсћ^езе^гев и др. а гласа је сгекао својим Нандектима, која су изашла у деветом издању.

Д-р Јанко Чаканик проФеиор казненог права и поступка, и правне философијс на свеучилишту у Загребу, преминуо је 26. Маја (7. Јуна) у Загребу. Пок. је рођен 26. Повембра 1848. у Самобору, учио је правне и државне науке у Загребу и Бечу, где је у Јулу 1873. промовиран за доктора права. За тим је ноко време практиковао као адвокатски перовођа у Бечу и Загребу, а после тога слушао је још нроф. Вал'«рга у Бечу и Бернвра у Берлину. Годино 875.

ЧИТУЉА