Branič

Страва 448

„Б Р А Н И Ч'

Број 9

књига, која излаже општи преглед тих проблема и даје популарно сазнање о истима онима који о томе нису обавештени." Стога је и ми са своје стране, као веома корисну, свима полицајцима, а не мање и осталим грађанима, најтоплије препоручујемо, јер ће у њој наћи једно корисно и опште сазнање. Јов. Б. Мијушковић, судија.

ИЗ УРЕДНИШТВА

V КОНГРЕС МЕЂУНАРОДНОГ САВЕЗА АДВОКАТА Од 15. до 17. септембра 1933. год. одржан је у Дубровнику V Конгрес међународног савеза адвоката, са утврђеним дневним редом, који је објављен у прошлом броју „Бранича". Изостале су само оне тачке по којима је имао да поднесе реферат г. Јулиус Магнус, адвокат из Берлина, пошто г. Магнус није могао да дође на конгрес. На конгресу су биле заступљене преко својих делегата ове државе; Аргентина, Аустрија, Белгија, Грчка, Бугарска, Енглеска, Југославија, Луксембург, Мађарска, Пољска, Румунија, Турска, Француска, Холандија, Чехословачка и Швајцарска. Конгрес је примио све реферате и по свима донео резолуције које ћемо заједно са опширним извешта,јем са конгреса објавити у идућем броју „Бранича". За претседника Савеза за 1933/34 годину изабран је г. Др. Драгутин Јанковић, претседник Савеза адвокатских комора Краљевине Југославије. Идући Конгрес одржаће се у Бечу или Варшави, јер постоје понуде претставника адвокатских организација из Аустрије и Пољске. Оставл»ено је претседништву да по овоме питању донесе дефинитивну одлуку.

.Бранич" се штампа у штампарији Живка Маџаревића (пређе ,Т}цовић* Цара Николе II. ул. бр. 3. (Стан: Краинска 22), Телефон21.129,